Harminchárom hónapja nem volt ekkora előnye az éllovasnak

2019. február. 11., 11:19   |    

Harminchárom hónapja nem volt ekkora előnye az éllovasnak

Az utóbbi hetekben Holender Filip a Honvéd új Eppelje és Lanzafaméja. A Haladás szeptember 15. óta először szerzett vendégként gólt az OTP Bank Ligában. Október 7. óta először győzött idegenben az MTK. A MOL Vidi két olyan csapattól (Puskás Akadémia, Diósgyőr) szenvedett hazai vereséget 2019 tavaszának első két fordulójában, amely együtt – a Székesfehérváron elért két sikeren kívül – 18 mérkőzésen mindössze egy győzelmet számlált vendégként.

BUDAPEST HONVÉD–PUSKÁS AKADÉMIA 2–1 (2–0)
Gólszerzők: Holender (9., 17.), illetve Radó (73.)

– A Bp. Honvéd e találkozó előtt november elején nyert legutóbb a bajnokságban, azóta hat mérkőzésen három döntetlen mellett három vereség volt a mérlege.
– Supka Attila együttese pályaválasztóként ötödik meccsén negyedszer győzte le a vendégeként továbbra is nyeretlen felcsútiakat.
– A Puskás Akadémia az első tavaszi fordulóban győzött a MOL Vidi otthonában, de összességében gyenge az idegenbeli mérlege: egy győzelem, egy döntetlen, nyolc vereség.
– Holender Filip a góllövőlista élére ugrott, nyolc gólnál tart. A Honvéd legutóbbi nyolc bajnoki góljából hat az ő nevéhez fűződik.
– Radó András mindkét eddigi tavaszi fordulóban szerzett gólt.
– A Puskás Akadémia kilenc játékossal fejezte be a mérkőzést, Latifi (81.) és Heris (94.) kiállítása miatt.
– Radoki János először veszített pontokat az OTP Bank Ligában. 

PAKSI FC–SZOMBATHELYI HALADÁS 1–1 (1–0)
Gólszerzők: Simon A. (30.), illetve Bamgboye (81.)

– Megszakadt a sorozat, hiszen ezt megelőzően a két csapat legutóbbi három egymás elleni mérkőzésén kivétel nélkül vendéggyőzelem született. 2017. augusztus 5. óta nem tud nyerni a mindenkori pályaválasztó ebben a párharcban.
– A Paks a legutóbbi öt hazai meccsén, mindössze két pontot szerzett, értelemszerűen nyeretlen. Utóbbira több mint két éve nem akadt példa.
– A Haladás szeptember 15. óta először szerzett vendégként gólt az OTP Bank Ligában.
– A vasi legénység szeptember elsejei, debreceni 1–1 óta most először szerzett pontot idegenben.
– Simon András az ötödik gólját rúgta a mostani bajnoki idényben. Ez nem csak, hogy karriercsúcsának további javítása, de immár annyi gólt szerzett a mostani idényben, mint az összes többiben együttvéve.
– A nigériai Funsho Bambgoye a második gólját lőtte az OTP Bank Ligában.
– Amióta Horváth Ferenc ül a Haladás kispadján, a csapat először szerzett pontot vendégként, s mindössze a második akciógólját érte el.

MEZŐKÖVESD ZSÓRY FC–MTK BUDAPEST FC 2–3
Gólszerzők: Drazsics (28.), Vajda (47.), illetve Katona (32.), Kanta (65.), Vass P. (78.)

– A Mezőkövesd november 11. óta nyeretlen a bajnokságban.
– Pályaválasztóként augusztus 25. óta először szenvedett vereséget.
– A kövesdiek tavaly március 31. óta (Paks, 2–3) először kaptak három gólt, s először nem szereztek pontot otthon két gólt is elérve.
– Sztefan Drazsics a hatodik bajnoki góljánál tart, ennél többet a Mezőkövesd tagjaként csak Molnár Gábor (nyolcból hetet) ért el az OTP Bank Liga mostani idényében.
– Vajda Sándor a negyedik gólját érte el a bajnoki szezonban. Már csak egy gólnyira van első OTP Bank Ligás szezonjában, a Balmazújvárosban elért ötgólos teljesítményének megismétlésétől.
– Október 7. óta először győzött idegenben az MTK, legutóbb éppen akkor, a MOL Vidi ellen szerzett három gólt vendégként.
– Katona Máté az első gólját szerezte az élvonalban. Kanta József ellenben a hatodikat, csak a mostani idényben. (Egyébként 106-nál jár.) Vass Patrik tavaly május 13. óta először talált a kapuba az OTP Bank Ligában. 

MOL VIDI FC–DIÓSGYŐRI VTK 1–2 (1–2)
Gólszerzők: M. Scsepovics (3.), illetve Mihajlovics (28.), Karan (33.)
– A MOL Vidi a második tavaszi mérkőzését is elveszítette, mindkettőt az új stadionban. A legutóbbi négy bajnoki fordulóban kilenc pontot veszített, annyit, amennyi a hátránya a Ferencvárossal szemben.
– 2015 augusztusa óta először veszített a székesfehérvári csapat két egymást követő hazai bajnoki mérkőzésen.
– Az ezúttal Huszti Szabolcs révén büntetőt is elhibázó címvédő immár három hazai vereségnél jár az idényben. Ennél többet a 2013–2014-es idény óta nem szedett össze, egyetlen szezonban sem.
– Marko Nikolics legénysége két olyan (Puskás Akadémia, Diósgyőr) csapattól szenvedett hazai vereséget 2019 tavaszának első két fordulójában, amely együtt – a Székesfehérváron elért két győzelmen kívül – 18 mérkőzésen mindössze egy győzelmet számlált vendégként.
– Marko Scsepovics kivétel nélkül gólt szerzett a Vidi legutóbbi három olyan bajnokiján, amelyen született székesfehérvári gól.
– A 2016 júliusa óta a Vidi ellen először idegenben győzni tudó diósgyőriek gólszerzői közül Branko Mihajlovics a harmadik, az ugyancsak szerb Dejan Karan a hatodik (szezonbeli első) gólját érte el a magyar élvonalban. Mihajlovics 2010-ben rövid ideig a Rad (nem játszó) játékosa volt, ahol Marko Nikolics volt az edző.
– A Diósgyőr immár hét forduló óta veretlen, november 3. óta a mérlege négy győzelem, három döntetlen.

KISVÁRDA MASTER GOOD–DEBRECENI VSC 3–0 (2–0)
Gólszerzők: Cukalasz (42.), Lukjancsuk (45.), Horváth Z. (56.)
– A Kisvárda élvonalbeli története második háromgólos győzelmét aratta, először győzött három góllal, kapott gól nélkül. (A másik fölényes siker a Haladás elleni 4–1 volt.)
– A legutóbbi öt fordulót tekintve Dajka László csapata a „mezőny legjobbja”, 13 megszerzett ponttal.
– A görög Sztavrosz Cukalasz a második magyarországi bajnokiján megszerezte első gólját. Az ukrán Pavlo Lukjancsuk az ötödik meccsén talált először a kapuba.
– Horváth Zoltán, a Kisvárda eddigi rövid élvonalbeli történetének gólrekordere, már hat gólnál jár. Ezúttal annak a csapatnak a kapuját vette be, amellyel magyar bajnoki címet nyert.
– Mindössze két játékos szerzett gólt mindkét eddigi tavaszi fordulóban: Horváth Zoltán és Radó András, a Puskás Akadémia támadója.
– A Debrecen általában nem kezdi jól a szezonokat az utóbbi időben (a legutóbbi ősz ez alól kivételt jelentett), most két mérkőzés után még szerzett gól nélkül áll.
– Augusztus 25. óta először kapott bajnoki mérkőzésen három gólt Herczeg András csapata.

ÚJPEST FC–FERENCVÁROSI TORNA CLUB 1–1 (0–1)
Gólszerzők: Simon K. (93.), illetve Varga (11.)
– Ez volt a 225. bajnoki mérkőzés a két nagy rivális között, s egyben a 62. döntetlen 102 a zöld-fehér és 61 lila siker mellett.
– Ez volt az első idegenbeli döntetlenje a Ferencvárosnak a 2018–2019-es idényben, s ebből következően Szergej Rebrovval.
– Az Újpest továbbra is nyeretlen pályaválasztóként a Ferencváros ellen, 2014 óta. A két csapat legutóbbi három találkozója a lila-fehérek pályaválasztása mellett kivétel nélkül döntetlenre végződött.
– Nebojsa Vignjevics csapata immár sorozatban hat bajnoki fordulóban veretlen, ezekből ötször egy pontot szerzett. Pályaválasztóként az első forduló óta veretlen.
– A Ferencváros kilenc ponttal előzi meg a második helyezettet a tabellán, ilyen nagy különbséggel egy csapat a 2015–2016-os idény óta nem vezetett. Három éve 18 pont volt a Ferencváros előnye, éppen az Újpest előtt.
– Varga Roland, aki korábban az Újpest játékosa is volt hét góljával holtversenyben negyedik a góllövőlistán, de csak egy góllal az éllovasok mögött. A lila-fehérek ellen a Fradi játékosaként, bajnoki találkozón, ötödször (!) szerzett gólt.
– Simon Krisztián eddigi élvonalbeli pályafutása első (az Újpesten legendás 6–0-n…) és utolsó élvonalbeli gólját is a zöld-fehéreknek lőtte. Meg köztük még egyet.


A hírkategória további hírei

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS