Győzelemmel kezdtük a Jezek-tornát

2013. augusztus. 20., 22:02   |    

Győzelemmel kezdtük a Jezek-tornát

Pisont István együttese végig fölényben játszott az ukránok ellen.

Az U18-as válogatott az ukránok elleni meccsel kezdte meg a csehországi Jezek-tornát. A magyar csapat gyorsan fölényt tudott kiharcolni magának, és ha a helyzetkihasználása kicsivel jobb, már a szünet előtt vezetést szerezhetett volna. A lehetőségek azonban kimaradtak, így hiába birtokoltuk jóval többet a labdát, az eredmény egyenlő volt a szünetben. A fordulás után is kombinatívan, ötletesen játszott a magyar csapat, és a 71. percben megszületett a jól megérdemelt vezető gól is, Grabant Bence futott el a szélen, beadása pontos volt az érkező Koszta Márknak, aki 10 méterről vette be az ukránok kapuját. Ezzel a góllal megnyerte a mérkőzést Pisont István együttese, s ha szerdán a törökök ellen is begyűjti a három pontot, szombaton döntőt játszhat.

- A tegnapi hosszú utazás ellenére a csapat végig jó ritmusban, lendületesen és helyenként nyomasztó fölényben játszott, már az első félidőben szerezhettünk volna gólokat - mondta a találkozó után Pisont István. - Uraltuk a középpályát, sok labdát szereztünk, és jól hatástalanítottuk az ukránok szélen vezetett támadásait. A második félidőben egy helyzetet sikerült kihasználnunk, így megérdemelt győzelmet arattunk, mind az eredménnyel, mind a mutatott játékkal elégedett vagyok.

Magyarország-Ukrajna 1-0 (0-0)
Magyarország:
Ordasi Gergő - Gazdag Dániel, Kecskés Ákos, Nagy Ádám, Spandler Csaba - Vida Máté, Szántó Tamás (Murai Márk, 66.), Rácz Barnabás - Grabant Bence (Tóth Martin, 85.), Németh Erik (Sallói Dániel, 46.), Takács Krisztofer (Koszta Márk, 61.)

A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
Simple Női Kupa: sorozatban harmadszor aranyérmes az ETO
Bajnokságok / Kupák
Nagy csatában lett Amatőr Kupa-győztes az Unione FC

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS