Három csapat fej-fej mellett az aranyéremért

2008. május. 03., 21:50   |    

Három csapat fej-fej mellett az aranyéremért

A Soproni Liga 26. fordulójában öt mérkőzést játszottak le szombaton. A bajnoki címért vívott harc izgalmai tovább fokozódtak, az MTK otthonában vereséget szenvedett a Vasastól, a Debrecen azonban - ahogy pénteken az Újpest - nyert, így négy fordulóval a befejezés előtt az első három helyezettnek egyaránt 54 pontja van.

A Vasas határozottabb volt

MTK Budapest - Vasas 0-2 (0-0)
Vezette: Fábián Mihály (dr. Varga Zsolt, Pápai Zoltán)
Gólszerző: Pavicevic a 61., Divic a 92. percben

Az MTK kezdte aktívabban a mérkőzést, de támadásai rendre elhaltak a vendégek 16-osa előtt. A Vasas az első félidő második részében aktívabbá vált, de a kapura nem volt túl veszélyes, tehát gólt nem tudott szerezni, ahogy a hazai együttes sem. A mérkőzés első találata a 61. percben született meg, s az angyalföldiek szerezték. Thomas Sowunmitől Cedomir Pavicevic elé került a labda, ő pedig 15 méterről a kapu jobb oldalába lőtt (0-1). Érdekes módon ezután is a Vasas játszott veszélyesebben és a piros-kékek a 92. percben növelték is előnyüket: Piller József bal oldali szabadrúgása után Petar Divic négy méterről fejelt a hálóba (0-2). Az MTK így nem tudott lépéselőnyt szerezni az Újpesttel és a Debrecennel szemben, a bajnoki finis nagy izgalmakat ígér...

Eredménytelenül zakatolt a ZTE

ZTE FC - Nyíregyháza Spartacus FC 0-0
Vezette: Szilasi Szabolcs (dr. Szabó Péter, Lemon Oszkár)

A zalaegerszegiek hazai csapathoz méltó módon próbálták ráerőltetni akaratukat ellenfelükre, támadtak, mentek előre, de a szervezetten védekező Nyíregyháza nem hagyott szabad területet kapuja előterében, s ha módja volt rá, gyors ellentámadásokat is vezetett. A ZTE így ugyan többet támadott, de előnyt nem tudott szerezni a szünet előtt. A második félidőben is a vendéglátók rohamoztak többet, ám a vendégek ekkor is módfelett szívósan védekeztek, és ellenakcióik miatt végig nyílt maradt a mérkőzés. A kemény, harcos finist hozó találkozón a ZTE az utolsó percekben nagy erővel küzdött a győzelem megszerzéséért, de az eredményen nem tudott változtatni, a Nyíregyháza elvitt egy pontot Egerszegről.

Felőrölte ellenfelét a Loki

DVSC-TEVA - REAC 4-0 (0-0)
Vezette: Arany Tamás (Viszokai László, Butkai Zsolt)
Gólszerző: Czvitkovics az 51., Kerekes az 56., Leandro a 74., Kerekes a 78. percben

A harciasan indító Debrecen vezetett néhány góllal kecsegtető támadást a meccs első időszakában, de aztán lendülete némiképp elfogyott, és a REAC a szünetig eredményesen védekezett. Az 51. percben azonban kapitulált: Czvitkovics Péter egy 16 méteres lövéssel vette be a kaput (1-0). Öt perccel ezután aztán már két góllal vezetettek a hazaiak, Leandro de Almeida átadása után Kerekes Zsombor 15 méterről a léc alá lőtt (2-0). A meccs harmadik Loki-gólja a 74. percben született meg, ekkor Kerekes csúsztatott Leandro elé, aki két méterről a kapuba passzolt (3-0). És nem volt vége, a 78. percben Kiss Zoltán tálalt Kerekes elé, a csatár pedig közelről a kapu közepébe helyezett (4-0). A DVSC ezzel hozta a kötelezőt, s felzárkózott az MTK és az Újpest mellé - mindhárom csapat azonos pontszámmal várja a bajnokság finisét.

Győzelem nyolc meccs után

BFC Siófok - FC Tatabánya 3-0 (2-0)
Vezette: Veizer Roland (Kelemen Attila, L. Tóth Lajos)
Gólszerző: Bonifert a 29., Magasföldi a 34., Magasföldi (11-esből) a 78. percben

A Siófok nem sok időt hagyott az ismerkedésre, rögtön nekiesett a Tatabányának, s bár támadásai eleinte nem voltak eredményesek, a 29. percben előnybe került: Melczer Vilmos bal oldali beadása után Bonifert Péter három lépésről a léc alá lőtt (1-0). Öt perccel később ismét Melczer tekerte középre a labdát, amit ezúttal Magasföldi József öt méterről a háló bal oldalába fejelt (2-0). A 'Bányász' a második félidőben jól tartotta magát, de a 78. percben eldőlt minden, Balogh Balázs a 16-oson belül buktatta Melczert, a megítélt büntetőt pedig Magasföldi értékesítette (3-0). A Siófok nyolc meccs után győzött újra.

Meglepetés Pakson

Paksi FC - Győri ETO FC 2-1 (2-0)
Vezette: Bede Ferenc (Vámos Tibor, Iványi István)
Gólszerző: Tököli a 8., Tölöki a 17. illetve Tokody a 85. percben

A Paks már a nyolcadik percben vezetést szerzett, Báló Tamás adott Tököli Attilához, aki 18 méterről a kapu jobb oldalába helyezett (1-0). A hazai gárda a 17. percben növelte előnyét, Böde Dániel átadása után Tököli éles szögből lőtt a jobb felső sarokba (2-0). A második félidőben a kényelmes helyzetben lévő Paks átengedte a területet az ETO-nak, s kontratámadásokra apellált, de ekkor már nem tudott hatékony lenni. A győriek viszont a finisben, a 85. percben kihasználták egy lehetőségüket, egy jobb oldali beadást követően Tokody Tibor nyolc méterről a kapu jobb oldalába fejelt (2-1). Egyenlíteniük azonban nem sikerült, így hát a Paks roppant értékes pontokat szerzett.

(Fotó: nb1.hu)


A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
Magabiztos kecskeméti sikerrel kezdődött a 32. forduló
Bajnokságok / Kupák
OTP Bank Liga: eldőlhet az európai kupaindulás sorsa
Bajnokságok / Kupák
Újabb rekordokat dönthet a Ferencváros

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS