Haladás-siker az MTK otthonában

2013. április. 13., 20:34   |    

Haladás-siker az MTK otthonában

Az OTP Bank Liga 23. fordulójának szombati játéknapján a második helyen álló MTK Budapest pont nélkül zárt, a DVSC-Teva és a Ferencváros viszont otthon tartotta a három pontot.

DVSC-Teva - Egri FC 3-0 (1-0)
Vezette:
Szilasi Szabolcs (Viszokai László, Lémon Oszkár)
Gólszerző: Sidibe a 33., Selim Bouadla a 74., Coulibaly a 80. percben

A DVSC az első félórában kézben tartotta a meccset, de támadásai nem hordoztak magukban különösebb veszélyt. A 26. percben az egriek előtt adódott egy kecsegtető lehetőség, amitől magához tért a Loki, és a 33. percben megszerezte a vezetést: Adamo Coulibaly beadása után Ibrahima Sidibe a kapu bal sarkába juttatta a labdát (1-0). A második félidőben jó néhány nagy debreceni helyzet maradt ki, majd a 74. percben Selim Bouadla csavart ballal a jobb sarokba (2-0). A 3-0-ás végeredmény a 80. percben alakult ki, egy jobb oldali szöglet után Coulibaly fejelt a bal felső sarokba.



MTK Budapest - Haladás 0-1 (0-1)
Vezette:
Becséri Dániel (dr. Varga Zsolt, Bozó Zoltán)
Gólszerző: Radó az 5. percben

A két csapat 100. egymás elleni összecsapásán a Haladás gyorsan megszerezte a vezetést, az U21-es válogatott Radó András 12 méterről, ballal lőtt kapura, s bár próbálkozása nem volt erős, az MTK kapusa, Frederico Groppioni rosszul ért a labdába és végül csak a gólvonal mögül tudta kiütni azt (1-0). Az MTK hiába irányította a játékot, támadásaiban sok volt a pontatlanság, a Haladás jól szervezett védelme magabiztosan szűrte a hazai akciókat, sőt Ugrai Roland révén megduplázhatta volna előnyét, de kimaradt a ziccer. A második félidőben a Haladás kontrái is veszélyesek voltak, egészen Fehér Zoltán 70. percben kiállításáig a szombathelyieknek esélyük volt az újabb gól megszerzésére is. Az utolsó 20 percben az MTK hiába támadott, nem tudott egyenlíteni, a Haladás három ponttal távozott a Hidegkuti-stadionból.



PMFC-Matias - Lombard Pápa Termál FC 2-0 (1-0)
Vezette:
Iványi Zoltán (Kelemen Attila, Medovarszki János)
Gólszerző: Causic a 27., Lázár a 68. percben

Az első helyzeteket a pécsiek dolgozták ki, majd néhány kimaradt lehetőség után megszületett a vezető találatuk: a 27. percben Andrej Causic 28 méterről, szabadrúgásból lőtt a jobb felső sarokba (1-0). A Pápa még a szünet előtt emberhátrányba került, Orozco Álvarez kapta meg második sárgáját. A fordulás után is a házigazdák maradtak támadásban, és a 68. percben eldöntötték a meccset, Wittrédi Dávid indításával Lázár Pál tört kapura, majd higgadtan a hálóba passzolt (2-0). A Lombard a hajrában nem tudta veszélyeztetni a hazai győzelmet, a Pécs két hazai vereség után ismét győzelemnek örülhetett otthon.

Ferencváros - FGSZ Siófok 4-2 (1-1)
Vezette:
Erdős József (Tóth Vencel, Márkus Tamás)
Gólszerző: Böde a 11., Böde a 54., Böde a 65., Leandro a 89., ill. Tímár a 26., Melczer a 71. percben

A 11. percben Józsi György adott be szögletet jobbról, Csukics fejjel beleért a labdába, így az Böde Dániel elé pattant, aki közelről a hálóba passzolt (1-0). Egy perccel később egyenlíthetett volna a Siófok, de Jusuf Dajic hatalmas helyzetben, 1 méterre a kaputól nem találta el a labdát, újabb két perc múlva a ferencvárosi Milan Peric lőtt felső kapufát. A 26. percben egyenlítettek a vendégek, egy bal oldali szöglet után Tímár Krisztián csúsztatott a hazai kapuba (1-1). Az 54. percben némileg szerencsés módon pattant Bödéhez a labda a siófoki kapu előtt, a támadó 5 méterről lőtt az üres kapuba (2-1). A 65. percben Böde megszerezte a mesterhármast jelentő találatát, Aborah remek passza után 7 méterről talált a kapuba (3-1). A Siófok nem adta fel, a 71. percben szorossá tette a meccset, Melczer Vilmos 23 méterről, szabadrúgásból csavart a bal felső sarokba (3-2). A hajrához közeledve is jóval veszélyesebb volt a Ferencváros, és a 89. percben eldöntötte a mérkőzést: Böde vezette a kapura a labdát, s bár Kurucz Péter szabálytalankodott vele szemben, a labda Leonardóhoz pattant, aki 6 méterről a hálóba passzolt (4-2).


A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
Az Újpest ellen a leggólerősebb a Kisvárda, gödörben a Paks
Bajnokságok / Kupák
Kikapott Budafokon az ETO, növelte előnyét a Nyíregyháza
Bajnokságok / Kupák
Paksi győzelmével ezüstközelbe került a Fehérvár

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS