Hajrágóllal győzött a Kisvárda, a MOL Fehérvárnak egy öngól is segített

2021. március. 07., 22:10   |    

Hajrágóllal győzött a Kisvárda, a MOL Fehérvárnak egy öngól is segített

A Kisvárda az utolsó másodpercben szerzett góllal 1-0-ra nyert a bennmaradásért küzdő Budapest Honvéd vendégeként. A MOL Fehérvár 2-1-re nyert Budafokon, a Ferencváros döntetlent ért el a ZTE vendégeként.

OTP Bank Liga, 25. forduló:
Budapest Honvéd FC–Kisvárda Master Good 0–1 (0–0)
Új Hidegkuti Nándor Stadion, zárt kapus, v.: Andó-Szabó
gólszerző: Navratil (92.)

Budapest Honvéd: Tujvel – Uzoma Batik, Lovric, Tamás K. – Hidi – Nagy D. (Kocsis D., 79.), Nagy G. (Szendrei, 67.), Gazdag, Zsótér – Balogh N.
Kisvárda Master Good: Dombó – Melnyik, Ene, Prenga, Matheus – Ötvös (Karabeljov, 87.), Simovic, Zlicic, Bumba, Sassá (Navratil, 71.) – Camaj (Horváth Z., 71.)
 
Az első félidőben közepes iram mellett tartósan egyik fél sem tudta irányítani a játékot. A kapuk előtt kevés lehetőség adódott, és azok egyike sem volt túl veszélyes. A csapatok inkább a biztonságra törekedtek, és a védekezésüket szervezték meg, amelyet nem akartak megbontani.

A játék képében a szünet után sem állt be döntő változás. Többnyire a mezőnyben gyűrték egymást a játékosok, és miután a támadóknak ritkán sikerült létszámfölényt kialakítaniuk, illetve a védővonal mögé kerülniük, a kapuk változatlanul ritkán forogtak veszélyben. A mérkőzés egyetlen találata a 92. percben, a jelzett kétperces ráadás vége előtt két másodperccel esett. A szabadrúgás miatt kinyílt Honvédot lekontrázta a vendégcsapat, egy tértölelő keresztlabdával helyzetbe hozott Navratil pedig a tizenhatoson kívülről átemelte a kifutó Tujvelt.

A Kisvárda három vereség után szerzett ismét pontot a bajnokságban, és egymást követően negyedszer nyert a Budapest Honvéd vendégeként.

ZTE FC–Ferencvárosi TC 2–2 (1–0)
Zalaegerszeg, zárt kapus, v.:    Kárpály
gólszerzők: Koszta (7.), Futács (68., 11-esből) illetve Boli (51., 66.)
sárga lap: Tanasin (44.), Futács (58.), Gyurján (85.), illetve Lovrencsics (78.)

ZTE FC: Gyurján – Németh E., Bobál D., Lesjak – Tanasin, Sankovic, Vass (Szalay, 88.), Tajti (Kovács B., 92.), Bedi (Zimonyi, 89.) – Koszta, Futács
Ferencvárosi TC: Dibusz – Wingo (Lovrencsics, 77.), Dvali, Mmaee, Civic – Somália, Sigér – Haraisvili (Nguen, 66.), Zubkov (Gera D., 84.), Uzuni (Mak, 77.) – Boli (Baturina, 84.)

A Ferencváros ugyan az első perctől fogva irányította a találkozót, mégis a hazaiak kerültek előnybe már a hetedik percben egy zöld-fehér védelmi hibát és Dibusz kissé bizonytalan kimozdulását követően. A fővárosiak ezt követően nagy nyomás alatt tartották riválisukat, de a szünetig nem változott az eredmény, mivel a zalaegerszegieket több ízben is megmentette a szerencse.

A Ferencváros a fordulást követően bő húsz perc alatt fordított: a legutóbbi fordulóban a DVTK ellen győztes gólt szerző Boli duplázott. A vendégek azonban nem örülhettek sokáig, mivel Futács szinte azonnal büntetőt harcolt ki, amelyet értékesített. A folytatásban a zöld-fehérek álltak közelebb a három pont megszerzéséhez, Zubkov ziccert is rontott a hajrában, újabb gól viszont már nem született.

Budafoki MTE–MOL Fehérvár FC 1–2 (1–1)
Budafok, zárt kapus, v.: Zierkelbach
gólszerzők: Skribek (40.), illetve Zivzivadze (17.), Zsóri (84. - öngól)
sárga lap: Margitics (93.), illetve Nego (67.)

Budafok: Bese – Huszti A. (Micsinai, 83.), Jagodics, Romic, Medgyes – Csonka, Oláh – Skribek (Ihrig-Farkas, 64.), Filkor (Margitics, 83.), Szabó M. – Kovács D. (Zsóri, 72.)
MOL Fehérvár FC: Rockov – Nego, Rus, Stopira, Hangya – Fiola, Alef (Pinto, 52.) – Bamgboye (Bolla, a szünetben), Nikolics (Houri, 75.), Petrjak – Zivzivadze (Szabó L., 90.)
 
Nagy erővel kezdte a mérkőzést a vendégcsapat, amely a 17. percben Zivzivadze átlövésével szerzett vezetést. A Budafoknak azonban sikerült felvenni a találkozó ritmusát, és olykor zavart is keltett a fehérvári kapu előtt. A félidő közepén Kovács Dávid büntetőjét védte Rockov, a lendületben maradt budafokiak csapatkapitánya a 40. percben javított, amikor gólpasszt adott Skribeknek.

A szünet után egy darabig nem változott a játék képe, a Fehérvár próbált irányítani, a szervezett Budafok kontrákra rendezkedett be. A 60. perc után mindkét oldalon csökkent a lendület, több volt a taktikai szabálytalanság és a hiba. A hajrára viszont mozgósította tartalékjait a Fehérvár, sikerült is mezőnyfölényt kiharcolnia, és megszereznie a győztes találatot: Houri szabadrúgásába Zsóri ért bele, így a csatár öngólja döntött.

A Fehérvár harmadszor is legyőzte a Budafokot a bajnokságban, a két 4–1-es siker után ezúttal minimális különbséggel. A két együttes szerdán a MOL Magyar Kupa negyeddöntőjében találkozik egymással.

OTP Bank Liga NB I. 25. forduló

Sorsolás
2024. 03. 16. 13:00
Szusza Ferenc Stadion
2024. 03. 16. 15:30
DVTK Stadion
2024. 03. 16. 17:45
Kecskeméti Széktói Stadion
2024. 03. 17. 12:30
Debreceni Nagyerdei Stadion
2024. 03. 17. 14:45
Groupama Aréna
2024. 03. 17. 17:30
Új Hidegkuti Nándor Stadion


A hírkategória további hírei

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS