Győzelemmel tért vissza az élvonalba a Fradi

2009. augusztus. 01., 22:25   |    

Győzelemmel tért vissza az élvonalba a Fradi

Szombaton négy mérkőzést rendeztek meg a Soproni Liga második fordulójából, s valamennyi összecsapáson hazai győzelem született. A DVSC-TEVA 2-0-ra győzte le a Pápát, a Ferencváros 4-1-re a Zalaegerszeget, a Videoton 3-2-re a Diósgyőrt, a Paks pedig 1-0-ra a Nyíregyházát.


Oláh két villanása győzelmet ért

DVSC-TEVA - Lombard Pápa Termál FC 2-0 (0-0)
Vezette:
Németh Ádám (Butkai Zsolt, Tóth István)
Gólszerző: Oláh a 48., Coulibaly az 58. percben

Az első negyvenöt percben nagy taktikai csatát, jó játékot, és mindkét kapu előtt jó néhány helyzetet láthattak a nézők, gólt azonban nem. A második félidőt azonban sokkal koncentráltabban kezdte a bajnok, és a 48. percben meg is szerezte a vezetést: Oláh Lóránt vette vissza a labdát a jobbösszekötő helyén, majd nyolc méterről a bal alsó sarokban helyezett (1-0). Az 58. percben megduplázta előnyét a DVSC, Oláh tette a labdát Adamo Coulibaly elé, aki hat méterről a hálóba lőtt (2-0). Ezután mindkét együttes szerezhetett volna gólt, de mindkét kapu érintetlen maradt, így a három bajnoki pontot a Debrecen kapta.


Győzelemmel tért vissza a Fradi

FTC - ZTE FC 4-1 (2-1)

Vezette: Solymosi Péter (Lémon Oszkár, Ring György)
Gólszerző: Fitos a 15., Dragóner a 34., Pölöskei a 77., Pölöskei a 85. illetve Máté a 45. percben
Kiállítva: Sluka a 88. percben

A 15. percben Fitos László jobbról, laposan adott középre, a vendégek kapusa, Pogacsics Krisztián és a hazaiak támadója, Paul Show is mozdult, de a egyikük sem ért hozzá, s az a hálóban kötött ki (1-0). A 34. percben egy bal oldali szöglet után a labda Pogacsicsról Dragóner Attila elé pattant, a védő pedig hat méterről a hálóba fejelt (2-0). A 45. percben szépített a ZTE, Máté Péter hat méterről helyezett a kapu közepébe (2-1). A lazább iramot hozó második félidőben a ZTE egyenlíthetett volna, de az újabb gólt a Fradi szerezte, a 77. percben Kulcsár Dávid bal oldali beadását követően Pölöskey Péter passzolt három méterről a hálóba (3-1). Sőt, a csereként beállt támadó a 85. percben 11 méterről lőtt a kapu jobb oldalába (4-1). A meccs utolsó eseménye Marian Sluka kiállítása volt, a zalai védő a 88. percben egy megjegyzése után kapta meg a piros kártyát. A zöld-fehérek győzelemmel tértek vissza az élvonalba.


Öt gól esett a második félidőben


Videoton FC – DVTK 3-2 (0-0)

Vezette: Szabó Sándor (Vámos Tibor, Márton Zsolt)
Gólszerző: Vujovic az 51., Alves a 64., Alves a 92. illetve Lipusz a 82., Horváth G. a 90. percben

A mérkőzés első felében a fehérváriak némileg veszélyesebbek voltak, mint a diósgyőri gárda tagjai, de ez csak helyzetekben mutatkozott meg, gólban nem. A második játékrészben aztán már pontosabban futballozott a Videoton, és az 51. percben meg is szerezték a vezetést a piros-kékek: Goran Vujovic hét méterről lőtt a háló bal oldalába (1-0). A 64. percben Andre Alves kettőre növelte a házigazdák előnyét, a támadó Nagy Dániel passza után helyezett a kapuba (2-0). Az agresszívabbá váló Diósgyőr a 82. percben szépített, Lipusz Norbert 14 méterről bombázott a bal alsó sarokba (2-1). A 90. percben egyenlített a DVTK, Lippai Ákos jobb oldali sarokrúgása után Horváth Gábor tíz méterről a léc alá bombázott (2-2). A három pontot azonban a házigazdák szerezték meg, a 92. percben ugyanis Andre Alves hat méterről a miskolciak kapujába lőtt (3-2), megszerezve ezzel együttesének a három pontot.


Tököli gólja három pontot ért


Paksi FC - Nyíregyháza Spartacus FC 1-0 (1-0)

Vezette: Bede Ferenc (Viszokai László, Farkas Balázs)
Gólszerző: Tököli (11-esből) a 18. percben

Az élénkebben kezdő Paks a 18. percben előnybe került: Szabó János beadása után Yves Simplice Mboussi kézzel ért a labdához a 16-oson belül, s a megítélt büntetőt Tököli Attila értékesítette is (1-0). A gól után is a hazaiak voltak veszélyesebbek, de újabb találatot a szünetig nem tudtak szerezni. A második félidőben élénk volt a játék, a vendégek próbáltak egyenlíteni, de a szervezetten védekező, és ekkor már kontrákra építő paksiak rutinosan megőrizték előnyüket és megnyerték a találkozót.



A hírkategória további hírei

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS