Győzött a Fehérvár, kikapott az Újpest

2006. július. 13., 16:04   |    

Győzött a Fehérvár, kikapott az Újpest

Csütörtökön két csapatunk, a FC Fehérvár és az Újpest FC is UEFA-kupa selejtezőt játszott. Mindkét együttesünk itthon lépett pályára: a Fehérvár 1-0-ra győzött a kazahsztáni Kairat Almati ellen, az Újpest viszont 4-0-ás vereséget szenvedett a liechtensteini Vaduz ellenében.

Bicskei Bertalan lemondott a meccs után
Az újpestiek Balajcza – Vermes, Böjte, Vanczák, Völgyi - Erős K., Tóth B., Freud (Kőhalmi az 58. percben), Tóth N. - Sándor Gy. (Vituska a 66. percben), Kovács Z. (Szőke a 75. percben) összeállításban léptek pályára. A Vaduz (a liechtensteiniek Wüthrich – Reinmann (Sturm a 73. percben), Hasler, López (Gaby a 81. percben), Akdemir – Wieczorek, Bem (Papa Faye a 4. percben), Magetti, Langlet – Gaspar, Sara felállásban szerepeltek) a szenegáli Papa Faye révén a 14. percben vezetést szerzett, s az előnyt Sara a 32. minutumban meg is duplázta. A lila-fehéreket hiába biztatta 3500 néző, a házigazdák nem tudtak szépíteni, sőt: a 64. percen Papa Faye újabb találatot ért el. Az újpestiek a találkozó 90. percében szépíthettek volna, de Wüthrich kivédte Tóth Norbert tizenegyesét, két perccel később pedig Sara a negyedik liechtensteini gólt is megszerezte. A négy-null cseppet sem bíztató eredmény a visszavágóra nézve – ráadásul a találkozó után Bicskei Bertalan, a lila-fehérek szakvezetője bejelentette, hogy lemond tisztéről.

Minimális előnyt szerzett a Fehérvár
A Fehérvár azonban győzött. A piros-kékek Sebők Zs.- Csizmadia, Kuttor, Koller, Vincze Z. –Bozsics, Dvéri (Dajics az 55. percben), Schwarcz, Farkas B. - Horváth F. (Nagy D. a 76. percben), Sitku (Lattenstein a 92. percben) összeállításban játszottak a Bojcsenko – Abdulin (Artmetov a 17. percben), Nurdavletov, Likhobabenko, Iriszmetov – Kardovics, Kadyrukolov (Urtabajev a 63. percben), Szmakov, Karpenko – Vogomolov (Aliev a 82. percben), Shorov hardendben pályára lépő Kairat ellen. A 3000 szurkoló örömére a fehérváriak Dvéri Zsolt 17 méterről leadott remek lövésével már a 8. percben vezetést szereztek, s ezután is ők irányították a játékot. A piros-kékek a találkozó végéig fölényben futballoztak, de több gólt már nem tudtak szerezni, így Csertői Aurél gárdája minimális előny birtokában várhatja a két hét múlva sorra kerülő visszavágót.


A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
MOL Magyar Kupa: A Paksi FC lesz a döntő egyik résztvevője
Bajnokságok / Kupák
Erőt demonstrált a Haladás

2024-04-22 21:53:02

Erőt demonstrált a Haladás

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS