Győzni tudtak a kiesőzóna csapatai, döntetlen Diósgyőrben

2024. március. 02., 21:41   |    

Győzni tudtak a kiesőzóna csapatai, döntetlen Diósgyőrben

Az OTP Bank Liga 23. fordulójában a Kisvárda és Mezőkövesd is begyűjtötte a három pontot, a DVTK 1-1-et játszott a Puskás Akadémiával.

Debreceni VSC-Mezőkövesd Zsóry FC 0-1 (0-0)

Az első félidő első felében leginkább a mezőnyben folyt a játék, helyzet nem igazán adódott egyik kapu előtt sem. A vendégek nem adták fel a támadás lehetőségét, de a kulcspasszok rendre rosszul sikerültek. A játékrész derekától aztán egyre inkább átvette az irányítást a Debrecen, amely összesen kilenc szögletet végzett el az első félidőben, de sem akcióból, sem pontrúgásból nem sikerült feltörnie a kövesdi védelmet. A első 45 perc legnagyobb helyzete aztán a vendégeké volt: a 43. percben Cseri középre fejelte a labdát, de Drazic két méterről fölé fejelte azt. A szünet után nyomás alá helyezte a vendégek kapuját a DVSC, a vezetést azonban nem sikerült megszereznie. Egy idő után aztán kijött a szorításból a Mezőkövesd, olyannyira, hogy a másik oldalon veszélyeztetni is tudott, sőt, egy kipattanóból a csereként beállt Bőle hatalmas gólt lőtt, ezzel előnybe került a sereghajtó. Ezt követően megélénkült a mérkőzés, sorjáztak a helyzetek mindkét oldalon. A hajrában mindent elkövetett az egyenlítésért a DVSC, de a hősiesen védekező vendégeknek sikerült megóvniuk a kapujukat a góltól, jutalmul több mint három hónap után győzelmet ünnepelhettek. A vendégek ezt megelőzően legutóbb november 25-én, kilenc körrel ezelőtt gyűjtötték be a három pontot a bajnokságban, így ez az első sikere az alig több mint két hete kinevezett vezetőedzőnek, Milan Milanovicnak.

Kisvárda Master Good-Zalaegerszegi TE FC 1-0 (1-0)

Az első szűk félórában alacsony színvonalú volt az összecsapás, a sok hiba miatt nem alakult ki folyamatos játék, a csapatok nem tudtak helyzeteket kialakítani. Aztán előbb Camaj bal oldali beadása után Jovicic fejelt tisztán a kapu mellé, majd pár perccel később a ZTE is veszélyeztetett, Bedi cselezgetett a tizenhatoson belül, és jobbról a felső kapufára tekert. A hazaiak szereztek vezetést nem sokkal a szünet előtt, jobbról érkezett a passz Lucas elé, aki 20 méterről futtából, laposan kilőtte a bal alsó sarkot.A Zalaegerszegnek támadójátékban több kellett volna az egyenlítéshez, ehhez képest a Kisvárda futballozott veszélyesebben a második játékrész elején. Később adódott lehetőség a vendégek előtt is, de néha úgy tűnt, nem is siettetik igazán a támadásokat, összességében pedig ezúttal nem volt átütőerő a játékukban. A Kisvárda így megőrizte egygólos előnyét és a bennmaradás szempontjából fontos három pontot szerzett. A vendégcsapat először kapott ki idén a bajnokságban, ezt megelőzően négy győzelme és egy döntetlenje volt.

Diósgyőri VTK-Puskás Akadémia FC 1-1 (0-1)

Nem túl nagy iramban kezdődött az összecsapás, így helyzetek sem voltak. A játékrész derekáig azért inkább a vendégek próbálkoztak kapura lövéssel, igaz, ezek komoly veszélyt nem jelentettek a diósgyőri kapura. A szünethez közeledve viszont fordult a kocka, a piros-fehérek vezettek ígéretes támadásokat a széleken, sőt, egy ilyen végén Jurek nagy helyzetben tévesztett célt. A hazai fölény ellenére váratlanul a felcsúti csapat szerzett vezetést egy bal oldali szögletet követően. A második félidő elején azonnal egyenlíteni tudott a miskolci együttes, ugyanis Gera okosan helyezett lövése a jobbról a bal kapufára vágódott, majd a kipattanóra elsőként érkező Edomwonyi passzolt a hálóba közelről. A gól megnyugtatta a feleket, ismét többnyire a két 16-os közötti mezőnyjátékkal teltek a percek. A cserék sem hoztak új lendületet a játékba, így a hazai drukkerek szurkolásától hangos stadionban csendesen csordogált a mérkőzés. A hajrára sem fokozódtak az izgalmak, így maradt az igazságos pontosztozkodás. Az alig több mint két hete kinevezett vezetőedző, Vladimir Radenkovic irányításával először nem nyert a DVTK, de harmadik találkozóján is veretlen maradt.

OTP Bank Liga NB I. 23. forduló

Sorsolás
2024. 03. 02. 12:30
Debreceni Nagyerdei Stadion
2024. 03. 02. 14:30
Kisvárdai Várkerti Stadion
2024. 03. 02. 18:45
DVTK Stadion
2024. 03. 03. 14:00
Új Hidegkuti Nándor Stadion
2024. 03. 03. 16:30
Groupama Aréna
2024. 03. 03. 19:00
Szusza Ferenc Stadion

Tabella


A hírkategória további hírei

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS