Győzött Diósgyőrben az MTK

2008. augusztus. 16., 23:26   |    

Győzött Diósgyőrben az MTK

A Soproni Liga negyedik fordulójának valamennyi szombati mérkőzésén született gól. Egyetlen hazai csapat sem tudott győzni: a Vasas Siófokon, a Kecskemét Fehérvárott, az MTK Miskolcon nyert, a Kaposvár Zalaegerszegen, a Honvéd pedig Pakson szerzett pontot.

Sowunmi a hajrában döntött

BFC Siófok - Vasas 0-1 (0-0)
Vezette: Szilasi Szabolcs (Ring György, Márton Zsolt)
Gólszerző: Sowunmi a 81. percben
Kiállítva: Sütő a 91. percben

A mérkőzés első félideje nem hozott gólt, de a színvonal nem volt rossz: a Vasas támadott és próbálta megszerezni a vezetést, ám az angyalföldiek helyzetei rendre kimaradtak. A fordulás után egyre alacsonyabb lett az iram, ezzel együtt a mérkőzés is kevésbé volt élvezetes - továbbra sem találtak a kapuba a csapatok. A 81. percben aztán megszületett a mindent eldöntő gól: a csereként beállt Thomas Sowunmi egy bal oldali szabadrúgást követően hat méterről fejelt a hálóba (0-1). A 91. percben Sütő Lászlót kiállította a játékvezető, ám ennek már nem volt befolyása az eredményre, a Vasas elvitte a három pontot Siófokról.

Megszerezte első győzelmét a Kecskemét

Fehérvár FC - Kecskeméti TE ERECO 1-2 (0-1)
Vezette: Bede Ferenc (Farkas Balázs, Butkai Zsolt)
Gólszerző: Horváth a 64., illetve Menyhárt a 13., Csordás a 49. percben
Kiállítva: Yannick a 65. percben

Viszonylag hamar megszerezte a vezetést a Kecskemét, a 13. percben az első vendég akció gólt eredményezett: Montvai Tibor ugratta ki Menyhárt Attilát, aki 10 méterről a hálóba passzolt (0-1). A Fehérvár ment előre becsülettel, de nem tudott helyzeteket kialakítani, ezért az első játékrész kevés érdekes momentumot hozott. A 49. percben Csordás Csaba lépett ki a védők között, majd értékesítette a ziccert, 13 méterről talált a hálóba (0-2). A 64. percben szépítettek a hazaiak: Horváth Gábor 21 méterről vette be a vendégek kapuját (1-2). A 65. percben a játékvezető kiállította a kecskeméti Mbengono Andoa Yannickot, ám hiába kezdett nagy hajrába a hazai csapat, már nem sikerült egyenlítenie, a Kecskemét megszerezte történelme első élvonalbeli győzelmét.

Két kaposvári gól, egy-egy pont

ZTE FC - Gabona Trans-Kaposvár 1-1 (0-0)
Vezette: Mészáros István (Viszokai László, Iványi István)
Gólszerző: Petrók (öngól) a 71. illetve Bozovic a 78. percben

Az első félidő kiegyenlített játékot hozott, a mérkőzés iramára nem lehetett panasz, a kapuk azonban alig forogtak veszélyben. Változást csak a második félidő hozott, annak is a második fele, amikor a ZTE elkezdett támadni, és a 71. percben egy öngóllal vezetést szerzett: Hajdú Norbert hat méteres lövése után a kapufáról kipattant a labda, amely Petrók Viktor térdéről került a hálóba (1-0). A hajrában a Kaposvár mindent megtett az egyenlítés érdekében, és a 78. percben meg is szerezte a megérdemelt gólját: egy szöglet után Vlaszák Gézáról kipattant a labda, az érkező Bojan Bozovic közelről a hálóba passzolt (1-1). A Kaposvár megérdemelten szerzett egy pontot.

Tizenegyes itt is, ott is

Paksi FC - Budapest Honvéd 1-1 (1-0)
Vezette: Arany Tamás (Forgács Attila, Huszár Balázs)
Gólszerző: Tököli (11-esből) a 28., Hercegfalvi (11-esből) a 73. percben

A vendégek kezdtek jobban, de a hazaiak szereztek gólt az első félidőben: a Sipeki István buktatásáért megítélt tizenegyest Tököli Attila értékesítette (1-0). A gól után élénkebb lett a paksiak játéka, átvették a kezdeményezést, és akár növelhették is volna előnyüket. A második játékrészben azonban a Honvéd ért el hasonló szituációból gólt: a vendégek keveset kezdeményeztek, de kaptak egy büntetőt, amelyet Hercegfalvi Zoltán értékesített (1-1). A hajrá a Paksé volt, de a zöld-fehérek támadásai elhaltak a Honvéd védőin, így a csapatok megosztoztak a pontokon.

Két perc alatt döntött az MTK

DVTK - MTK Budapest 2-3 (1-1)
Vezette: Veizer Roland (Berettyán Péter, L. Tóth Lajos)
Gólszerző: Tóth Mihály a 10., Milicic a 79. illetve Nagy Gábor a 3., Pátkai Máté a 60., Milicic (öngól) a 62. percben

A bajnoki címvédő már a harmadik percben vezetéshez jutott: egy indítás után Köteles László kapus megcsúszott a vizes füvön, a labda Nagy Gábor elé került, aki közelről nem is hibázott (0-1). A tizedik percben Floria Pelecaci remek passza után Tóth Mihály egyenlített, a csatár kapásból lőtt a kapuba (1-1). A folytatásban ziccerek sorát dolgozta ki a DVTK, ám Végh Zoltán bravúrokat bemutatva megmentette a góltól az MTK-t. A fordulás után két perc alatt elhúztak a kék-fehérek: a 60. percben Pál András egy remek csellel játszotta tisztára magát, beadására Pátkai Máté érkezett és a bal sarokba helyezett (1-2). A 62. percben ismét Pál adott be, a felszabadítani igyekvő Boris Milicic pedig a saját kapujába fejelte a labdát (1-3). A 79. percben Milicic jóvátette hibáját, Gohér Gergő beadása után látványos mozdulattal fejelt a kapuba (2-3). A hajrában magabiztosan őrizte előnyét az MTK, és végül elvitte mindhárom pontot Miskolcról.


A hírkategória további hírei

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS