Harmadszor is legyőzte a Lokit az MTK, öt gólt lőtt a Fehérvár

2024. április. 06., 21:39   |    

Harmadszor is legyőzte a Lokit az MTK, öt gólt lőtt a Fehérvár

Az OTP Bank Liga 27. fordulójában a Fehérvár FC 5-0-ra nyert a Mezőkövesd ellen, a DVTK 1-1-re végzett a Kisvárdával, az MTK pedig 2-1-re győzött a DVSC otthonában.

Fehérvár FC-Mezőkövesd Zsóry FC 5-0 (1-0)

Egyértelmű mezőnyfölényben futballozott az esélyesebb Fehérvár, a vendégek gyors ellentámadásokra rendezkedtek be, ezek pedig veszélyesebbek voltak, mint a hazai akciók. Az első fehérvári lehetőségre bő negyedórát kellett várni, Schön viszont nagy helyzetben csúnyán fölé lőtt. Az első védeni valója a túloldalon Tóthnak volt egy újabb veszélyes mezőkövesdi kontra végén, amikor Drazic lövését kellett hárítania. Hiába voltak ígéretesebbek a sereghajtó akciói, mégis a piros-kékek szereztek vezetést Stefanelli találatával. A gól sem változtatott a játék képén, azaz a hazaiak irányítottak, a vendégek pedig labdaszerzés után próbáltak néhány húzásból az ellenfél kapujáig eljutni, helyzet viszont kevés akadt, így a szünetig maradt az 1-0 a fehérváriak javára. A térfélcserét követően is sokkal többet birtokolta a labdát a Fehérvár, amely Christensen hajszálpontos, jobb alsó sarokba lőtt góljával eldöntötte a három pont sorsát. Hiába volt hátra még szűk félóra, inkább csak a különbség volt kérdéses, Schön lövésénél például Kovácsik és a bal kapufa együttesen mentette meg a Mezőkövesdet az újabb góltól, de Christensen 11-esénél már semmi sem segített. Az utolsó húsz percre szétesett a vendégegyüttes, így a csereként beállt Karamoko és Berki még magabiztosabbá tette a fehérvári sikert. A három kör óta veretlen hazaiak a sikerükkel megerősítették a nemzetközi kupaszereplésre jogosító harmadik helyüket, míg az egymást követő negyedik bajnokiján nyeretlen sereghajtó helyzete egyre reménytelenebb tekintve, hogy hat fordulóval a vége előtt 14 pont maradt a hátránya a bennmaradást jelentő tizedik helyen álló Újpesttel szemben.

DVTK-Kisvárda 1-1 (1-0)

A DVTK rohamaival kezdődött a mérkőzés, a hazaiak rengeteg helyzetet kialakítottak, ám a támadók nem koncentráltak kellőképp a befejezéseknél, és minden helyzetet elpuskáztak. A diósgyőri fölény a szünet előtt mégis góllá érett, Gera Dániel lőtt a hálóba egy kipattanó labdát. A fordulás után a várdaiak percei következtek, és a 66. percben büntetőből ki is egyenlített a vendégcsapat. A hajrához közeledve mindkét csapat maga javára fordíthatta volna a mérkőzést, de újabb gól nem született, a várdaiak elvittek egy pontot Miskolcról.

MTK Budapest 1-2 (0-1)

Debreceni helyzetekkel indult a találkozó, mégis a vendégek szereztek vezetést bő negyedóra játék után. Innentől kezdve az MTK akarata érvényesült, a hazaiak a kapus Megyeri bravúrjainak, és a védő Lagator szép mentéseinek köszönhetően nem kerültek nehezebb helyzetbe a szünetig. Kevesebb mint öt perccel a fordulást követően megduplázta előnyét a fővárosi alakulat, Horváth az ellenfél 16-osánál szerzett labdát, majd Bognártól kapta vissza gyönyörűen és tekert a bal alsóba. Már az 55. percben hármat cseréltek a vendéglátók, ennek pedig bő egy percen belül meg is lett az eredménye, Bárány szépített. Néhány perccel később a kapufa mentette meg az MTK-t és a folytatásban is a hajdúságiak irányítottak. A hajrában paprikássá vált a hangulat, keményen küzdött az egyenlítésért a DVSC, de az MTK sikerrel őrizte egygólos előnyét, és az idény során harmadszor is legyőzte a hajdúságiakat.

OTP Bank Liga NB I. 27. forduló

Sorsolás
2024. 04. 05. 20:00
Szusza Ferenc Stadion
2024. 04. 06. 14:15
Székesfehérvári Sóstói Stadion
2024. 04. 06. 16:30
DVTK Stadion
2024. 04. 06. 19:30
Debreceni Nagyerdei Stadion
2024. 04. 07. 14:45
Groupama Aréna
2024. 04. 07. 17:30
Kecskeméti Széktói Stadion


A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
Pontot vesztett a Vasas, lőtávolban az ETO
Bajnokságok / Kupák
Bebiztosíthatja a feljutását a Nyíregyháza
Bajnokságok / Kupák
Paksi és debreceni győzelem a szombati játéknapon

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS