Győzelemmel zártak a dobogósok

2012. május. 27., 20:08   |    

Győzelemmel zártak a dobogósok

Vasárnap lejátszották az OTP Bank Liga 2011/12-es szezonjának utolsó mérkőzéseit.

Lombard Pápa Termál - Győri ETO 0-2 (0-0)
Vezette:
Oláh Gábor (Farkas Balázs, ifj. Varga Gábor)
Gólszerző: Varga a 61., Völgyi a 85. percben

A mérkőzés előtt már biztos volt, hogy a győriek nem léphetnek előrébb a tabellán, bronzéremmel zárják a szezont, a Pápa pedig már teljesítette célját, kiharcolta a bennmaradást. Az első félidőben a győriek támadtak többet, de a Pápa járt közelebb a gólszerzéshez, a 37. percben Seye a kapufát találta telibe. A 61. percben az egy perccel korábban csereként beállt Varga Roland tette bele a lábát Koltai Tamás jobb oldali beadásába, a labda Szűcs Lajos fölött a hálóba esett (0-1). A 85. percben Dudás Ádám adott be jobbról, a másodpercekkel korábban csereként beálló Völgyi Dániel pedig 6 méterről a léc alá fejelt, beállítva a 0-2-es végeredményt.

Újpest FC - Videoton 0-2 (0-0)
Vezette:
Bognár Tamás (Lémon Oszkár, Takács Gábor)
Gólszerző: Perics a 87., Perics a 89. percben
Kiállítva: Pollák az 58., ill. Caneira a 18. percben

Az első félidőt nagy vendéghelyzet vezette be, Uros Nikolic szabadrúgása után egy hazai lábról a kapufára pattant a labda. Ezt követően a játék helyett inkább a szabálytalanságok domináltak, a játékvezető szünetig öt sárga- és egy piros lapot osztott ki, utóbbit Marco Caneira kapta talpalásért. Emberelőnyben fölényben játszott az Újpest, de az 58. percben egy hazai játékost is leküldött a pályáról a játékvezető, Pollák Zoltán második sárgával állt ki. A 87. percben Nikola Mitrovic tálalt Milan Perichez, aki az ötösről a jobb sarokba lőtt (0-1). Két perccel később Gyurcsó Ádám passzolt Perichez, a támadó hat méterről továbbított az üres kapuba (0-2). A Videoton győzelemmel zárta a bajnokságot, de a tavalyi első hely után ezúttal meg kell elégednie a második helyezéssel. A hazaiak legjobb góllövője, Nikolics Nemanja nem tudta növelni találatai számát, így a 20 gólos debreceni Adamo Coulibaly lett az OTP Bank Liga gólkirálya.

Kaposvári Rákóczi - ZTE 3-1 (2-1)
Vezette:
Veizer Roland (L. Tóth Lajos, Márkus Tamás)
Gólszerző: Grumic a 3., Grumic a 20., Graszl a 61., ill. Okuka a 10. percben

A meccs első helyzete góllal végződött, a 3. percben Vlaszák Géza nagy hibája után Horváth Tamáshoz került a labda, ő kicselezte a kapust, visszagurított Miroslav Grumichoz, aki nyolc méterről a jobb sarokba lőtt (1-0). A 10. percben Kocsárdi Gergely adott be jobbról, Posza Zsolt rossz helyre öklözte a labdát, a felszabadítani igyekvő Drazen Okuka pedig már csak saját kapujába tudott fejelni (1-1). A 20. percben visszavette az előnyt a Rákóczi, Grumic lépett ki a védők közül, majd a csereként beállt, első élvonalbeli meccsét játszó Vörös Ákos mellett a hálóba passzolt (2-1). A 61. percben büntetőhöz jutottak a hazaiak, Graszl Károly a jobb felső sarokba lőtt a 11-es pontról (3-1). Az utolsó félórában a ZTE nem tudott újítani, a Rákóczi otthon tartotta a három pontot.


A hírkategória további hírei

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS