Hajrágóllal nyert a Puskás Akadémia

2020. november. 04., 18:35   |    

Hajrágóllal nyert a Puskás Akadémia

A Puskás Akadémia a rendes játékidő utolsó percében szerzett góllal 1-0-ra győzte le a vendég Budapest Honvédot a labdarúgó OTP Bank Liga nyitófordulójából elhalasztott és szerdán pótolt mérkőzésén.

OTP Bank Liga, 1. forduló
Puskás Akadémia FC-Budapest Honvéd FC 1-0 (0-0)
Gólszerző: Meissner (90.)
Puskás Akadémia FC: Tóth B. - Radics, Spandler, Meissner, Nagy Zs. - Urblík (Plsek, 18.), van Nieff - Slagveer (Kiss T., 53.), Knezevic (Corbu, 87.), Baluta (Tamás N., 53.) - Mance
Budapest Honvéd: Tujvel - Baráth, Kamber, Lovric - Kocsis D. (Kerezsi, 77.), Szendrei, Hidi, Bocskay, Zsótér (Keresztes, 94.) - Tóth-Gábor (Németh D., 67.), László D. (Kesztyűs, 77.)

A meccset eredetileg augusztus 16-án játszották volna, de akkor a felcsútiak keretében több játékos elkapta a koronavírust. Ezúttal viszont a kispestieket tizedelte meg a járvány, emiatt a kispadon szinte csak utánpótláskorú labdarúgó volt, a szintén fertőzött Bódog Tamás vezetőedző helyett pedig Klausz László ült a kispadon.

Kiegyenlített játékot hozott a mérkőzés első fél órája, miközben sokat hibázott mindkét csapat. Az erősen tartalékos Honvéd bátran lendült támadásba a megszerzett labdákkal, de kevés veszélyt jelentett a hazai kapura, a Puskás Akadémia is mindössze egy ígéretes lövéssel próbálkozott ebben az időszakban. Az első gólt ígérő lehetőségre a 32. percig kellett várni, ez a fővárosiak előtt adódott, ám a szünetig nem zördültek meg a hálók.



A szakadó esőben induló második játékrészben megélénkült a játék, a Honvéd lesről a keresztlécet találta el, míg a Puskás Akadémia szintén lesről gólt ért el. Szabályos találatra ellenben csak a hazaiak voltak képesek: a 90. percben egy szabadrúgást Thomas Meissner pörgetett a vendégkapuba. A felcsútiak sorozatban elszenvedett négy vereség után nyertek, a fővárosiak három döntetlent követően kaptak ki.

Tabella


A hírkategória további hírei

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS