Győzött, és a tabella élére állt a Videoton

2009. szeptember. 12., 21:27   |    

Győzött, és a tabella élére állt a Videoton

Szombaton hat mérkőzésre került sor a Soproni Liga 7. fordulójában. Az Újpest Kabát Péter mesterhármasával és gólpasszával győzött Zalaegerszegen, a Győr is elhozta a három pontot Szombathelyről, a Videoton győzött Nyíregyházán (s ezzel a tabella élére állt), a Kecskemét pedig a Honvéd otthonában. A két további meccsen hazai siker született, a Pápa a Diósgyőr, míg a Vasas a Kaposvár ellenében tartotta otthon a három pontot.

Kabát Péter: mesterhármas

ZTE FC - Újpest FC 1-4 (1-1)
Vezette: Németh Ádám (Butkai Zsolt, Kovács Zoltán)
Gólszerző: Kabát a 41., Kabát a 61., Foxi a 69., Kabát a 84. illetve Magasföldi a 20. percben

Az élénken kezdő házigazdák a 20. percben vezetést szereztek, ekkor Magasföldi József 26 méterről, szabadrúgásból lőtt a kapuba (1-0). Egy perccel később növelhette volna előnyét a ZTE, Balajcza Szabolcs a 16-oson belül elütötte Darko Pavicevicet, ám a megítélt büntető után az újpestiek kapusa védte Magasföldi lövését. Ezután talpra álltak a vendégek, akik még a szünet előtt egyenlítettek, a 41. percben Ivan Dudic jobb oldali beadása után Kabát Péter öt méterről fejelt a léc alá (1-1). A második játékrész a lila-fehérek fölényét hozta, a 61. percben Kabát Tóth Norbert passza után közelről helyezett a hálóba (1-2). A 69. percben a vendégek eddigi két góljának szerzője volt az előkészítő, Kabát játszott Kethewoama Foxihoz, aki három lépésről belsőzött a bal sarokba (1-3). A finisben Kabát megszerezte a mesterhármast, a csatár Rajczi Péter átadása után passzolt közelről a hálóba (1-4).


Csak szépíteni tudott a Hali

Szombathelyi Haladás - Győri ETO 1-2 (0-1)

Vezette: Solymosi Péter (Takács Gábor, Kepe Arnold)
Gólszerző: Kenesei (11-esből) a 92. illetve Nicorec a 24., Józsi a 78. percben

Jó iramban futballoztak a csapatok, s a 24. percben meg is született az első gól: Rati Aleksidze adott Onisor-Mihai Nicorechez, aki 12 méterről a jobb alsó sarokba lőtt (0-1). A győriek ezután is aktívabbak voltak, de előnyüket csak a 78. percben tudták növelni, ekkor Guzmics Richárd hibája után Józsi György helyezett a szombathelyiek kapujába. A meccs hosszabbításában szépített a Haladás, a 92. percben Vladimir Dordevic buktatta a 16-oson belül Kenesei Krisztiánt, aki a megítélt büntetőt értékesítette is (1-2), ám a győzelemért járó három bajnoki pont a győrieké lett.


Emberhátrányban kapott ki a Nyíregyháza

Nyíregyháza Spartacus FC - Videoton FC 2-3 (1-1)
Vezette: Szabó Zsolt (Kispál Róbert, dr. Varga Zsolt)
Gólszerző: Dosso (11-esből) a 32., Homma a 91. illetve Alves a 10., Sitku az 51., Alves a 76. percben
Kiállítva: Mboussi a 14. percben

Az eseménydús találkozó 10. percében a Videoton került előnybe, Andre Alves szerzett labdát, majd nyolc méterről a jobb alsó sarokba lőtt (0-1). A 14. percben emberhátrányba is kerültek a hazaiak, Yves Simplice Mboussi buktatta Alvest, amiért piros lapot kapott. A 32. percben aztán egyenlített a Nyíregyháza, Nagy Dániel buktatta Pákolicz Dávidot a 16-oson belül, a 11-est pedig Sindou Dosso magabiztosan értékesítette (1-1). Az 51. percben újra a Vidi vezetett, Nagy ugratta ki Sitku Illést, aki 12 méterről pörgetett a hálóba (1-2). A 76. percben növelte előnyét a székesfehérvári együttes, Alves egy csel után öt méterről helyezett a bal sarokba (1-3). A vendéglátók nem adták fel és a 91. percben szépítettek, ekkor Kazuo Homma nyolc méterről lőtt a háló közepébe, de a meccset ezzel együtt végül a Videoton nyerte meg.


Egyetlen gól döntött

Budapest Honvéd - Kecskeméti TE-Ereco 0-1 (0-0)
Vezette: Kassai Viktor (Vígh Tibor, Tóth István)
Gólszerző: Savic a 71. percben

A meccs 11. percében tizenegyeshez jutott a Honvéd, Koller Ákos buktatta Hajdú Norbertet a büntetőterületen belül. A labda mögé Hajdú állt, ám lövését Romeo Mitrivoc védte, sőt, a kapus az ismétlést is hárította. Ezután aktívabbak voltak a kispestiek, de hiába támadtak többet, a szünet előtt nem változott az eredmény. A második negyvenöt percben is inkább a Honvéd dominált, a mérkőzés egyetlen, s egyben győztes gólját azonban a vendégek szerezték: a 71. percben Vladan Savic 18 méterről, szabadrúgásból helyezett a jobb felső sarokba (0-1).

Későn hajrázott a Diósgyőr

Lombard Pápa Termál FC - DVTK 2-1 (1-0)
Vezette: Sulyok Gergely (Viszokai László, Kis Zoltán)
Gólszerző: Heffler a 12., Bali a 48. illetve Ivancsics a 92. percben
Kiállítva: Lippai a 88. percben

A célratörően futballozó Pápa a 12. percben előnybe került, Varga Gábor játszotta meg Heffler Norbertet, aki tíz méterről emelt a hálóba (1-0). Ezután váltakozó játékkal és némi diósgyőri fölénnyel teltek a percek, ám a meccs második találatát is a pápaiak szerezték, Heffler bal oldali beadása után Bali Péter három lépésről a kapu közepébe lőtt (2-0). Ezután a diósgyőriek nagy offenzívákat vezettek, de a 88. percben emberhátrányba kerültek, Lippai Ákos buktatta Gyömbér Gábort, amiért piros lapot kapott. A 91. percben mégis sikerült megszerezni a becsületgólt, Gohér Gergő szabadrúgása után Ivancsics Gellért fejelt a léc alá (2-1).


Nyolcvan percig bírta a Rákóczi

Vasas - Kaposvári Rákóczi 1-0 (0-0)
Vezette: Vad II István (Szpisják Zsolt, Ring György)
Gólszerző: Szilágyi a 80. percben

A Vasas már a kezdősípszó után magához ragadta az irányítást, a Kaposvár inkább csak védekezett, de ezt eredményesen tette, a zöld-fehérek az angyalföldiek valamennyi támadását még idejében megállították, így az első félidőben hiába futballoztak fölényben a piros-kékek, előnyt nem tudtak szerezni. A Rákóczi a meccs második felében is a bekkelésre koncentrált, de csak a 80. percig tudta megfékezni a Vasast, ekkor Szilágyi Péter 15 méterről lőtt a hálóba (1-0), beállítva ezzel a találkozó végeredményét.


A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
Férfi futsal Magyar Kupa – Szerdán kezdődnek a negyeddöntők
Bajnokságok / Kupák
Férfi futsal NB I – Kezdődnek a rájátszás visszavágói
Bajnokságok / Kupák
Hetvenéves Pásztor József

2024-03-20 12:23:25

Hetvenéves Pásztor József

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS