MOL Magyar Kupa: Harmadszor is nekimegy az MTK-nak a Tállya

2021. február. 22., 12:50   |    

MOL Magyar Kupa: Harmadszor is nekimegy az MTK-nak a Tállya
Fotó: Észak-Magyarország/Kozma István

Az elmúlt négy évben két Tállya-MTK kupameccset is rendeztek, a borsodiak a sima vereségek után, harmadjára már megszorongatnák a kék-fehéreket a MOL Magyar Kupa szerdai nyolcaddöntőjében.

A Tállya történelmi sikert ért el azzal, hogy bejutott a legjobb 16 közé a MOL Magyar Kupában, ahol egyedüli csapatként képviseli az NB III-at, rajta kívül 12 élvonalbeli és három másodosztályú együttes küzd azért, hogy bejusson a negyeddöntőbe. A Tállya azt az MTK-t fogadja, amely hagyományosan jól szerepel a borsodi település csapata ellen: az elmúlt négy évben kétszer is összeakadtak a kupában a felek, és mindkét alkalommal gólfesztivált rendeztek a fővárosiak. 2017-ben 9-0-ra, 2018-ban 8-0-ra győzték le a Tállyát, így nem meglepő, hogy a szerdai összecsapás házigazdája már azzal is elégedett lenne, ha sikerülne szoros meccset játszani a kék-fehérekkel.

"Szeretném, ha a fiúk jutalomjátéknak fognák fel az MTK elleni mérkőzést. Négy éve kilencet, három éve nyolcat kaptunk tőlük, és talán nem tartanak kishitűnek, amikor azt mondom, egy szűk vereséggel is elégedett tudnék lenni" - mondta a molkupa.hu megkeresésére Mihálszki Norbert klubelnök.

MOL Magyar Kupa: Az összes NB I-es csapat ott lesz a nyolcaddöntőben

MOL Magyar Kupa: Az összes NB I-es csapat ott lesz a nyolcaddöntőben

Búcsúztak az utolsó megyei csapatok a kupaküzdelmektől. A BMTE 11 gólos győzelmet aratott, Debrecent a Loki képviseli a nyolcaddöntőben. Szerda este a MOL Fehérvár is bebiztosította helyét a legjobb tizenhat között, csütörtökön pedig a ZTE csatlakozott a többi élvonalbeli együtteshez.

Tovább

Bár a tállyaiak eddigi szereplésére sokan felkapták a fejüket, mégis egy másik mérkőzésre irányul nagyobb figyelem Borsodban: a megye két élvonalbeli együttese, a Mezőkövesd és a DVTK egymás ellen lép pályára. A házigazdák szakvezetője, Pintér Attila igazi kupaspecialista, a Ferencvárossal, a Sopronnal és a Puskás Akadémiával is eljutott már a sorozat döntőjébe, előbbi két csapattal el is nyerte a serleget. A DVTK-nál most az élvonalbeli bennmaradás kiharcolása a prioritás, de a MOL Fehérvár elleni hétvégi siker adta lendület kitarthat a kupában is.

A forduló rangadója a Ferencváros és a MOL Fehérvár összecsapása lesz. A vendégek mély gödörből próbálnak kimászni, a bajnokságban hetek óta gyengélkednek, míg a Ferencváros kényelmes előnnyel vezeti a tabellát, és az is extra önbizalmat adhat a zöld-fehéreknek, hogy néhány hete, az OTP Bank Ligában, magabiztosan nyertek szerdai riválisuk ellen.

Az NB I legjobb formában lévő együttese, a Puskás Akadémia az Újpestet fogadja. A felcsútiak 2018-ban éppen a Újpesttel játszottak kupadöntőt, akkor a fővárosiak tizenegyesekkel legyőzték szerdai ellenfelüket.

A Merkantil Bank Liga csapatai közül a Haladás a Kisvárdát fogadja. Érdekesség, hogy mindkét együttes edzője nyert már korábban Magyar Kupát, ráadásul mindketten a Budapest Honvéddal. A különbség, hogy míg a szombathelyiek mestere, Mátyus János ezt játékosként tette meg 1996-ban, addig Supka Attila, a vendégek szakvezetője 2007-ben vezetőedzőként vezette kupasikerre a kispestieket.

A Paks és a Budafok nemrégiben az OTP Bank Ligában találkozott egymással, akkor a tolnaiak nagyon magabiztosan szerezték meg a három pontot, a fővárosiak most visszavághatnak azért a vereségért. A két vezetőedző közül Csizmadia Csaba ért el játékosként kupagyőzelmet (a Fehérvár FC tagjaként), Bognár György csak döntőig jutott annak idején a BVSC-vel (fia, a paksiak középpályása, Bognár István viszont volt már kupagyőztes a Ferencvárossal).

Az M4 Sport három mérkőzést közvetít élőben a fordulóból: a keddi borsodi derbit, valamint szerdán a ZTE-Budapest Honvéd és a Ferencváros-MOL Fehérvár FC találkozókat.

OTP Bank Liga NB I. 9. forduló

Sorsolás
2023. 10. 06. 20:30
Puskás Akadémia Pancho Aréna
2023. 10. 07. 12:45
Mezőkövesd Városi Stadion
2023. 10. 07. 16:15
Szusza Ferenc Stadion
2023. 10. 07. 20:30
Kecskeméti Széktói Stadion
2023. 10. 08. 13:00
Székesfehérvári Sóstói Stadion
2023. 10. 08. 16:30
Groupama Aréna


A hírkategória további hírei

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS