Ha nyer, biztosan bajnok az MTK

2018. május. 05., 21:39   |    

Ha nyer, biztosan bajnok az MTK

Vasárnap rendezik a Merkantil Bank Liga 34. fordulóját. A Kisvárda otthon léphet nagyon közel a feljutáshoz, az alsóház csapataira nagyon nehéz próbatétel vár.

ZALAEGERSZEGI TE FC–KAZINCBARCIKA BSC
(Zalaegerszeg, 15.00)
Mindössze három pont választja el egymástól a két csapatot, a 2017–2018-as idényt parádésan kezdő Kazincbarcika a tizenhatodik, a ZTE ellenben utolsó előtti, tizenkilencedik. A ZTE a legutóbbi hazai mérkőzését megnyerte a Dorog ellen, de előtte kétszer kikapott, érdekes, hogy pályaválasztóként még nem játszott tavasszal döntetlent a Merkantil Bank Ligában. A Kazincbarcika szeptember 24. óta csupán két pontot szerzett vendégként, de ebből az egyiket a legutóbbi, mosonmagyaróvári fellépésén.

CEGLÉDI VSE–BUDAÖRS FC
(Albertirsa, 17.00)
Tavaly ilyenkor sokkal nagyobb tétje lett volna ennek az összecsapásnak, most mindkét csapat biztonságban van már. A CVSE a kilencedik, a Budaörs az ötödik helyen áll. A ceglédiek szerdán kikaptak Budafokon, de a legutóbbi két hazai mérkőzésüket kapott gól nélkül megnyerték. A Budaörs egy kisebb hullámvölgy után az előző fordulóban legyőzte a Csákvárt, de vendégként március 11. óta csupán Zalaegerszegen győzött.

BÉKÉSCSABA 1912 ELŐRE–BUDAFOKI MTE
(Békéscsaba, 17.00)
A lila-fehérek a harmadik helyen állnak, még a feljutásra is van matematikai esélyük. Március 25. óta veretlenek, a legutóbbi öt fordulóban 13 pontot gyűjtöttek. Pályaválasztóként a legutóbbi két mérkőzésüket megnyerték, javítva, előző rossz sorozatukon. A Budafok előző vasárnap és szerdán is győzött, s ezzel két helyet előrelépett, nem áll kiesőhelyen. Ugyanakkor egyetlen ponttal előzi csak meg a tizennyolcadik Szegedet és kettővel a tizenkilencedik ZTE-t. Vendégként a legutóbbi öt meccséből hármat megnyert!

VÁC FC–SZOLNOKI MÁV FC
(Óbuda, 17.00)
Mind a két csapat hetek óta nyeretlen, de ameddig a Vác a tizedik helyen állva már matematikailag sem kerülhet bajba, a Szolnok egyre mélyebbre csúszik. A november ötödike óta (egy tavaszi hármas győzelmi szérián kívül) minden mérkőzését elveszítő, a legutóbbi hét meccsén 19 gólt kapva pont nélkül gárda mindössze két pontnyira van a tizennyolcadik Szegedtől. A Vác április eleje óta nem győzött pályaválasztóként.

CREDOBUS MOSONMAGYARÓVÁR–MTK BUDAPEST
(Mosonmagyaróvár, 17.00)
A Mosonmagyaróvár hetek óta veretlen, a legutóbbi négy meccséből hármon döntetlent játszott. A tizennegyedik helyen áll, de mindössze három ponttal a a tizennyolcadik Szeged előtt. Pályaválasztóként egy hosszú és nagyon rossz széria után a legutóbbi három találkozóján öt pontot szerzett. Az MTK már feljutott, sőt, ha nyer, függetlenül a Kisvárda eredményétől a bajnoki címet is ünnepelheti, négy fordulóval a zárás előtt. Ugyanakkor a legutóbbi négy idegenbeli mérkőzéséből csak az albérletben vendéget fogadó Vác ellen tudott nyerni.

WKW ETO FC GYŐR–SZEGED 2011-GROSICS AKADÉMIA
(Győr, 17.00)
Az újonc győriek a hetedik helyen állnak, a legutóbbi négy mérkőzésükből hármat megnyertek. Szerdán Putnokon, a Kazincbarcikát verték négy gólt is szerezve. A legutóbbi öt hazai mérkőzésükön tizenhárom pontot szereztek. A szegedi akadémisták a tizennyolcadik helyre csúsztak vissza, de a nagyon szoros mezőnyben egyetlen bravúrgyőzelemmel nagyot lépnének előre. Március 25. óta veretlenek (!), de az azóta lejátszott kilenc meccsből hét döntetlent hozott. Vendégként október 22. óta csak Békéscsabán nem szereztek pontot. A Merkantil Bank Liga mezőnyében a Szegednél egyetlen csapat sem játszott több döntetlent, viszont a Győrnél csupán az MTK és a Szolnok „ikszelt” kevesebbszer.

KISVÁRDA MASTER GOOD–SOROKSÁR SC
(Kisvárda, 17.00)
A Kisvárda a legutóbbi két fordulóban csak egy pontot szerzett, nézőpont kérdése, hogy „már csak”, vagy „még mindig” hét ponttal előzi meg a Békéscsabát. Mindenesetre egy hazai győzelemmel megerősítené a pozícióját. A csapat pályaválasztóként a Nyíregyháza elleni döntetlen előtt háromszor nyert. A Soroksár már kényelmes helyzetben van, sőt szerdai győzelmével a nyolcadik helyre jött fel. Vendégként mindössze háromszor eddig, tizenhat kísérletből.

BFC SIÓFOK–DOROGI FC
(Siófok, 17.00)
A Siófok csütörtökön kikapott Nyíregyházán, de ha nem kap a hajrában gólt, akkor is a tizenegyedik helyen állna. Még nem engedhet ki, öt pont az előnye a tizennyolcadik Szegeddel szemben, kétségtelenül kulcsmérkőzés a számára a vasárnapi. A Dorognak is, amely szerdán legyőzte a Kisvárdát, de így is csak a tizenharmadik. (Négy ponttal előzi meg a Szegedet, miközben négyet szerzett tavasszal az MTK és a Kisvárda ellen.) Vendégként csak a Sopronnak rosszabb a mérlege a Dorogénál.

AQVITAL FC CSÁKVÁR–NYÍREGYHÁZA SPARTACUS FC
(Csákvár, 17.00)
A Csákvár hasonló helyzetben van, mint a Siófok és a Dorog, a kettő között áll a tabellán. A tavasz első felében nagyszerűen szereplő gárda a legutóbbi három mérkőzését elveszítette. Pályaválasztóként a legutóbbi két alkalommal három-három gólt kapott, s pont nélkül maradt. A Nyíregyháza csütörtökön 1-0-ra nyert a Siófok ellen, négy forduló óta veretlen, feljött a negyedik helyre. Idegenben november 5. óta csak a Győri ETO ellen szenvedett vereséget, igaz, csak kétszer, Gyulán és Sopronban nyert.

SOPRONI VSE–GYIRMÓT FC GYŐR
(Sopron, 17.00)
A hazai csapat már matematikailag sem érheti utol a tizenhetedik Budafokot, amelynek 36 pontja van. A Sopron még hatszor játszik, tizennyolc pontot tehet a mostani tizenhéthez. Pályaválasztóként tavasszal eddig összesen egy pontot szerzett, legutóbb, a Szeged 2011 ellen. A Gyirmót a hatodik helyre csúszott vissza, annak ellenére, hogy tavasszal csak az MTK-tól kapott ki. De a legutóbbi öt fordulóban mindössze négy pontot szerzett. Vendégként a legutóbbi két meccsen csak egy pontot gyűjtött.


A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
Simple Női Kupa: sorozatban harmadszor aranyérmes az ETO
Bajnokságok / Kupák
Nagy csatában lett Amatőr Kupa-győztes az Unione FC

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS