Győzelemmel zárt Horvátországban a női B-válogatott

2016. március. 07., 15:35   |    

Győzelemmel zárt Horvátországban a női B-válogatott

A Turtóczki Sándor vezette együttes az északírek ellen fejezte be szereplését az Isztria Kupán.

Az U19-es válogatott tagjaiból, valamint a Ciprus Kupán résztvevő A-válogatottból ezúttal kimaradó játékosokból álló női B-válogatott harmadik mérkőzésén is jól teljesített az Isztria Kupán, és a szlovákok után az északíreket is sikerült legyőznie.

A mieink jól kezdték a mérkőzést, tökéletesen semlegesítették az ellenfél gyakori ívelésekre épülő taktikáját, a megszerzett labdákból indított akciókkal pedig többször is nehéz helyzetbe hozták az északír védelmet. A második félidőben még inkább a mieink kontrollálták a meccset, óriási labdabirtoklási fölényt harcoltunk ki, helyzetek pedig kizárólag az északír kapu előtt adódtak. A hajrában ezekből kettőt is kihasználtunk, a 87. percben Krascsenics Petra szép egyéni alakítás végén, egy látványos visszacselt követően lőtt a hálóba, a 90.percben pedig Kaján Zsanett lőtt szabadrúgásból - a keresztléc segítségével - a kapuba, így alakult ki a 2-0-ás végeredmény.

- Gratulálok a lányoknak, amit a mérkőzés előtt megbeszéltük, azt tökéletesen betartották az egész mérkőzésen, az északírek nem tudták saját fegyverüket alkalmazni ellenünk - mondta az mlsz.hu-nak Turtóczki Sándor szövetségi edző a meccs után. - Figyelemre méltó, hogy egy megerőltető torna végén, a meccs hajrájában is volt erő és tartás a játékosokban, és a végén maguk javára fordították a találkozót. Sok pozitívumot láttam a játékunkban, jár a dicséret a lányoknak az egész hetes teljesítményükért!

Magyarország B-Észak-Írország 2-0 (0-0)
Magyarország: Samu Anna - Rozmis Gabriella (Nagypál Fatima, 61.), Turányi Lilla, Németh Hanna, Szabó Dorottya - Kaján Zsanett, Horváth Zsófia (Grúber Brigitta, a 46.), Bognár Eszter (Farádi-Szabó Edina, 46.) Gelb Mónika (Krascsenics Petra, 83.) - Diószegi Fanni(Magyarics Zoé, 71.), Burján Nóra (Kocsán Petra, 46.)
Gólszerzők: Krascsenics a 87., Kaján a 90. percben

A hírkategória további hírei

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS