Harmadszor nyerhet Ligakupát a Videoton

2012. április. 16., 09:13   |    

Harmadszor nyerhet Ligakupát a Videoton

Szerdán Kecskeméten rendezik meg a Ligakupa ötödik kiírásának döntőjét.

A sorozat 2007-ben indult, de a Videotonnak máris lehetősége lesz arra, hogy harmadszor is elhódítsa a végső győztesnek járó serleget. A fehérváriak az első és a második kiírást nyerték meg, a 2007/2008-as idényben a DVSC-t, a 2008/2009-es szezonban a Pécsi MFC-t múlták felül a fináléban. Ezt követően két éve a DVSC-TEVA, tavaly pedig az MVM Paks nyerte meg a sorozatot. 

Az egy felvonásos döntő másik résztvevője, a Kecskeméti TE első alkalommal játszik finálét, mellette szól azonban, hogy hazai pályán szerezheti meg a végső sikert, a találkozót ugyanis a Széktói Stadionban rendezik meg.

Érdekesség, hogy tavaly ugyanez a két csapat egy másik kupasorozatban, a Magyar Kupában ugyancsak döntőt játszott egymással, akkor a kecskemétiek némi meglepetésre legyőzték a bajnokságot magabiztosan megnyerő fehérváriakat.

Hétvégén mindkét együttes győzelemmel hangolt a döntőre, a bajnokságban harmadik helyen álló Videoton 4-1-re verte hazai pályán a Vasast, az ötödik helyezett Kecskemét pedig 2-0-ra győzött a szerdai döntő helyszínén a ZTE ellen.

A Ligakupa fináléját szerdán 17.30-kor rendezik.


A hírkategória további hírei

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS