Győzelemmel zárt Törökországban az NB II-es válogatott

2012. január. 28., 17:00   |    

Győzelemmel zárt Törökországban az NB II-es válogatott

Győzelemmel zárta törökországi edzőtáborozását az NB II-es válogatott. Dárdai Pál csapata Makra Zsolt góljával 1-0-ra nyert az Egyesült Államok ligaválogatottja ellen.

Az azeriek elleni döntetlen, majd a Rubin Kazany második csapatának magabiztos legyőzése már jelezte, jó formában vannak a törökországi edzőtáborozáson résztvevő NB II-es válogatott tagjai. Ugyanakkor Dárdai Pál szövetségi edző a harmadik találkozó előtt figyelmeztette játékosait, ezúttal vár majd rájuk a legnehezebb próbatétel.

 

Az amerikai csapat játékosai fizikailag felülmúlták az előző két ellenfelet, akadtak közöttük kifejezetten érett, jó labdarúgók. Ezért is dicséretes az újabb győzelem. A találkozón ezúttal is – egy kivétellel – szóhoz jutott minden játékos, amire alkalmasint azért is szükség volt, mert a kinti terhelés miatt néhányukon már a fáradtság jelei is mutatkoztak.

 

Örömteli volt azonban látni a kinti stáb tagjainak, hogy óriási akarással, a játék iránti alázattal, s a címeres mez iránti tisztelettel hajtott mindenki. A találkozó egyetlen gólja a 48. percben esett, a csapatkapitány, a mindhárom mérkőzést végigjátszó Makra Zsolt szerezte.

 

„Ismét némi megilletődöttséggel kezdett a csapat, de aztán fokozatosan magára talált – mondta értékelésében Dárdai Pál szövetségi edző. – A gól, ahogy a korábbi találkozókon is, megnyugtatta a társaságot, s attól kezdve irányítottuk a játékot. Talán ez volt a legnehezebb mérkőzésünk, a nehezebb győzelem, egyszerűen azért, mert most játszottunk a legerősebb ellenféllel.”

 

A szövetségi edző hangsúlyozta, minden játékosa rendkívül jól végigdolgozta az edzőtábort, biztosan látszik majd rajtuk, hogy nem semmittevéssel, hanem komoly szakmai munkával töltötték a kinti napokat. Elismerését fejezte ki a kinti stábnak, mert jó ellenfeleket, jó edzéslehetőségeket, jó pályákat sikerült lekötni, ezek is hozzájárultak az edzőtábor sikeréhez. Külön kiemelte segítői, Löw Zsolt és Kövesfalvi István munkáját is.

 

Kutasi Róbert, a REAC klubigazgatója, a Magyar Labdarúgó Szövetség NB II-es bizottságának elnöke így összegzett: „Három mérkőzésen két győzelmet, s egy döntetlent ért el a csapat, öt szerzett gól mellett mindössze egyet kapott, azt is tizenegyesből. De nem csak ennek alapján, hanem a látott edzésmunkát is figyelve mondhatom, jól dolgozott mindenki. A Dárdai Pál, Löw Zsolt és Kövesfalvi István alkotta edzői stáb megmutatta, hogy bármilyen szakmai feladat ellátására alkalmas.”

 

NB II-es válogatott–Egyesült Államok ligaválogatottja 1-0 (0-0)

A magyar csapat összeállítása: Szántai Levente – Preklet Csaba, Menyhért Gergő (Kornis Attila, 46.), Makra Zsolt, Szekér Dávid (Czár Richárd, 65.) – Bene Attila (Bognár István, 60.), Menyhárt Attila (Kenderes Zoltán, 46.), Petneházi Márk (Kónya Márk, 46.), Zámbó Bence (Mundi Roland, 46.) – Sós Márkó (Oláh Gergő, 30.), Rácz Ferenc (Varga Tamás, 60.)


A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
Az Újpest ellen a leggólerősebb a Kisvárda, gödörben a Paks
Bajnokságok / Kupák
Kikapott Budafokon az ETO, növelte előnyét a Nyíregyháza
Bajnokságok / Kupák
Paksi győzelmével ezüstközelbe került a Fehérvár

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS