Hajrágólokkal nyert Zalaegerszegen a Ferencváros

2019. szeptember. 22., 19:18   |    

Hajrágólokkal nyert Zalaegerszegen a Ferencváros

A címvédő Ferencváros a hajrában két gólt szerezve 2-1-re nyert az újonc Zalaegerszeg vendégeként a labdarúgó OTP Bank Liga második fordulójából elhalasztott és vasárnap pótolt mérkőzésen.

OTP Bank Liga, 2. fordulóból elhalasztott mérkőzés:
ZTE FC-Ferencváros 1-2 (1-0)
Gólszerzők: Ikoba (44.), Leandro (88.), Nguen (93.)
ZTE FC: Demjén - Bolla, Lesjak, Bobál D., Tamás K. - Stieber, Mitrovic, Holodjuk (Hudák, 16.), Bedi, Radó (Barczi, 81.) - Ikoba (Grumic, 70.)
Ferencváros: Dibusz - Lovrencsics, Frimpong, Blazic, Ciric - Csonka, Haratin (Leandro, 81.), Zubkov (Nguen, 60.) - Boli, Varga K., Szihnyevics (Priskin, 76.)


A találkozó elején a Zalaegerszeg akarata érvényesült, több támadást vezetett, a Ferencváros kissé fáradtnak tűnt az Espanyol vendégként csütörtökön lejátszott barcelonai Európa-liga mérkőzést követően. Radó két ziccert is elhibázott az első félórában, igaz az egyiknél lest intett a partjelző. A szünet előtt azonban így is góllá érett a jobban futballozó újonc fölénye, Ikoba szép egyéni megmozdulásával. A címvédő enerváltságáról beszédes adat, hogy egyetlen kaput eltaláló lövése sem volt az első félidőben.   A folytatásra viszont sokkal lendületesebb játékkal érkeztek ki a zöld-fehérek, akik ennek ellenére nem igazán jutottak helyzetig, nem tudták feltörni a hazaiak szervezett védekezését. A fővárosiak még 11-esből sem tudtak egyenlíteni, mert a bal felső sarkot célzó Varga a keresztlécet találta el. A kezdeti lelkesedés a kimaradt büntető után alább hagyott, a ZTE még magabiztosabban őrizte az eredményt, és kontrajátékra rendezkedett be. A hajrában aztán egy vendégszöglet alapjaiban változtatta meg a meccset, ugyanis a csereként beállt Leandro egyenlített, a Ferencváros pedig ettől új erőre kapott, és a hosszabbításban a győzelmet is megszerezte Nguen szép megoldása és a hazai védők határozatlansága eredményeként.

 


Címkék:

A hírkategória további hírei

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS