Győzni jönnek a bosnyákok

2013. szeptember. 03., 15:00   |    

Győzni jönnek a bosnyákok

A bosnyák U21-es válogatott szakvezetője minőségi együttesnek tartja Róth Antal csapatát. A ferencvárosi Muhamed Besic nem tagja a bosnyák keretnek.

U21-es válogatottunk csütörtökön 18 órakor a kecskeméti Széktói Stadionban fogadja Eb-selejtezőn a bosnyák korosztályos együttest (a mérkőzésre ingyenes a belépés). Csütörtöki ellenfelünk júniusban 4-1-re legyőzte hazai pályán az albánokat, ezt megelőzően szoros meccsen 2-1-re kapott ki felkészülési mérkőzésen a vb-selejtező csoportját vezető bosnyák A-válogatottól, valamint 1-1-es döntetlent ért el a szerbek, legutóbb pedig a montenegróiak ellen is.

Róth Antal az mlsz.hu-nak elmondta: az elmúlt időszak összes bosnyák meccsének felvételt megkapta és kielemezte a szakmai stáb, ezért sikerült jól felkészülni az ellenfélből, amely a tapasztalatok alapján kimondottan veszélyes riválisnak ígérkezik.

Vlado Jagodić, a vendégek szakvezetője 22 fős keretet állított össze, amelyből sérülés miatt hiányzik az albánok ellen két gólt szerző Jasmin Mešanović, valamint a svájci színekben korábban U17-es világbajnokságot nyerő Sead Hajrovic, de nem lép pályára a Ferencvárosban szereplő Muhamed Besic sem, aki - a bosnyák szövetség honlapján olvasható beszámoló szerint - egy korábbi nyilatkozatával írta ki magát a keretből. Az albánok ellen kezdőcsapatban szereplő Filip Arežina és Dušan Jevtić még nem talált magának klubcsapatot, ezért ők szintén kimaradtak a vendégegyüttesből.

- Az albánok elleni győzelem után az a célunk, hogy meccsről meccsre egyre jobban játsszunk, és folytassuk a pontok gyűjtését - mondta Vlado Jagodić a csütörtöki meccs előtt. - Megnéztem a magyar válogatott albánok és máltaiak elleni mérkőzéseit, és ez alapján egyértelmű, hogy minőségi focit játszó ellenféllel találkozunk. Vannak hiányzóink, de így is jó csapatunk van, teljes mértékben bízom a behívott labdarúgókban, úgy gondolom, képesek vagyunk számunkra kedvező eredményt elérni. Egy győzelem azért lenne fontos, mert így az egyik közvetlen riválisunkkal szemben kerülnénk lépéselőnybe.

A vendégek keretének zöme a bosnyák és a horvát élvonalban játszik, de pályára léphet ellenünk a Stuttgart, a Sochaux, a Celtic és a Gent egy-egy légiósa is.

A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
MOL Magyar Kupa: A Paksi FC lesz a döntő egyik résztvevője
Bajnokságok / Kupák
Erőt demonstrált a Haladás

2024-04-22 21:53:02

Erőt demonstrált a Haladás

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS