Győzött Győrben a Ferencváros

2013. augusztus. 10., 23:21   |    

Győzött Győrben a Ferencváros

Az OTP Bank Liga 3. fordulójának szombati játéknapján a győriek vezetést szereztek ugyan a Ferencváros ellen, de a vendégek fordítottak és nyertek. Továbbra is százszázalékos az MVM Paks, hat gólt lőtt Kecskeméten a Mezőkövesd.

KTE Phoenix-Mecano - Mezőkövesd-Zsóry 2-6 (1-4)
Vezette:
Farkas Ádám (Albert István, Medovarszki János)
Gólszezők: Rajczi (11-esből) a 42., Koszó az 56., ill. Szalai a 13., Melczer (11-esből) a 20., Balajti a 27., Bognár a 45., Menougong a 69., Olasz a 88. percben

A 13. percben vezetést szerzett a Mezőkövesd, Bognár István szabadrúgása után Szalai Vilmos csúsztatott a kapu bal oldalába (0-1). A 20. percben Póti Krisztián kezezéséért büntetőhöz jutott a Mezőkövesd, a vétkest ráadásul kiállította a játékvezető. A tizenegyest Melczer Vilmos váltotta gólra (0-2). A 27. percben tovább növelték előnyüket a vendégek, Bognár indításával Balajti Ádám tört kapura, eltolta a labdát a kapus mellett, majd a hálóba passzolt (0-3). A hazaiak félóra után kettőt cseréltek, és még a szünet előtt szépítettek, a Rajczi Péter buktatásáért megítélt tizenegyest a sértett értékesítette (1-3). A félidő hosszabbításában visszaállt a háromgólos különbség, Bognár 8 méterről lőtt a jobb alsó sarokba (1-4). Az 56. percben Pekár László szabadrúgását követően Koszó Balázs továbbított a hálóba, visszahozva a reményt a házigazdáknak (2-4). A 70. percben Menougong kapott remek labdát, két védőt is kicselezett, majd 8 méterről a bal alsó sarokba lőtt (2-5). A 73. percben Patvaros Zsolt kapta meg második sárgáját, majd a 81. percben a vendégektől is kiállt egy játékos: Hegedűs Csaba kapott pirosat. A 88. percben alakult ki a végeredmény, Olasz Dénes kapott jó labdát, egyedül tört kapura, elvitte a labdát a kapus mellett, és közelről a hálóba gurított (2-6).



MVM Paks - Puskás Akadémia 4-1 (1-0)
Vezette:
Solymosi Péter (dr. Varga Zsolt, Lémon Oszkár)
Gólszerző: Kovács a 6., Simon az 59., Simon a 73., Simon a 88., ill. Tischler (11-esből) az 54. percben

A vendégek a gyors gól reményében támadó szellemben kezdtek, de a 6. percben, első helyzetéből a Paks szerzett gólt: Báló Tamás szabadrúgását követően Kovács Gábor 5 méterről lőtt a hálóba (1-0). A paksiak a szünetig kétszer is eltalálták a kapufát, előbb Simon Attila, majd Éger László tévesztett centikkel célt. A második félidő nyolcadik percében büntetőhöz jutott a Puskás Akadémia, a Molnár Tibor ellen elkövetett szabálytalanságért megítélt tizenegyest Tischler Patrik értékesítette (1-1). Az 59. percben Simon lépett ki a védők közül, Guaru nem tudta szerelni, a támadó 5 méterről lőtt a kapuba (2-1). A 65. percben Vaszicsku Gergő megkapta második sárgáját, így a vendégek emberhátrányban folytatták a játékot. A 73. percben Báló Tamás jobbról, szögletből ívelt a kapu elé, Simon pedig 6 méterről a kapuba bólintott (3-1). A végeredmény a 88. percben alakult ki, ekkor Simon 16 méterről próbálkozott, a labda Somodi kapusról pattant a hálóba (4-1).



Lombard Pápa - Kaposvári Rákóczi 1-0 (1-0)
Vezette:
Becséri Dániel (ifj. Tóth Vencel, Kóbor Péter)
Gólszerző: Babic (öngól) a 19. percben

A pápaiak kezdték jobban a meccset, s a 19. percben a vezetést is megszerezték, igaz, kellett hozzá némi szerencse is: Rodenbücher István lövése után a labda megpattant egy játékoson, majd Stjepan Babic lábáról jutott a gólvonal mögé (1-0). A 42. percben is a kaposvári kapuba került a labda, de a játékvezető les miatt nem adta meg a találatot. Az 53. percben Griffith került a földre Petrache lökése nyomán, a megítélt büntetőt azonban Eszlátyi István kihagyta. A hajrában Waltner Róbert hibázott nagy helyzetben, így az eredmény nem változott, a kaposváriak továbbra is pont nélkül állnak az idényben.

Győri ETO - Ferencváros 1-2 (0-0)
Vezette:
Andó-Szabó Sándor (Erős Gábor, Bozó Zoltán)
Gólszerző: Varga a 47., ill. Holman az 58., Jenner a 88. percben

A mérkőzés iramára, és a játékosok akarására már az első félidőben sem lehetett panasz, de ekkor még sok volt a pontatlanság mindkét fél játékában, így gól sem született. A második második percében egy bedobás után Varga Rolandhoz került a labda, a válogatott kerettag támadó 7 méterről a jobb sarokba lőtt (1-0). Az 58. percben egyenlített a Ferencváros, egy röviden kifejelt labdát Holman Dávid gyűjtött be, majd 17 méterről a bal felső sarokba bombázott (1-1). A hajrá a vendégeké volt, előbb Diallo fejese után a kapufáról vágódott ki a labda, majd a 88. percben, Böde Dániel visszapassza után Julian Jenner 17 méterről lőtt a bal felső sarokba (1-2), beállítva a végeredményt.


A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
Szombati csúcsrangadó a Merkantil Bank Ligában
Bajnokságok / Kupák
Eldőlhet a kiesés a Simple Női Ligában
Bajnokságok / Kupák
Az Újpest ellen a leggólerősebb a Kisvárda, gödörben a Paks

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS