Győzött a DVSC ellen, de kiesett a BL-ből a Liverpool

2009. november. 24., 23:02   |    

Győzött a DVSC ellen, de kiesett a BL-ből a Liverpool

A DVSC-TEVA kedd este játszotta le utolsó hazai BL-csoportmeccsét, a magyar bajnok a világhírű angol Liverpoolt fogadta a Puskás Ferenc Stadionban. A mérkőzést David N'Gog negyedik percben szerzett góljával az angol gárda nyerte meg, ám Rafael Benitez együttese győzelme ellenére nem jutott tovább. A csoport másik meccsén ugyanis a Fiorentina 1-0-ra legyőzte a Lyont, így a 'Vörösök' a harmadik helyre szorultak, s csak az Európa Ligában folytathatják a tavasszal.

A debreceni együttes Poleksic - Bodnár, Mészáros, Mijadinoski, Fodor (Dombi a 78. percben) - Szélesi, Kiss - Szakály (Coulibaly a 62. percben), Czvitkovics, Laczkó - Rudolf, a Liverpool pedig Reina - Johnson, Carragher, Agger, Insúa - Kuyt, Gerrard (Aquilani a 90. percben), F. Aurélio (Dossena a 89. percben), Mascherano, Lucas - N'Gog (Benajun a 77. percben) összeállításban szerepelt.

A vendégek már a negyedik percben, az első helyzetükből megszerezték a vezetést, egy szögletvariáció után Fábio Aurélio adott be jobbról, Carragher balról középre fejelte a labdát, N'Gog pedig felugorva, két lépésről a hálóba külsőzött (0-1). Az angolok ezután sokkal többet birtokolták a labdát, mint a mieink, a 'Vörösök' a középpályán és a Loki tizenhatosa előterében is magabiztosan adogattak, de igazán komoly helyzetet nem tudtak kialakítani. A Loki előtt a 32. percben nyílt először gólszerzési lehetőség, ám Bodnár jobb oldali beadását követően Rudolf 10 méterről a bal kapufa mellé fejelt. A 38. percben Poleksic nagy védésére volt szükség ahhoz, hogy ne változzon az eredmény, a debreceniek hálóőre a N'Gog által 17 méterről kapura küldött labdát ütötte szögletre.

A második játékrész is nyomasztó angol fölénnyel kezdődött, a liverpooliak kedvükre adogattak, de igazi ziccert nem tudtak kialakítani. Az első komoly gólszerzési lehetőség az 59. percben alakult ki, de Gerrard tíz méterről leadott lövése után Poleksic nagyot védett. A 63. percben Kuyt ívelt középre a jobb oldalról, Lucas kilenc méterről fejelt, ám a labda a jobb kapufa mellett hagyta el a pályát. A 68. percben Agger szólója után Gerrard bombázott a kapu mellé, tíz perccel később pedig egy bal oldali szögletet követően Carragher bólintott a keresztléc fölé. A 81. percben nagy magyar helyzet adódott, Rudolf a 16-os bal oldalvonaláról lőtt, Reina azonban szögletre ütötte a léc alá tartó labdát. A 85. percben Czvitkovics távolról, szabadrúgásból lőtt a kapu fölé, majd a 91. percben a legnagyobb debreceni lehetőség is kimaradt: Coulibaly közeli lövése után a labda kipattant Reináról.


Győzelme ellenére a Liverpool elbúcsúzott a BL-től, mert a csoport másik találkozóján a Fiorentina Vargas 28. percben, tizenegyesből szerzett góljával 1-0-ra legyőzte a Lyont, ami azt jelenti, hogy biztosan az olasz és a francia együttes jut tovább a csoportból.


Az E-csoport állása:
1. Fiorentina 12 pont
2. Lyon 10 pont
3. Liverpool 7 pont
4. Debrecen 0 pont

A csoport még hátralévő mérkőzései:
December 9., szerda:
Liverpool - Fiorentina
Lyon - Debrecen


A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
Erőt demonstrált a Haladás

2024-04-22 21:53:02

Erőt demonstrált a Haladás

Bajnokságok / Kupák
MOL Magyar Kupa-elődöntő: Éllovasok egymás ellen
Bajnokságok / Kupák
Eldőlt a kiesés kérdése a Simple Női Ligában

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS