Hajrágóllal verte a Celticet a Puskás Akadémia

2015. november. 04., 20:07   |    

Hajrágóllal verte a Celticet a Puskás Akadémia

A 90. percben Damásdi Alex szerezte meg a Puskás Akadémia győztes gólját az UEFA Youth League második fordulójának első mérkőzésén.

A Puskás Akadémia az első fordulóban a ciprusi APOEL együttesét búcsúztatta 9-4-es összesítéssel, a második körben egy jóval nehezebb ellenfél, a skót Celtic akadt a Komjáti András vezette együttes útjába. A párharc első, felcsúti mérkőzésének első félidejét a Puskás Akadémia kezdte aktívabban, de a találkozó egyes periódusaiban a skótok fizikai fölényüket kihasználva némi mezőnyfölényt harcoltak ki maguknak. A gól ezzel együtt nem volt benne a játékunkban, igaz, a hazaiak sem találták a réseket a skót védelemben, a hét magyar szöglet sem hozott gólt. Az akadémisták a 40. percben alakították ki az első félidő legnagyobb helyzetét: Óvári Zsolt kapott jó labdát a Celtic 16-osának előterében, két védő között lövőhelyzet harcolt ki magának, de 12 méterről a jobb kapufa mellé helyezett.

A második félidő jelentős magyar fölénnyel kezdődött, egymás után futottak a pályán a Puskás Akadémia akciói, közülük többet komoly helyzettel zárt a csapat, ám a befejezések nem sikerültek, egy szöglet utáni kapufánál járt legközelebb a gólhoz a házigazda. Az első negyedóra után feljöttek a skótok, átvették a kezdeményezést, és ők is kialakítottak néhány nagy lehetőséget. A hajrához közeledve ismét az akadémisták kerekedtek felül, érezhető volt, hogy nyerhető a mérkőzés.

A 85. percben a skótok középpályását, Joseph Thompsont kiállította a játékvezető, a Puskás Akadémia pedig kihasználta az emberelőnyt: a 90. percben Damásdi Alex a 16-os jobb sarkának közeléből, ballal ívelt kapura, a skót kapus kezéből kiperdült a labda, majd a gólvonal mögé pattant (1-0). Ez maradt a végeredmény is, a magyar csapat előnyből várja a visszavágót, amelyet három hét múlva rendeznek a skóciai Livingstonban.

Puskás Akadémia - Celtic 1-0 (0-0)
Puskás Akadémia: Tóth Balázs - Kertai Dániel, Csonka Bonifác, Lipcsei Ádám, Spandler Csaba (Tóth Bence, 23.) - László Noel, Mészáros Dávid (Ayrton de Oliveira, 75.) - Damásdi Alex, Sallai Roland (Szabó Bence, 91.), Óvári Zsolt - Péter Bence

A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
Az Újpest ellen a leggólerősebb a Kisvárda, gödörben a Paks
Bajnokságok / Kupák
Kikapott Budafokon az ETO, növelte előnyét a Nyíregyháza
Bajnokságok / Kupák
Paksi győzelmével ezüstközelbe került a Fehérvár

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS