Hajrágóllal verte Ciprust az U19-es válogatott

2014. április. 08., 20:02   |    

Hajrágóllal verte Ciprust az U19-es válogatott

Mészöly Géza együttese végig nagy fölényben játszott Ciprus korosztályos együttese ellen, de csak a hajrában tudta megszerezni a győztes találatot.

U19-es válogatottunk Ciprus ellen folytatta felkészülését a hazai rendezésű Európa-bajnokságra. A Telkiben megrendezett mérkőzésen első alkalommal lépett pályára a válogatottban Kővári Róbert, a Pécs támadója, és hosszú idő után tért vissza az együttesbe Szántó Gergő, aki az elmúlt két évben nem volt kerettag, de most esélyt kapott a bizonyításra.

A mieink gyorsan magukhoz ragadták a kezdeményezést, de a mezőnyfölény meddőnek bizonyult, a ciprusiak harcosan, agresszívan védekeztek, alaposan megnehezítették a támadók dolgát. Igazán nagy lehetőségünk nem volt a gólszerzésre, ráadásul Lorentz Mártont sérülés miatt 28 perc után le kellett cserélni.

A második félidőre sem változott jelentősen a játék képe, sokkal többet támadtunk, de eredménytelenül. Mészöly Géza cserékkel igyekezett frissíteni az együttesen, ennek köszönhetően a hajrára fordulva egyre veszélyesebbé vált a támadójátékunk. A győztes gólt a 88. percben szerezte meg a válogatott, ekkor Berecz Zsombor hagyott maga mögött néhány védőt a bal szélen, pontosan tette középre a labdát, az érkező Mervó Bence pedig 5 méterről a hálóba helyezett (1-0). Az utolsó pillanatokban magabiztosan őrizte meg előnyét a válogatott, és megérdemelt győzelmet aratott. A két csapat csütörtökön 17 órától ismét megmérkőzik egymással Telkiben, azt a találkozót a Sport1 élőben közvetíti.

- Agresszív, kemény futballt játszottak a ciprusiak, és ennek bizony nem volt könnyű megtalálni az ellenszerét - mondta a meccs után az mlsz.hu-nak Mészöly Géza. - Túlságosan görcsösek voltunk támadásban, nem voltunk kellően türelmesek, és ezúttal a frissesség is hiányzott a csapatból. Mindenképpen pozitívum, hogy ismét bizonyítottuk, ez egy győztes mentalitású társaság, és még ha nem is megy igazán a játék, meg tudjuk nyerni a meccseinket. Végig azt éreztem a kispadon, hogy meglesz a győzelem, és a végén góllá is érett a fölényünk. Bízom benne, hogy csütörtökön játékban, kreativitásban sikerül javítanunk, és ez eredményesebb játékkal is párosul majd.

Magyarország-Ciprus 1-0 (0-0)
Magyarország:
Hrabina Alex (Székely György, 68.) - Lorentz Márton (Medgyes Zoltán, 28.), Asztalos Dávid, Bobál Dávid, Forgács Dávid - Németh Márió, Nagy Dominik, Szántó Gergő (Mervó Bence, 59.) - Kővári Róbert (Vida Krisztofer, 59.), Balogh Norbert (Farkas Zoltán, 46.), Varga Szabolcs (Berecz Zsombor, 76.)
Gólszerző: Mervó a 88. percben

A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
Az Újpest ellen a leggólerősebb a Kisvárda, gödörben a Paks
Bajnokságok / Kupák
Kikapott Budafokon az ETO, növelte előnyét a Nyíregyháza
Bajnokságok / Kupák
Paksi győzelmével ezüstközelbe került a Fehérvár

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS