Hajnal Tamás a Balassi Intézet vendége volt

2013. május. 08., 19:56   |    

Hajnal Tamás a Balassi Intézet vendége volt

A stuttgarti Balassi Intézet kedden délután a magyar válogatott középpályásával szervezett beszélgetést a németországi városban.

A Balassi Intézet 2013-as évi egyik célkitűzése, hogy a kulturális programok széles spektruma mellett a sportra és annak fontosságára is felhívja a külföldön élő magyarok, és a németek figyelmét. Éppen ezért az intézet olyan karrierjükben sikereket elért sportolókat lát vendégül, akik a sport fontosságáról, a sportolói élet szépségeiről és nehézségeiről mesélnek az érdeklődőknek. A sorozat nyitányaként Hajnal Tamás, a VfB Stuttgart és a magyar válogatott labdarúgója látogatott az intézetbe.

Az este beszélgetését a Stuttgarti Magyar Kultúrintézet igazgatója, dr. Ódor László indította, majd a közönség bevonásával egy kellemes beszélgetés alakult ki, végül Hajnal Tamás dedikálásával és közös fotózással zárult az este.

- Nagyon érdekes találkozás volt, megtisztelő, hogy meghívtak erre az eseményre - mesélte az mlsz.hu-nak Hajnal Tamás. - Jó hangulatú, kötetlen beszélgetéssel telt az este, eleinte arról meséltem, milyen volt tizenhat évesen Németországba érkezni, beilleszkedni egy új környezetbe, és ilyen fiatalon megfelelni az elvárásoknak. Sokan kíváncsiak voltak arra, hogy milyen a profi futballisták élete, mit engednek és mit tiltanak nekik a klubnál, miből áll a labdarúgók napja, mennyit edzünk, mennyi időt töltünk munkával. A visszajelzések alapján úgy éreztem, sikerült minden kérdésre kimerítő választ adni, én is és a közönség is jól éreztük magunkat.

Hajnal Tamás május elején egy edzésen ütközött csapattársával, és bokaszalag-szakadást szenvedett, azóta nem edz, várhatóan még hetekig tart a rehabilitációja.

- Az elmúlt napok és a következő hetek programja az intenzív rehabilitáció, naponta több órát töltök a rehabilitációs központban, és keményen dolgozom a mielőbbi visszatérés érdekében. Egyelőre a várt ütemben halad a felépülésem, de még nem tudom, mikor állhatok edzésbe. Türelmes vagyok, megbízom az orvosokban, nem akarok elsietni semmit. Úgy tűnik, van rá esély, hogy a június elsejei német kupadöntőre teljesen felépülők, ez esetben nagy örömmel lépnék pályára néhány nappal később a válogatott Kuvait elleni mérkőzésén is, garanciát azonban az orvosok sem vállalnak arra, hogy tartható ez a terv, kockázatot pedig semmiképp sem vállalok egy elsietett visszatéréssel - tette hozzá a középpályás.

A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
Szombati csúcsrangadó a Merkantil Bank Ligában
Bajnokságok / Kupák
Eldőlhet a kiesés a Simple Női Ligában
Bajnokságok / Kupák
Az Újpest ellen a leggólerősebb a Kisvárda, gödörben a Paks

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS