Hajnal Tamás: fontos lépés a céljaink felé

2012. október. 17., 01:42   |    

Hajnal Tamás: fontos lépés a céljaink felé

Korcsmár Zsolt szerint a magyar válogatott játékosai dacból is játszottak a törökök ellen.

A törökök 3-1-es legyőzése után a magyar válogatott tagjai mosolygósan beszéltek a mögöttük lévő kilencven percről. A mezőny egyik legjobbja, a pazarul irányító Hajnal Tamás a meccs után elmondta: a válogatott ezzel a sikerrel bebizonyította, hogy lehet esélye a 2014-es világbajnokságon való részvételre.

- Nekünk nem az a feladatunk, hogy a kritikákat megválaszoljuk, hanem az, hogy a mérkőzéseken a maximumot hozzuk ki magunkból. Mi örülünk a legjobban, ha nyerünk, de tudnunk kell a vereségeket is a helyükön kezelni, a kudarcokból tanulni kell, nem pedig temetni a társaságot. Az utóbbi időszakban kialakult helyzetet együtt, a szakmai stábbal dolgoztuk fel, és most a csapat nagyon jó reakciót mutatott, hiszen bizonyítottuk, hogy lehet esélyünk kijutni a vb-re - fogalmazott Hajnal.

A középpályás szerint az egyenlítő gólunk elbizonytalanította a vendégeket, ami segített abban, hogy tartsuk a  magas fordulatszámot.

- Láttuk a törökökön, hogy egyre bizonytalanabbak lesznek, mi pedig egyre jobban felpörögtünk, és szép  helyzeteket tudtunk kialakítani. Minden győzelem fontos, főleg egy közvetlen rivális ellen. Még nagyon az elején járunk a sorozatnak, ugyanakkor nem szabad kisebbíteni az érdemeinket, fontos lépést tettünk meg a céljaink elérése felé - tette hozzá az 51. válogatott meccsén szereplő labdarúgó.

A védelem tengelyében magabiztosan játszó Korcsmár Zsolt szerint kulcsfontosságú volt a győzelemben, hogy sikerült fegyelmezett védekezéssel lezárni a területeket a török támadók elől.

- Az első félidő volt a nehezebb, a másodikban ugyanis nagyszerűen védekeztünk csapat szinten, a középpályán lezártuk a területeket, nehezen tudtak mögénk kerülni
- így Korcsmár. - A széleken próbálták megbontani a védelmet, de nem sok sikerrel. A kapott gól után magasabb fordulatszámra kapcsoltunk, és ezt a meccs végéig tudtuk tartani. Döntetlennél nem álltunk le, sőt, tudtunk újítani, és a vezető találatnál is mentünk tovább. Míg Észtországban okosan, addig ma nagyon hősiesen küzdöttünk a törökök ellen. Nagyon örülök a sikernek, nagyszerűen teljesítettünk, mint csapat. Volt bennünk dac, a kritikák után szerettük volna megmutatni, hogy jó csapat vagyunk. Nagyszerű érzés volt a pályán lenni ma ebben a válogatottban!


A hírkategória további hírei

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS