Győzött a Debrecen, kikapott az Újpest

2009. május. 09., 18:00   |    

Győzött a Debrecen, kikapott az Újpest

Szombaton hét mérkőzést játszottak le a Soproni Liga 27. fordulójából. Az első helyért versenyt futó két csapat közül csak a DVSC járt sikerrel, a hajdúságiak 1-0-ra győztek Kispesten, míg riválisuk, az Újpest 3-1-es vereséget szenvedett Pakson, így három fordulóval a bajnokság vége előtt a Debrecen előnye öt pontra nőtt a második helyen álló lila-fehérek előtt.

Nehezen, de győzött a Debrecen

Budapest Honvéd - DVSC-TEVA 0-1 (0-0)
Vezette: Berger József (Forgács Attila, Demeter János)
Gólszerző: Szakály az 59. percben
Kiállítva: Maróti a 92. percben

A hazai gárda kezdett erősebben, a kispestiek többet birtokolták a labdát és veszélyesebben is futballoztak, mint a listavezető. A debreceniek kevesebb helyzetet alakítottak ki, mint a piros feketék, de szervezetten védekeztek, s a második félidőben meg is szerezték a győzelmet jelentő gólt: az 59. percben Szakály Péter átverekedte magát a védők között, majd tíz méterről Tóth Iván mellett a kapuba gurított (0-1). A 92. percben Maróti Béla megkapta második sárga lapját is, így a Honvéd tíz emberrel fejezte be a mérkőzést. A debreceniek, ha nehezen is, de megszerezték a számukra nagyon fontos három bajnoki pontot.


Az Újpest kikapott Pakson

Paksi FC - Újpest FC 3-1 (0-1)
Vezette: Arany Tamás (Vámos Tibor, Butkai Zsolt)
Gólszerző: Éger a 49., Horváth L. az 55., Vári a 91. illetve Tisza a 12. percben
Kiállítva: Kabát a 79. percben

Az újpestiek tisztában voltak azzal, hogy a Debrecen győzött Kispesten, s ennek megfelelően is kezdtek: a 12. percben Foxi fejelt Tisza Tibor elé, a csatár pedig hét méterről a kapu jobb oldalába gurított (0-1). A gól után a lila-fehérek óvatosabbá váltak, a Paks fokozatosan átvette az irányítást és a 49. percben egyenlített is, egy szöglet után a Balajcza Szabolcsról kipattanó labdát Éger László lőtte hat méterről a kapuba (1-1). A kapott gól után kissé elbizonytalanodott az Újpest és ezt a zöld-fehérek gyorsan kihasználták, az 55. percben Horváth Levente öt méterről helyezett a hálóba (2-1). A 79. percben Kabát Péter tovább nehezítette csapata helyzetét, a csatár ugyanis reklamálás miatt piros lapot kapott. A hazaiak ezúttal is kiaknázták lélektani előnyüket, a 91. percben Vári Barnabás közelről helyezett a hálóba, beállítva a 3-1-es végeredményt.


A hosszabbításban egyenlített a REAC

Vasas - REAC 1-1 (1-0)

Vezette: Farkas Ádám (L. Tóth Lajos, Berettyán Péter)
Gólszerző: Sowunmi a 33. illetve Varga Z. a 92. percben
Kiállítva: Pomper a 84. percben

Bátran kezdett az élvonaltól már búcsút vevő REAC, az immár teher nélkül futballozó sárga-kékek nekirontottak a Vasasnak, de az angyalföldiek szervezetten védekezve, már a középpályán letámadva igyekezték kézbe venni az irányítást. Ez sikerült is nekik, és a 33. percben a Vasas vezetést szerzett, Piller József bal oldali beadása után Thomas Sowunmi öt méterről a jobb alsó sarokba fejelt (1-0). A REAC a 84. percben emberhátrányba is került, Pomper Tibor reklamálásért megkapta második sárga lapját is, s mehetett zuhanyozni. A vendégek azonban tíz emberrel is egyenlíteni tudtak: a 92. percben Varga Zoltán egy kiugratás után 14 méterről lőtt a kapuba (1-1).


A finisben nyert a Kaposvár

Gabona Trans-Kaposvár - Kecskeméti TE-Ereco 2-1 (1-1)
Vezette: Szilasi Szabolcs (Huszár Balázs, Kis Zoltán)
Gólszerző: Petrók a 32., Zsolnai a 89. illetve Némedi (11-esből) a 22. percben

A kezdeti kaposvári fölény után a KTE szerzett előnyt, a 22. percben Petrók Viktor kezezett a 16-oson belül, s a büntetőt Némedi Norbert váltotta gólra (0-1). A hazaiaknak nem szegte kedvét a kapott gól, lendületben maradtak és a 33. percben sikerült egyenlíteniük, Nemanja Obric beadása után Petrók kilenc méterről fejelt a léc alá (1-1). A kiegyenlítettnek mondható második félidő végén aztán a hazai szurkolók örülhettek, mert a 89. percben Farkas Krisztián bal oldali beadása után Zsolnai Róbert tíz méterről a hálóba lőtt, otthon tartva ezzel a három pontot (2-1).


Csak egy gól kellett a három ponthoz

DVTK - BFC Siófok 0-1 (0-0)

Vezette: Veizer Roland (Vígh Tibor, Horváth Róbert)
Gólszerző: Ekounda a 80. percben

Az első félidő viszonylag kevés helyzetet hozott, mindkét gárda előtt adódott egy-egy ziccer, de ezek kölcsönösen kimaradtak, így a szünetig nem láthattak gólt a nézők. A második játékrész sem hozott igazán színvonalas küzdelmet, de a harc nagy volt a pályán. Végül aztán gólt is láthattak a szurkolók, bár a találatnak csak a vendég drukkerek örülhettek: a 80. percben Ekounda cselezgetett a 16-son belül, majd 13 méterről a háló bal oldalába emelt (0-1), megszerezve a győzelmet a Siófok számára.


Waltner duplázott a Nyíregyháza ellen

ZTE FC - Nyíregyháza Spartacus FC 2-0 (1-0)
Vezette: Vad II István (Lémon Oszkár, Kovács Zoltán)
Gólszerző: Waltner a 44., Waltner az 54. percben

A két, egyaránt szervezetten futballozó gárda közül a ZTE volt határozottabb, s bár az első játékrész nagy részében csak helyzetekig jutott, a 44. percben megszerezte a vezetést: Alomerovic átadása után Waltner Róbert hét méterről lőtt a jobb alsó sarokba (1-0). A szünet után gyorsan megduplázták előnyüket a hazaiak, Hadjú szabadrúgása után Waltner a kapu bal oldalába fejelt, megszerezve második gólját is (2-0). A zalaiak ezután is fölényben futballoztak, és bár több gólt már nem tudtak szerezni, magabiztosan nyerték meg a mérkőzést.


A Fehérvár győzött Győrben

Győri ETO FC - Fehérvár FC 1-2 (1-1)
Vezette: Iványi Zoltán (Szpisják Zsolt, Albert István)
Gólszerző: Copa a 40., illetve Vujovic a 15., Sivák a 81. percben

Bár az ETO kezdett veszélyesebben, a vendégek lőtték a meccs első gólját, a 15. percben Alves passzolt Vojovichoz, ő pedig hat méterről a hálóba helyezett (0-1). A Fehérvár ezután visszaállt, a győriek egyre nagyobb fölényt harcoltak ki és a 40. percben egyenlítettek is, Völgyi Dániel beadását követően Copa hét méterről lőtt a hálóba (1-1). A második játékrész rendkívül nagy harcot hozott, mindkét csapat a gólszerzésre koncentrált, s az végül a fehérváriaknak sikerült, a 81. percben Alves átadását követően Sivák nyolc méterről talált a kapuba, beállítva ezzel a mérkőzés 2-1-es végeredményét.


A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
Erőt demonstrált a Haladás

2024-04-22 21:53:02

Erőt demonstrált a Haladás

Bajnokságok / Kupák
MOL Magyar Kupa-elődöntő: Éllovasok egymás ellen
Bajnokságok / Kupák
Eldőlt a kiesés kérdése a Simple Női Ligában

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS