Győzött a Gyirmót, már csak az Újpest nyeretlen az NB I-ben

2021. október. 02., 21:49   |    

Győzött a Gyirmót, már csak az Újpest nyeretlen az NB I-ben

A Puskás Akadémia 2-0-ra legyőzte a vendég Mezőkövesdet, míg a Gyirmót az Újpest ellen szerzett három pontot az OTP Bank Liga 8. fordulójában.

OTP Bank Liga, 8. forduló:
Újpest FC–Gyirmót FC Győr 1–3 (0–3)
Szusza Ferenc Stadion,v.: Berke
gólszerzők: Kasztrati (52.), illetve Varga B. (11., 27. - a másodikat 11-esből), Szegi (16.)
sárga lap: Banai (26.), Beridze (28.), Croizet (63.), illetve Ikic (29.), Széles (45+1.), Hársfalvi (71.), Zeke (87.)

Újpest FC: Banai – Kasztrati, Kutrumpisz, Antonov – Mitrovic, Stieber Z. (Simon K., a szünetben), Csongvai – Beridze (Mory, 74.), Croizet, Mack (Viana, 67.) – Tallo
Gyirmót FC Győr: Hársfalvi – Szegi, Ikic, Széles, Zeke – Radics, Nagy P. (Csonka, 79.), Vass Á., Hajdú – Simon An. (Hasani, 86.), Varga B. (Karacs, 93.)

A mezőny két még nyeretlen csapatának összecsapását a gyirmótiak kevesebb mint fél óra alatt eldöntötték, hiszen háromszor is betaláltak a rendkívül gyengén védekező újpestieknek.

Az Újpest néhány perccel a fordulást követően egy szöglet után szépített, és gyakorlatilag végig "egykapuzta" a második játékrészt, de nem tudott újabb gólt szerezni.

Puskás Akadémia–Mezőkövesd Zsóry FC 2–0 (1–0)
Felcsút, v: Pintér
gólszerzők: Favorov (19.), Baluta (63.)
sárga lap: Nunes (74.), Nagy Zs. (82.), Komáromi (92.), illetve Lakveheliani (8.), Vojtus (76.)

Puskás Akadémia: Tóth B. – Csirmaz, Nunes, Stronati, Deutsch (Gera D., a szünetben) – Plsek, Favorov – Slagveer (Komáromi, 77.), Baluta (Corbu, 85.), Nagy Zs. – Kozák (Puljic, 77.)

Mezőkövesd: Piscitelli – Farkas, Kocsis, Szépe, Lakveheliani – Cseke (Jurina, a szünetben), Karnyickij, Besirovic (Vutov, 38., Nagy D., 75.) – Calcan (Cseri, 56.), Drazic (Vojtus, 56.), Madarász

Kiegyenlített játékot és nagy küzdelmet hozott az első félidő, melynek során a hazaiak négy próbálkozásból csupán egyszer találták el a vendégek kapuját, abból viszont gólt is szereztek, és a szünetre előnnyel vonulhattak. A Mezőkövesd hajszálnyival többet birtokolta a labdát, eggyel több kapura lövése is volt, de betalálnia nem sikerült.

A folytatásban meddő mezőnyfölényre tett szert a kövesdi együttes, a Puskás Akadémia ugyanis rendre megakadályozta, hogy igazán veszélyes akciókat vezessen az ellenfél. Támadásban rákapcsoltak a hazaiak, többet veszélyeztettek, és a félidő feléhez közelítve megduplázták előnyüket.

A Mezőkövesd egyszer-egyszer még eljutott kapura lövésig, de végül a szépítő gól sem jött össze neki, és pont nélkül távozott Felcsútról.

Debreceni VSC–MOL Fehérvár FC 1–1 (0–0)
Debrecen, Nagyerdei Stadion, v.: Vad II
gólszerzők: Ugrai (86., 11-esből), illetve Kodro (92., 11-esből)
sárga lap: Sós (16.), Dzsudzsák (21., 41.), Ferenczi (61.), Németh K. (90.), Soltész (95.), illetve Stopira (85.)
kiállítva: Dzsudzsák (41.)

Debreceni VSC: Kosicky (Gróf, 66.) – Bévárdi, Baráth, Deslandes, Ferenczi – Soltész, Dzsudzsák, Varga J., Sós (Korhut, 83.) – Ugrai, Bárány (Németh K., 77.)

MOL Fehérvár: Kovács D. – Fiola, Rus, Stopira, Heister (Petrjak, 57.) – Nego, Szendrei (Zivzivadze, 81.), Makarenko, Dárdai – Bamgboye, Nikolics (Kodro, 57.)

Gól nélküli, ezzel együtt jó iramú és eseménydús első félidőt láthatott a közönség. Mindkét oldalon adódtak helyzetek, a nagyobbak a vendégek előtt, de ezek rendre kimaradtak. A hazaiak csapatkapitánya, Dzsudzsák Balázs a 41. percben már a második sárga lapját gyűjtötte be, el kellett hagynia a pályát.

Emberhátránya ellenére nagyon aktívan kezdte a második játékrészt a Debrecen, helyzetekig és lesgólig el is jutott, de ilyen találata a vendégeknek is volt. Az iramra továbbra sem lehetett panasz, viszont sok volt a szabálytalanság, a játékmegszakítás. A 66. percben Tomas Kosickyt, a házigazdák kapusát le kellett cserélni, mert egy rossz mozdulatnál sérülést szenvedett. Miközben a hazaiaknál csereként beállva Németh Krisztián hosszú évek légióskodása után visszatért az NB I-be, a meccs hajrájára beszorította ellenfelét a Fehérvár, de a debreceni kontrák változatlanul veszélyt jelentettek. Egy ilyen során Németh büntetőt harcolt ki, Ugrai pedig értékesítette, de ezzel még nem volt vége, mert néhány perc múlva videobírózás után a vendégek is 11-eshez jutottak. Kodro sem hibázott, így döntetlennel ért véget az összecsapás.


A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
Erőt demonstrált a Haladás

2024-04-22 21:53:02

Erőt demonstrált a Haladás

Bajnokságok / Kupák
MOL Magyar Kupa-elődöntő: Éllovasok egymás ellen
Bajnokságok / Kupák
Eldőlt a kiesés kérdése a Simple Női Ligában

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS