Győzelmi kényszerben a Debrecen, Zalába utazik a Paks

2020. június. 12., 14:13   |    

Győzelmi kényszerben a Debrecen, Zalába utazik a Paks

Az OTP Bank Liga 29. fordulójában a kiesőhelyen álló Debrecen a Puskás Akadémiát fogadja, míg a 10. Paks a szintén a bennmaradásért küzdő Zalaegerszeg otthonában lépnek pályára.

MEZŐKÖVESD ZSÓRY FC–BUDAPEST HONVÉD
(Péntek, Mezőkövesd, 20.00)
A Honvéd 2-1-re megnyerte a kupadöntőt, s ugyanezzel az eredménnyel győzött a két csapat legutóbbi, tavaly szeptember mezőkövesdi találkozóján is. Ám Pisont István együttese az elmúlt öt bajnoki mérkőzéséből csak egyet nyert meg, idegenben a legutóbbi öt bajnoki mérkőzésén csupán egy gólt szerzett, igaz, azzal győzött Kaposváron. A Mezőkövesd a harmadik helyen áll a tabellán, nyolc ponttal előzi meg a hatodik Honvédot, de az újrakezdés óta, immár hat tétmérkőzésen, nyeretlen.

FERENCVÁROSI TORNA CLUB–KISVÁRDA MASTER GOOD
(Szombat, Ferencváros, Groupama Aréna, 16.55)
A zöld-fehérek a IX. kerületben immár 51 bajnoki mérkőzés óta veretlenek, legutóbb 2017. április 15-én, a Vasastól kaptak ki. A Groupama Arénában február 5. óta öt mérkőzésből ötöt nyertek, a hazai bajnokikon idén 630 játékperc alatt mindössze egy gólt kaptak. A Kisvárda ellen háromszor játszottak eddig pályaválasztóként bajnoki mérkőzést az OTP Bank Ligában, mindegyiket kapott gól nélkül megnyerték. A Kisvárda a legutóbbi két fordulóban csupán egy pontot szerzett, idegenben október 19. óta egyszer nyert: a felfüggesztés előtt, a Honvéd ellen, 5-1-re.

DEBRECENI VASUTAS SC–PUSKÁS AKADÉMIA FC
(Szombat, Debrecen, Nagyerdei Stadion, 19.00)
A Puskás Akadémia eddig csupán egyszer, tavaly szeptemberben nyert a Loki ellen idegenbeli bajnoki mérkőzést. Noha legutóbb vendégként kikapott Zalaegerszegen, a negyedik legjobb idegenbeli mérleggel rendelkezik a mezőnyből, több pontot gyűjtött távol otthonától, mint a Pancho Arénában. A DVSC a tizenegyedik helyen áll, hátránya két pont a Pakssal szemben. A legutóbbi öt bajnoki mérkőzésén mindössze egy pontot gyűjtött. Pályaválasztóként az újpesti, emlékezetes 4-0 óta öt mérkőzésből csupán egyet, a Kisvárda ellenit tudta megnyerni.

ZALAEGERSZEGI TE FC–PAKSI FC
(Szombat, Zalaegerszeg, 21.05)
A Zalaegerszeg a legutóbbi hat bajnoki mérkőzésén veretlen maradt, ebben a periódusban egyetlen más csapat sem gyűjtött több pontot a kék-fehéreknél. Otthon január 25. óta veretlenek, de a mérlegük „csak” két győzelem, két döntetlen. A Paks ellen két mérkőzést játszottak a mostani idényben, mindkét gárda megnyerte az eddigi hazai mérkőzését. A tolnai zöld-fehérek szerdán a Ferencváros elleni bravúros pontszerzéssel zárták a 28. fordulót, majdnem olyan hosszú veretlenségi sorozatuk van, mint a Zetének (öt meccs), igaz, ebből csak egyet nyertek meg. Az előző hétvégén Mezőkövesden győztek.

KAPOSVÁRI RÁKÓCZI FC–DIÓSGYŐRI VTK
(Vasárnap, Kaposvár, 19.00)
A Rákóczi, noha már elveszítette reményét a bennmaradásra, bátran játszott, s balszerencsével kapott ki a hét első felében Felcsúton, s elvitt egy pontot múlt pénteken Debrecenből. A hazai mérlege ugyanakkor nagyon gyenge, a legutóbbi öt hazai meccsét szerzett gól nélkül kivétel nélkül elveszítette. A Diósgyőr még harcol a harmadik helyért, s ezzel a nemzetközi kupaindulásért. Feczkó Tamás együttese február 8. óta csak egyszer, Budapesten a Ferencváros ellen veszített.

MOL FEHÉRVÁR FC–ÚJPEST FC
(Vasárnap, Székesfehérvár, MOL Aréna Sóstó, 21.05)
Az Újpest nagy meglepetésre nyert szeptemberben Székesfehérváron, 2007 (!) óta az az egyetlen győzelme a Vidi vendégeként a bajnokságban. Predrag Rogan szerződtetése óta a lilák kettőből kettőt nyertek, de most játszanak először az edzőváltás óta idegenben. Az Újpest a nyolcadik, a Fehérvár a második a bajnokságban. Joan Carrillo együttese a Ferencváros elleni, budapesti 0-1 óta nem kapott ki a bajnokságban, immár hét forduló óta veretlen, de az újrakezdés óta öt tétmérkőzéséből csak a Kisvárda elleni bajnokit nyerte meg.


A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
Simple Női Kupa: sorozatban harmadszor aranyérmes az ETO
Bajnokságok / Kupák
Nagy csatában lett Amatőr Kupa-győztes az Unione FC

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS