Győzelemmel kezdett a Fradi és a ZTE, döntetlen a keleti derbin

2024. február. 03., 21:05   |    

Győzelemmel kezdett a Fradi és a ZTE, döntetlen a keleti derbin

A ZTE megszakította a Fehérvár jó sorozatát, míg a sereghajtó Kisvárda nem tudott bravúrt elérni a címvédő Ferencváros ellen. A DVSC kétgólos hátrányból mentett pontot a DVTK ellen.

Zalaegerszegi TE-Fehérvár FC 3-1 (2-0)

Február elejéhez képest kellemesnek mondható, napsütés idő fogadta a csapatokat a zalai gyepen, melyen az első pillanattól kezdve hatékonyabb volt a hazai együttes. A horvát Antonio Mance a mérkőzés elején, valamint közvetlenül a szünet előtt is betalált, de nem csak ezért volt megérdemelt a ZTE kétgólos félidei vezetése. A téli szünetet a kiesést jelentő 11. helyen töltő hazai együttes ugyanis 50-50 százalékos labdabirtoklási arány mellett többet próbálkozott és többször is találta el a kaput. Egygólos vezetésnél ugyanakkor a hazai szurkolók izgulhattak egy pillanatra, amikor a csereként beállt Csóka hátáról egy fehérvári szöglet után a saját kapuja felé pattant a labda, de a kapufa "kisegítette" a védőt és csapatát. Fordulás után a játék képe annyiban változott, hogy miközben kiegyenlített volt a labdabirtoklási arány, idővel egyre veszélyesebbé vált a Fehérvár játéka. Egy ízben Mance megszerezhette volna a mesterhármast jelentő találatot, de Tóth Balázs nagyot védett, majd egy szabadrúgást a hajrához közeledve Csongvai tekert szépen, 20 méterről a zalaiak kapujának jobb felső sarkába. Az utolsó tíz percben mindkét együttes vezetőedzője cserékkel próbált frissíteni saját csapatán, ez pedig a Zalaegerszegnek hozta meg a győzelmet és a három pontot érő gólt, Croizet ugyanis hét perccel a beállása után - a vendégek kapusának "segítségével" - szépen lőtt a kapuba egy jobb oldali szabadrúgást. A fehérvári együttes hét veretlenül megvívott találkozó után kapott ki újfent az élvonalban, a zalaiak pedig az idénybeli ötödik sikerükkel elmozdultak a kiesést jelentő utolsó előtti pozícióról.

Kisvárda Master Good-Ferencvárosi TC 1-3 (0-1)

A mérkőzésen búcsúzott az aktív játékvezetéstől Farkas Ádám, korábbi FIFA-bírónk, aki most vezette utolsó találkozóját, 214 bajnoki mérkőzés után 42 évesen szögre akasztotta a játékvezetői sípot. Bátran kezdett a Kisvárda, de a címvédő fővárosiak hamar átvették a játék irányítását, az első helyzetükre bő negyedórát kellett várni, Loncar tízméteres lövése viszont nem találta el a kaput. Összességében ez jellemezte az első félidőt: mezőnyfölényben futballozott a Ferencváros, azonban a befejezések rendre pontatlanok voltak. Ami nem sikerült kidolgozott akcióból, az összejött a Kisvárda hibájából, ugyanis a hazaiak saját térfelükön vesztették el a labdát, ebből indult meg Abu Fani, aki aztán nagy erővel a kapu jobb oldalába bombázott. A szünet előtt mindkét csapat előtt adódott még egy-egy ziccer, de gól nem született. Térfélcserét követően még bátrabb és támadóbb felfogásban kezdte a játékot a Kisvárda, közel is járt az egyenlítéshez, amelyet Dibusz védése, majd a gólvonalon Abu Fani tisztázása akadályozott meg. A túloldalon a vendégek viszont nem hibázták el a helyzetüket: Loncar előbb a kapufát találta el, de a kipattanót már értékesítette. A piros-fehérek egy szöglet után Mesanovic fejesével ugyan gyorsan szépítettek, ám Cipetic hatalmas védelmi hibáját kihasználva Pesic néhány perc elteltével visszaállította a kétgólos különbséget. A harmadik ferencvárosi találattól hitehagyottá vált a Kisvárda, amelynek így esélye sem volt a hátralévő húsz percben ledolgozni a hátrányát. A Konferencia-ligában a kieséses szakaszba jutott fővárosi együttes a sikerével átvette a vezetést a tabellán, azonban a téli szünetet élen töltő Paksi FC csak vasárnap lép pályára.

Debreceni VSC-Diósgyőri VTK 2-2 (0-0)

A hazaiak kezdték jobban a mérkőzést, irányították a játékot és labdavesztés után agresszíven visszatámadtak. A félidő nagy részében komoly fölényben voltak Dzsudzsák Balázsék, lehetőségeiket azonban nem tudták gólra váltani. A három napja edzőváltáson átesett vendégek pedig az utolsó tíz percre találtak magukra, ami elég volt számukra egy-két komolyabb helyzet kialakításához, de kapuba találni ők sem tudtak. A fordulás után debreceni rohamokra lehetett számítani, ám még öt perc sem telt el, amikor a DVTK vezetést szerzett, miután Megyeri rossz előreívelését követően Bényei 16 méterről a kapuba lőtt. A meccs megélénkült, a debreceniek pedig azonnal egyenlíthettek volna, de Bárány lemaradt Szécsi centerezéséről, aztán néhány perc múlva a hazai kapus ismét ellenfélhez rúgta a labdát, amiből újabb gólt kapott csapata Jurek hatméteres fejese révén. A házigazdák jól reagáltak a nehéz szituációra, támadásban maradtak, és Dzsudzsák egy 22 méteres szabadrúgásnál gyönyörűen lőtt a jobb felső sarokba a félidő közepén. A folytatásban kapkodóvá vált a DVSC játéka, a vendégek könnyedén őrizték előnyüket, sőt, számos veszélyes kontrát vezettek, még azt követően is, hogy emberhátrányba kerültek Szatmári vitatható piros lapja után. A védő egy mozdulatát hátraütésként értékelte a játékvezető. A hajrában aztán a fáradó diósgyőri védők egyre többször maradtak le a hazai beadásokról, és néhány kihasználatlanul maradt hatalmas helyzet után a 89. percben Kusnyír egyenlített, így megosztoztak a pontokon a csapatok. A döntetlennel a DVSC már négy meccse nyeretlen a bajnokságban, az új tréner, Simon Miklós által irányított Diósgyőrt viszont így is sikerült - egy ponttal - maga mögött tartania a tabellán, melyen a hatodik.

OTP Bank Liga NB I. 18. forduló

Sorsolás
2024. 02. 02. 20:00
Új Hidegkuti Nándor Stadion
2024. 02. 03. 12:30
ZTE Aréna
2024. 02. 03. 15:00
Kisvárdai Várkerti Stadion
2024. 02. 03. 17:30
Debreceni Nagyerdei Stadion
2024. 02. 04. 15:00
Mezőkövesd Városi Stadion
2024. 02. 04. 17:30
Paksi FC Stadion

Tabella


A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
Tatai József bízik a Veszprém újabb Magyar Kupa-sikerében
Bajnokságok / Kupák
Nagy hajrába kezdett a ZTE, Könyves-rekord 35 évesen
Bajnokságok / Kupák
Idegenbeli sikerek a futsal NB I-ben, izgalmas lesz a rájátszás vége Frissült

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS