Hárman is duplával zárták az idényt

2008. június. 01., 20:25   |    

Hárman is duplával zárták az idényt

A Soproni Liga 30. fordulójában három meccset játszottak le vasárnap. A Honvéd a Tatabánya legyőzésével enyhítette a kupadöntő első meccsén elszenvedett vereség miatti fájdalmát, a Kaposvár a REAC-ot verte, a Siófok pedig ikszelt a Pakssal.

Hét perc alatt két gól

BFC Siófok - Paksi FC 1-1 (1-1)
Vezette: Fábián Mihály (dr. Varga Zsolt, Pápai Zoltán)
Gólszerző: Melczer a 37. illetve Tamási a 30. percben

A mérkőzés első gólját a vendégek szerezték, a 30. percben, egy szabadrúgás után Tamási Gábor fejelt hét méterről a kapuba (0-1). Hét perccel később egyenlítettek a házigazdák, ekkor Marko Basara játszott Melczer Vilmoshoz, aki közelről a hálóba passzolt (1-1). A második félidőre már csak helyzetek jutottak, gólok nem, így a találkozó döntetlennel zárult.

A REAC nem bírt Oláh Lóránttal

Gabona Trans-Kaposvár - REAC 3-0 (0-0)
Vezette: Mészáros István (Kis Zoltán, L. Tóth Lajos)
Gólszerző: Oláh az 49., Oláh az 58., Nikolic a 88. percben

Nagy lendülettel kezdtek a csapatok, ám az első félidő közepére visszavettek az iramból, s ekkor már inkább a küzdelem dominált, s helyzetet is meglehetősen ritkán láthattak a nézők. Az 49. percben aztán vezetést szerzett a hazai gárda, Kovácsevics Róbert átadása után Oláh Lóránt tíz méterről lőtt a kapu jobb oldalába (1-0). Az 58. percben Oláh ismét a kapuba lőtt, a kaposvári támadó ezúttal Pintér Attila passzát követően 14 méterről talált a hálóba (2-0). A végeredményt a 88. percben Nemanja Nikolic állította be, a csatár közelről gurított a kapuba (3-1). A Kaposvár tehát győzelemmel zárta a bajnokságot.

Búfeledtető győzelem

Budapest Honvéd - FC Tatabánya 4-1 (1-0)
Vezette: Király Krisztián (Kovács Zoltán, Huszár Balázs)
Gólszerző: Abraham a 28., Bárányos a 73., Abraham a 77., Bárányos a 91. illetve Kovács I. az 59. percben

A Honvéd igen aktívan kezdett, a kispestiek láthatóan nagyon szerették volna feledtetni a szerdai kupakudarcot. A piros-feketék a 28. percben a kapuba is találtak: Bárányos Zsolt lövése után Herbert Roland ugyan még védeni tudott, ám a kipattanó labdát az érkező Guie-Guie Gneki Abraham 10 méterről a háló jobb oldalába helyezte (1-0). Az 58. percben meglepetésre egyenlített a Tatabánya, Kovács István közelről továbbított a kapuba (1-1). A Honvéd azonban nem omlott össze, sőt, ezután gólparádét rendezett. A 73. percben Bárányos szerzett vezetést a kispestieknek (2-0), majd a 77. percben újra Abraham volt eredményes (3-1). A 91. percben aztán negyedik gólját is megszerezte a Honvéd, Dobos Attila passza után Bárányos Zsolt öt méterről lőtt a hálóba (4-1).


A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
MOL Magyar Kupa: A Paksi FC lesz a döntő egyik résztvevője
Bajnokságok / Kupák
Erőt demonstrált a Haladás

2024-04-22 21:53:02

Erőt demonstrált a Haladás

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS