Győztes meccs után kapta meg a bajnoki trófeát az ETO

2013. május. 25., 18:37   |    

Győztes meccs után kapta meg a bajnoki trófeát az ETO

Az OTP Bank Liga 29. fordulójának szombati játéknapján pontot és gólt sem szereztek a vendégcsapatok.

Kaposvári Rákóczi - MVM Paks 1-0 (1-0)
Vezette:
Fábián Mihály (Lémon Oszkár, Márkus Tamás)
Gólszerző: Balázs a 36. percben

A Kaposvár kezdett jobban, az első bő félórában Csernyánszki Norbertnek kétszer is nagyot kellett védenie. A 36. percben a paksi belső védők összehoztak egy gólt a Kaposvárnak: előbb Éger László ijedt meg az őt megzavaró Waltner Róberttől, saját 16-osán belül az égbe lőtte a labdát, amire Balázs Benjámin csapott le, és Fiola Attila mellett felugorva átfejelte a labdát a kissé kinn álló Csernyánszki fölött, éppen a jobb alsó sarokba (1-0). A szünet után Bartha László lövését védte Lubos Hajduch, majd Lázok János kapott piros lapot, emberhátrányba hozva a vendégeket. Ezt követően a paksiaknak helyzetük sem volt, a Kaposvár megőrizte előnyét és otthon tartotta a három pontot.



Budapest Honvéd - Egri FC 3-0 (1-0)
Vezette
: Becséri Dániel (Berettyán Péter, Horváth Róbert)
Gólszerző: Lanzafame a 22., Lanzafame (11-esből) a 70, Nagy a 76. percben

A dobogóra pályázó hazaiak esélyeshez méltóan gyorsan átvették az irányítást, és a 22. percben megszerezték a vezetést is, Davide Lanzafame lőtt jó 20 méterről a jobb sarokba (1-0). A folytatásban is a Honvéd dominált, de a lehetőségeit nem tudta kihasználni, egészen a 70. percig. Ekkor Sztankó kapus húzta el Vernes Richárd lábát a 16-oson belül, az egri játékos pirosat, a Honvéd büntetőt kapott, a tizenegyest Lanzafame váltotta gólra (2-0). A 3-0-ás végeredményt Nagy Gergő állította be, aki 9 méterről lőtt a jobb sarokba. A kilenc meccs óta veretlen Honvéd győzelmével feljött a tabella harmadik helyére.

Győri ETO - MTK Budapest 1-0 (1-0)
Vezette:
Szabó Zsolt (Bozó Zoltán, Farkas Balázs)
Gólszerző: Trajkovics a 20. percben

A mérkőzés elején az MTK játszott fölényben, de néhány vendéghelyzet után a 20. percben az ETO szerzett vezetést, Völgyi Dániel 16 méteres lövése után Nikola Trajkovics továbbított a kapu bal oldalába (1-0). Öt perccel később kapufáig jutott az MTK, majd Rafa Wolfe hibázott el két lehetőséget, egyet közvetlenül a szünet előtt, egyet utána. A hajrához közeledve is az MTK-nak voltak helyzetei, de Tischler Patrik kapufát lőtt, majd Bese Barnabás lövését védte a győriek kapusa, így maradt az 1-0. A mérkőzés után a győriek a Magyar Labdarúgó Szövetség elnökségi tagjától, Kovács Árpádtól és a Versenybizottság elnökétől, Studniczky Ferenctől vették át a bajnoki aranyérmeket, és az OTP Bank Liga megnyeréséért járó trófeát.




A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
Tatai József bízik a Veszprém újabb Magyar Kupa-sikerében
Bajnokságok / Kupák
Nagy hajrába kezdett a ZTE, Könyves-rekord 35 évesen

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS