Győzelmével nemzetközi kupainduló az MTK

2015. május. 08., 20:57   |    

Győzelmével nemzetközi kupainduló az MTK

A kék-fehérek a Puskás Akadémiát győzték le a Bozsik-stadionban az OTP Bank Liga 27. fordulójának nyitómeccsén. Hatgólos mérkőzést nyert az Újpest Nyíregyházán.

MTK Budapest - Puskás Akadémia 1-0 (0-0)
Vezette: Szilasi Szabolcs
Gólszerző: Csiki a 61. percben

Az első félidőben a helyzetek számát tekintve nem panaszkodhattak a nézők, az MTK két, a Puskás Akadémia egy kapufát lőtt a szünetig, és a két kapus is bemutatott pár védést. A második félidőben az akadémisták támadóbb felfogásban kezdtek játszani, de egyúttal feladtak óvatosságukból is, és a 61. percben ezt kihasználta az MTK. Kanta József tette ki a labdát a jobb oldalra, Horváth Zsolt pedig jól adott középre Csiki Norbertnek, aki 13 méterről, kapásból a bal alsó sarokba lőtt (1-0). A folytatásban a Puskás Akadémiának volt lehetősége az egyenlítésre, de nem tudott élni vele, az MTK megszerezte a három pontot, és bárhogy is alakuljanak az idényből hátralévő mérkőzések, a negyediknél rosszabb helyen már nem végezhet a bajnokságban, így a következő szezonban tehát ott lesz az Európa Liga selejtezőjében.

Nyíregyháza - Újpest FC 2-4 (1-3)
Vezette: Erdős József
Gólszerző: Seydi a 12., Pekár a 47., ill. Sztaniszavljevics a 3., Ojo a 26., Andrics a 33., Ojo a 67. percben

Nem kellett sokat várni az első gólra, a 3. percben Filip Sztaniszavljevics vette el a labdát Igor Zofcáktól, majd az öt és feles jobb sarkától a jobb alsó sarokba lőtt (0-1). A 12. percben egy bal oldali nagy bedobás után L'Imam Seydi elsőre nem fejelt pontosan, de Fodor visszajuttatta hozzá a labdát, a csatár pedig 5 méterről a jobb alsó sarokba helyezett (1-1). A 26. percben Nemanja Andrics adott be bal oldalról, Kim Ojo megelőzte védőjét, és 6 méterről a bal alsó sarokba pörgetett (1-2). A 33. percben már két gól volt az újpesti előny, Sztaniszavljevics kapott jó indítást Balogh Balázstól, és bár csele nem sikerült a hazai kapussal szemben, a balösszekötő helyén érkező Andrics ballal a bal alsóba lőtt (1-3). A második félidő is gyors góllal kezdődött, de ezúttal a házigazdák szerezték, Pekár László jó 20 méterről a kapu bal oldalába bombázott (2-3). Az 55. percben Pekár a kapufát találta el, a 67. percben pedig érkezett a vendégek negyedik találata, Asmir Suljic bal oldali beadását követően Ojo fejelt 6 méterről a bal sarokba (2-4). A Szpari nem adta fel, tovább hajtott a felzárkózásért, és voltak is lehetőségei a gólszerzésre, de a hatperces hosszabbítás végéig sem tudott közelebb kerülni a vendégekhez, az Újpest sorozatban negyedik bajnoki győzelmét aratta.

A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
Simple Női Kupa: sorozatban harmadszor aranyérmes az ETO
Bajnokságok / Kupák
Nagy csatában lett Amatőr Kupa-győztes az Unione FC

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS