Győzött és megelőzte a Fradit a Kisvárda

2021. december. 12., 21:05   |    

Győzött és megelőzte a Fradit a Kisvárda

Az Újpest 4-3-ra legyőzte a vendég Paksot az OTP Bank Liga 16. fordulójának vasárnapi játéknapján. A Debreceni VSC hazai pályán 2-0-ra legyőzte a címvédő Ferencvárost. A Kisvárda 2-0-s győzelmet aratott a Mezőkövesd vendégeként és ezzel átvette a vezetést a tabellán.

OTP Bank Liga, 16. forduló:
Újpest FC–Paksi FC 4–3 (3–1)
Szusza Ferenc Stadion, v.: Pintér
gólszerzők: Beridze (7., 43.), Csongvai (9.), Croizet (47.), illetve Ádám (4., 11-esből), Böde (60.), Papp (83.)
sárga lap: Katona (45+4.), illetve Szélpál (27.), Lenzsér (91.)
 
Újpest: Banai – Kastrati, Kutrumpisz, Diaby – Csongvai, Mitrovic, Mack (Pauljevic, 80.), Katona (Bjelos, 51.), Antonov – Croizet (Mory, 82.), Beridze (Viana, 82.)
 
Paks: Rácz – Szélpál (Lenzsér, a szünetben), Kinyik, Tamás O. – Osváth (Böde, a szünetben), Sajbán (Szabó B., 64.), Windecker, Bognár I., Szabó J. – Nagy R. (Papp, 74.), Ádám
 
A mérkőzés elején büntetőt kiharcoló Ádám gyorsan előnyhöz juttatta a vendégcsapatot, de az Újpest Beridze találatával és Csongvai átlövésével a 9. percre már fordított is. A folytatásban maradt a jó iram, de a sok technikai hiba, labdaeladás miatt a kapuk nem forogtak közvetlen veszélyben. Amíg a Paks előtt három lehetőség azért adódott, addig az elsősorban kontráiban bízó Újpest a szünet előtti hajrában Beridze révén ismét eredményes volt: a leshatárról kilépő szélső Croizet kiugratását követően került ziccerbe, amit higgadtan értékesített.

A fordulás után közvetlen Croizet növelte az újpestiek előnyét, a megtört paksiak lendületét és hitét Böde fejes gólja adta vissza a 60. percben. A hátrányban lévő vendégek kezdeményeztek, de az így területhez jutott hazaiak több veszélyes kontrát vezethettek, csak a korábbiaktól eltérően a helyzetek kihasználásával már adódtak gondjaik. A végjátékban viszont Banai bravúrjai kellettek ahhoz, hogy ne változzon az eredmény.

Az Újpest sorozatban harmadik meccsét nyerte meg pályaválasztóként, a hullámvölgyben lévő Paks vendégként már öt forduló óta nyeretlen, ezeken negyedszer szenvedett vereséget.

Debreceni VSC–Ferencvárosi TC 2–0 (0–0)
Debrecen, Nagyerdei Stadion, v.: Bogár
gólszerzők: Bévárdi (46.), Tischler (64.)
sárga lap: Bévárdi (13.), Dzsudzsák (55.), Ferenczi (67.), Gróf (83.), illetve Vécsei (37.), Laidouni (45+2.), R. Mmaee (63.), S. Mmaee (91.)

Debreceni VSC: Gróf – Baranyai, Deslandes, Pávkovics, Ferenczi – Bévárdi (Bényei, 87.), Baráth P., Dzsudzsák, Babunski (Varga J., 68.) – Tischler (Soltész, 87.), Ugrai (Sós, 78.)

Ferencvárosi TC: Dibusz – Botka, S. Mmaee, Kovacevic, Cabraja – Besic (Vécsei, 31.), Laidouni (Loncar, 71.) – Zubkov (Szánthó, 71.), Marin (Zachariassen, 59.), Uzuni – R. Mmaee (Mak, 71.)

Nem túl nagy iramban kezdődött a mérkőzés, a csapatok ismerkedtek egymással, így az első nagy helyzetre bő negyedórát várni kellett. De ahogy Olekszandr Zubkov szöglete után, úgy néhány perccel később David Babunski helyzeténél sem született gól, utóbbi esetben a 300. élvonalbeli találkozóján szereplő Dibusz Dénes védett bravúrral. A hazaiak alapvetően visszahúzódtak saját térfelükre, a címvédő zöld-fehérek pedig nem találtak rést a rivális betömörülő védekezésén, így szünetig nemhogy gól nem esett, lehetőség is alig akadt.

A második játékrész hazai góllal indult egy szögletet követően. A Ferencváros hátrányban igyekezett felpörgetni a tempót, valamelyest veszélyesebbé is vált, de igazán nagy nyomást nem tudott gyakorolni a hajdúsági kapura. Az idő múlásával egyre feszültebbé vált a légkör a pályán, így a játék igencsak töredezett volt, ami a Lokinak kedvezett. A kissé enerváltan és ötlet nélkül futballozó Ferencváros a hajrában sem tudott kibontakozni, csak kapufáig jutott, így a DVSC otthon tartotta a három pontot.

Mezőkövesd Zsóry FC–Kisvárda Master Good 0–2 (0–0)
Mezőkövesd, v: Farkas
gólszerző: Prenga (67.), Mesanovic (76.)
sárga lap: Katanec (29.), Vutov (47.), Kocsis (89.), illetve Leoni (11.), Bumba (27.)

Mezőkövesd: Tordai – Vadnai, Pillár, Katanec, Lakveheliani (Szépe, a szünetben) – Cseri, Cseke, Kocsis, Besirovic (Calcan, 58.) – Jurina, Vutov (Drazic, 58.)
Kisvárda: Dombó – Peteleu (Hej, 14.), Prenga, Cirkovic, Leoni – Melnyik, Karabeljov – Asani (Camaj, 82.), Ötvös, Bumba (Navratil, 81.) – Mesanovic (Czérna, 89.)

Viszonylag eseménytelenül telt el az első félidő, melyben valamivel jobban játszott a vendégegyüttes. A Kisvárda kapura is veszélyesebb volt, de gólt sem neki, sem pedig a házigazdának nem sikerült szereznie.

Fordulás után megmaradt a vendégek fölénye, ezúttal azonban ez góllá is érett, nagyjából a félidő felénél. A Mezőkövesdnek erre nem volt válasza, sőt, a hajrá kezdetén hosszas videobírózás után még egy gólt kapott, mellyel el is dőlt a három pont sorsa.


A hírkategória további hírei

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS