Győzött a Fehérvár, a Fradi és a PAFC is, kikapott a Honvéd

2020. augusztus. 30., 19:56   |    

Győzött a Fehérvár, a Fradi és a PAFC is, kikapott a Honvéd

A MOL Fehérvár FC 4, a Ferencváros 2 gólt szerzett és nyert idegenben a 3. fordulóban. A Honvéd elveszítette a Kisbárda elleni találokzót, ahogy az Újpest is kikapott a Puskás Akadémiától,

OTP Bank Liga, 3. forduló:
Budafoki MTE–MOL Fehérvár FC 1–4 (0–1)
Budafok, v.: Antal P.
gólszerzők: Skribek (58.), illetve Nego (35., 66.), Nikolics (73.), Petrjak (91.)
sárga lap: Takács R. (30.), Romic (52.), illetve Musliu (29.), Filkor (39.)

Budafoki MTE: Póser – Margitics, Romic, Vaszicsku, Medgyes – Filkor, Oláh B. – Szabó M. (Ihrig-Farkas, 77.), Lőrinczy (Kulcsár K., 69.), Takács R. (Skribek, a szünetben) – Kovács D.
MOL Fehérvár FC: Rockov – Bolla, Musliu, Stopira, Hangya (Fiola, a szünetben) – Houri, Pátkai – Nego, Evandro (Bamgboye, 78.), Petrjak – Hodzic (Nikolics, 67.)

A két csapat első élvonalbeli találkozója a mezőnyben kiegyenlített játékot hozott az első félidőben, de a várakozásoknak megfelelően a vendégek voltak kezdeményezőbbek, igyekeztek minél több támadást vezetni. A fehérváriak több ígéretes helyzetet is kialakítottak, a házigazdák pedig ellenakcióik végén távoli lövésekkel veszélyeztettek, így az ivószünetig küzdelmes, ugyanakkor élvezetes futballt láthatott a közönség.

A rövid játékmegszakítást követően némileg töredezettebbé vált a játék, majd a Budafok védelmének hibáját kihasználva Loic Nego szerzett vezetést egy kipattanó labda értékesítésével. A folytatásban sem változott a játék képe, de újabb gól nem született.

A második felvonás elején is a Fehérvár támadott többet és veszélyesebben, mégis a fővárosiak voltak eredményesek: egy szabadrúgást követően a csereként beállt Skribek Alen kapáslövése az egyenlítést jelentette. Nyolc perccel később – Loic Nego második góljával – visszavették a vezetést a vendégek, majd egyre fokozódó fölényüket kihasználva a csereként beállt Nikolics Nemanja fejesével eldöntötték a meccset.

A hajrában szorosabbá tehette volna az állást a Budafok, amelynek több ígéretes kísérlete is volt, ám a lövések célt tévesztettek, vagy Emil Rockov kapus védett bravúrral. A végeredmény Ivan Petrjak állította be a 91. percben, miután sarokkal talált a hazaiak hálójába.

ZTE FC–Ferencváros 1–2 (0–1)
Zalaegerszeg, v.: Pintér
gólszerzők: Babati (83.), illetve Civic (40.), Haratin (53.)
piros lap: Lesjak (93.), illetve Botka (31.)
sárga lap: Bobál D. (22.), Lesjak (29., 93.), Bedi (45+1.), illetve Dibusz (49.), Haratin (60.), Uzuni (92.)

ZTE FC: Demjén – Tanaszin (Favorov, 69.), Sankovic, Bobál D., Gergényi – Bedi, Lesjak – Vass, Babati, Szánthó (Könyves, 56.) – Koszta (Dragóner, 61.)
Ferencváros: Dibusz – Botka, Blazic, Dvali (Kovacevic, 33.), Heister – Haratin, Uzuni – Isael (Civic, 36.), Laidouni, Nguen (Somália, 80.) – Boli

A Celtic Glasgow otthonában szerdán bravúros győzelmet aratott és ezzel a Bajnokok Ligája selejtezőjének harmadik fordulójába jutott Ferencváros bő fél órán keresztül mezőnyfölényben futballozott, de gólt nem szerzett, amikor is óriási lehetőség adódott a ZTE előtt. Babatit Botka ziccerben hátulról fellökte, amiért a védő piros lapot, a zalaegerszegiek pedig büntetőt kaptak. A 11-est a sértett, a válogatott keretbe is meghívott Babati vállalta, de az elmozduló Dibusz jól hagyta ott középen a lábát, így hárított.

Szerhij Rebrovnak, a Ferencváros vezetőedzőjének az emberhátrány miatt át kellett szerveznie csapatát, ezért került pályára csereként Civic, aki 40. percben hatalmas góllal vezetést szerzett csapatának.

A tíz emberrel futballozó fővárosiak érthetően a második félidőben már kevesebbet birtokolták a labdát, de egy pontrúgást követően Haratin fejesével megduplázták előnyüket. A ZTE sokáig nem tudott érdemben mit kezdeni az emberelőnnyel, végül Babati némi szerencsével a 83. percben szépített. A hazaiak előtt így felcsillant a remény az egyenlítésre, amiért hajtottak is, de Dibusz magabiztos védésekkel tartotta csapatának az eredményt.

Budapest Honvéd–Kisvárda Master Good 1–2 (1–2)
Új Hidegkuti Nándor Stadion, v.: Ádám
gólszerzők: Cukalasz (20., öngól), illetve Cukalasz (5.), Viana (17.)
sárga lap: Gale (51.), Zsótér (59.), illetve Datkovic (86.)

Budapest Honvéd: Tujvel – Mezgrani, Batik, Lovric (Kamber, 34.), Uzoma – Hidi (Gale, a szünetben) – Gazdag, Zsótér, Traore (Tóth-Gábor, 78.), Cipf – Ugrai
Kisvárda Master Good: Dombó – Baranyai (Melnyik, 85.), Hej, Rubus, Datkovic – Lucas, Simovic – Navratil (Bumba, 68.), Cukalasz, Kovácsréti (Sassá, a szünetben) – Viana

A Kisvárda rögtön a mérkőzés első helyzetét gólra váltotta. Előnyük birtokában a vendégek még magabiztosabban és veszélyesebben futballoztak, míg a hétközi, hosszabbításos Európa-liga selejtezőjét sikerrel megvívó Honvéd igencsak fáradt csapat benyomását keltette. A sokkal agilisabban és gyorsabban játszó Kisvárda Tujvel hibáját kihasználva – a kapus mellé nyúlt Viana lapos lövésénél – már 2–0-ra vezetett, csakhogy egy szerencsétlen öngóllal szinte azonnal ismét minimálisra olvadt az előnye. A szünetig hátralévő időben is több ígéretes akciót vezetett a Kisvárda, de Tujvel remek védéseinek köszönhetően nem változott az eredmény.

A térfélcserét követően kezdeményezőbbé váltak a kispestiek, de a játék színvonala nagyot esett, mindkét csapat rendkívül pontatlanul futballozott, és a sok szabálytalanságtól töredezetté vált a játék. A második 45 percben a Kisvárda megerőltetés nélkül őrizte meg előnyét a lefújásig.

Puskás Akadémia FC–Újpest FC 3–2 (1–1)
Pancho Aréna v.: Karakó
gólszerző: Komáromi (11.), Szolnoki (49.), Plsek (83. - 11-esből), illetve Simon K. (44.), Máté Zs. (86.)
sárga lap: Szolnoki (69.), Komáromi (81.), Nagy Zs. (86.), illetve Burekovic (21., 92.), Simon K. (54.), Gigic (90.)
piros lap: Stieber Z. (41.), Burekovic (92.)

PAFC: Auerbach – Szolnoki, Spandler, Hadzsiev, Deutsch L. – Radics, Plsek (Vizler 91.) – Kiss T. Ganbayar (Corbu 63.), Nagy Zs. – Komáromi
Újpest: Pajovic – Pauljevic (Gigic 79.), Máté Zs., Csongvai (Szakály P. 84.), Burekovic – Nwobodo, Onovo – Simon K., Mitrovic, Stieber Z. – Bacsa (Bjelos 70.)

A svéd Hammarby elleni csütörtöki Európa-liga meccshez hasonlóan ezúttal is sok akadémista fiatallal állt fel a Puskás, amely egyáltalán nem kezdett megilletődötten. Az élete első NB I-es mérkőzését játszó Komáromi György szép találatával előnybe kerültek, amit nem sokkal később megduplázhattak volna. Az Újpest negyedóra után ébredezett a kezdeti sokkból, ami helyzetekben sokáig nem mutatkozott meg, ugyanakkor tovább nehezítették saját helyzetüket azzal, hogy Stieber Zoltán törlesztése után tíz emberre fogyatkoztak. Mégsem gólhátrányban vonultak pihenőre a vendégek, mert az első formás támadásuk végén Simon Krisztián egalizált.

Fordulás után rögtön visszavette a vezetést a felcsúti gárda, miután egy kipattanót Szolnoki Roland bombázott a kapuba. Nem ült rá előnyére a Puskás Akadémia, kapufát lőtt, majd sorra dolgozta ki a helyzeteket. Az Újpest elvétve jutott el a hazai kapuig, erejüket felemésztette, hogy egy emberrel kevesebben voltak a pályán. A meccs végére maradt még egy gólváltás, majd elkeseredett lila-fehér rohamok és egy újabb újpesti kiállítás.


A hírkategória további hírei

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS