Három csapat az élen a Futsal NB I-ben

2014. szeptember. 30., 10:12   |    

Három csapat az élen a Futsal NB I-ben

Öt forduló után a Rába ETO, az MVFC-Berettyóújfalu és a Futsal Club Veszprém egyaránt tíz ponttal vezeti a Futsal NB I-et.

Az Aramis berettyóújfalusi vendégjátékával indult a forduló, melyen a tavalyi bajnok, a hazai MVFC-Berettyóújfalu 4-1-re nyert. A félidőben a Beri Birinyi és Komáromi góljaival 2-0-ra vezetett, a győzelemért azonban alaposan meg kellett küzdenie a hazaiaknak, hiszen a találkozó végéhez közeledve, a 38. percben szépített az Aramis, de Dávid és Rábl góljaival bebiztosította a Berettyó a három pontot.



A Csömöri Sportcsarnokban találkozott a Rubeola és a Swietelsky-Haladás. A hazaiak jól kezdtek és Varga révén meg is szerezték a vezetést, és a félidő közepéig sikerült megtartaniuk az eredményt. A szombathelyiek próbálták megbontani ellenfelük zárt, stabil védekezését, de sokáig nem találtak rést rajta. Egy szögletvariációból a hazai kapus, Varsányi csak középre tudta kiütni a labdát, amire Hajmási csapott le, és az üres kapuba lőtt (1-1). A folytatásban még további két Hali-gól született. Fordulás után a szombathelyiek ott folytatták, ahol abbahagyták az első félidőben, hamar újabb gólt jegyeztek, Öreglaki talált be messziről (1-4). Ekkor kicsit kiengedett a Hali, a Rubeola kétszer is betalált, végül azonban Márkus és Hajmási találataival bebiztosította a győzelmet a Haladás (3-6).



Az újonc Vasas együttese az előző fordulóban kikapott a Veszprémtől, ám az idáig pont nélküli Újszegedi Torna Clubbal szemben kötelező volt a győzelem a forduló előtt hetedik piros-kékeknek. A válogatott alapembere Szeghy kezdte meg a gólgyártást a Vasas Sportcsarnokban, majd további háromszor betalált a Vasas, Juhász révén csak szépíteni tudtak a szegediek, így 4-1-el fordulhattak a csapatok a második játékrészre. A második játékrészben is kijött a tudáskülönbség a két csapat között, végül 7-2-re a Vasas nyert, ezzel a hatodik helyre ugrott, egy helyet javítva pozícióján.



A dobogóra törő Veszprém gólnélküli döntetlent játszott az újonc DF Renaplin otthonában, Dunaújvárosban. A vendégek többet veszélyeztettek, több alkalommal beszorították az újvárosiakat, ám ők hősiesen védekeztek, s kontrákból igyekeztek veszélyeztetni. A bakonyiak viszont hiába vezették sorra a támadásokat, egyiket sem tudták gólra váltani. Szünet után is csak helyzetekig jutottak a csapatok, a Veszprém kissé fásultnak tűnt korábbi önmagához képest, hiányzott játékából az átütőerő. A bakonyiak alaposan próbára tették az újvárosiak kapusát, Tatai, Finta, Gulyás is többször került nagy helyzetbe, azonban a hazai hálóőr Rigó hárította a lövéseket, 0-0 lett a meccs vége.

A győri Rába ETO idegenben győzte le 9-0-ra a békéscsabai Pioneers együttesét. A félidőben még "csak" három góllal vezetett a listavezető ETO, a második félidőben pedig szinte minden összejött a Rába-partiaknak, így megtriplázták a szünidei előnyt, és 9-0-ra megnyerték a mérkőzést. Az ETO harmincegyszer találta el a kaput, kilenc gól és öt kapufa született. A találkozón a vendégek spanyol légiósa, Juanra öt góllal járult hozzá a nagy különbségű diadalhoz.

A góllövőlista élén 11 találattal a veszprémi Tatai József áll, a Swietelsky Haladásban játszó, 7 gólos Németh Péter előtt.

Az 5. forduló eredményei:



MVFC-BERETTYÓÚJFALU - ARAMIS SE 4 - 1
RUBEOLA FC CSÖMÖR - SWIETELSKY- HALADÁS VSE 3 - 6
VASAS FUTSAL - ÚJSZEGEDI TORNA CLUB 7 - 2
DF RENALPIN FC - FUTSAL CLUB VESZPRÉM 0 - 0
PIONEERS VFC - RÁBA ETO 0 - 9

A hírkategória további hírei

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS