Győzött a Ferencváros és az Újpest

2011. október. 16., 20:00   |    

Győzött a Ferencváros és az Újpest

Az OTP Bank Liga 12. fordulójának játéknapján az újpestiek a ZTE-t győzték le, a Ferencváros Pápán szerzett három pontot.

Nyeretlen maradt a ZTE

 

Újpest FC – ZTE FC 4-2 (2-1)

Vezette: Szilasi Szabolcs (Szpisják Zsolt, Takács Gábor)

Gólszerző: Rajczi 6., Simon K. 23., Rajczi (11-esből) a 64., Markovic 69., ill. Kamber 61., 76.)

 

Az újpestiek jól kezdtek, már a 6. percben vezetéshez jutottak, Darko Markovic jobb oldali beadását követően Rajczi Péter 6 méterről fejelt a jobb sarokba (1-0). A 23. percben ismét góllá érett az újpesti fölény, Simon Krisztián 15 méteres lövése után a labda a jobb sarokban kötött ki (2-0). A zalaiak a 40. percben kapufát lőttek, majd a 61. percben megszerezték a szépítő gólt: Balázs Zsolt bal oldalról adott középre, Balajcza Szabolcs kiütötte a labdát, de az érkező Djordje Kamber 5 méterről a kapu közepébe lőtt (2-1). A 64. percben Szakály Dénes buktatta Barczi Dávidot a 16-oson belül, a megítélt büntetőt Rajczi Péter értékesítette (3-1). A 69. percben Kabát Péter tette ki a labdát Markovicnak, aki 12 méterről a jobb sarokba helyezett (4-1). A 76. percben a zalaiak is betaláltak, Tököli Attila bal oldali beadását követően Kamber közelről a hálóba továbbított (4-2), beállítva a végeredményt. Győzelmével az Újpest feljött a 13. helyre, a ZTE továbbra is nyeretlenül az utolsó.

 

 

Első idegenbeli győzelmét szerezte a Ferencváros

 

Lombard Pápa Termál FC - Ferencvárosi TC 1-2 (0-0)

Vezette: Fábián Mihály (dr. Varga Zsolt, Viszokai László)

Gólszerző: Marics a 47., ill. Somalia az 55., Klein a 74. percben

 

A mérkőzés első félidejében mindkét oldalon sok volt a hiba, bár kisebb lehetőségek mindkét oldalon adódtak, egyik csapat sem tudott gólt szerezni. A fordulás után mindössze két perc telt el, mikor vezetést szerzett a Pápa: Goran Maric kapott jó labdát a jobb oldalon, kapura tört, és ballal, 8 méterről a jobb sarokba csavart (1-0). A Ferencváros az 55. percben egyenlített, Juha Hakola jobb oldali beadását követően Somalia közelről a jobb sarokba fejelt (1-1). A félidő közepe táján mindkét kapus bemutatott egy-egy bravúrt, majd a 74. percben vezetést szerzett a Ferencváros, Józsi György szabadrúgását követően Martin Klein fejelt 4 méterről a léc alá (1-2).


A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
Szombati csúcsrangadó a Merkantil Bank Ligában
Bajnokságok / Kupák
Eldőlhet a kiesés a Simple Női Ligában
Bajnokságok / Kupák
Az Újpest ellen a leggólerősebb a Kisvárda, gödörben a Paks

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS