Harmadik helyen zártuk a moszkvai futsaltornát

2013. május. 09., 16:33   |    

Harmadik helyen zártuk a moszkvai futsaltornát

A Győzelem Napja torna utolsó játéknapján a magyar női futsalválogatott 2-2-es döntetlent ért el Irán ellen.

Az oroszoktól elszenvedett súlyos vereség és az ukránok elleni gólnélküli döntetlen után Irán ellen a torna harmadik helyéért lépett pályára Frank Tamás csapata. Az ázsiai válogatott mezőnyfölényben játszott ugyan a találkozón, de a legtöbb helyzetét kihagyta, a mieink jobban használták ki lehetőségeiket. Az irániak első félidei vezető találatára Bernhardt Barbara válaszolt góllal, de az ellenfél még a szünet előtt visszavette az előnyt. A fordulás után bátrabban játszott a magyar csapat, és a hajrához közeledve, egy emberelőnyös szituációban Csepregi Gabriella volt eredményes, így alakult ki a 2-2-es végeredmény.

Válogatottunk két döntetlennel és egy vereséggel a harmadik helyen zárta a viadalt.

- Ez a meccs nagyon hasonló volt az ukránok ellenihez, ezúttal is az ellenfél birtokolta a labdát és irányította a játékot - mondta a mérkőzés után Frank Tamás. - Mindkét oldalon maradtak ki helyzetek, de iráni részről több volt a lehetőség. A második félidőben kijjebb merészkedtünk, és egy gyors kontra végén sikerült megszereznünk az egyenlítő gólt. Mindhárom meccsről elmondható, hogy nagyon erős, dinamikus, gyors játékosokból álló ellenféllel találkoztunk, de míg az oroszoknak minden bejött ellenünk, az ukránok és az irániak ellen némi szerencsével sikerült egy-egy pontot szereznünk. Küzdeni tudásból és alázatból minden játékosom a maximumot adta, de van még bőven tanulnivalónk, sokat kell fejlődnünk, hogy megközelítsük a világelitet.

Magyarország - Irán 2-2 (1-2)
Magyarország:
Vincze Anikó - Megyes Ágnes, Csepregi Gabriella, Váradi Cintia, Varga Adél
Cserék: Farkas Éva, Horváth Hanna, Ganczer Hajnalka, Radics Ágnes, Üveges Katalin, Hargas Annamária, Szűcs Vivien, Deczki Vanda, Bernhardt Barbara

A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
Szombati csúcsrangadó a Merkantil Bank Ligában
Bajnokságok / Kupák
Eldőlhet a kiesés a Simple Női Ligában
Bajnokságok / Kupák
Az Újpest ellen a leggólerősebb a Kisvárda, gödörben a Paks

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS