Három csapat nyert hátrányból szombaton

2014. szeptember. 27., 22:37   |    

Három csapat nyert hátrányból szombaton

Kétgólos előnyből sem tudta megszerezni első idénybeli győzelmét a Dunaújváros. Előnyből szenvedett vereséget a DVSC-Teva és a Győri ETO is az OTP Bank Liga 9. fordulójának szombati játéknapján.

Kecskeméti TE - Nyíregyháza 1-0 (1-0)
Vezette: Kassai Viktor
Gólszerző: Bebeto a 35. percben

A meccs elején nyíregyházi Bajzát Péter kapufát fejelt, majd csapattársa, Spitzmüller István hagyott ki tiszta ziccert, ezek után három alkalommal is Botka Endre hozta helyzetbe Bebetót, a kecskeméti csatár a harmadik lehetőséget gólra váltotta, védője szorításában, 6 méterről a kapu bal alsó sarkába továbbított (1–0). A fordulás után a KTE biztosan tartotta az előnyt, pár távoli lövéssel még veszélyeztetett is, de az eredmény már nem változott, a kecskemétiek első hazai győzelmüket szerezték az idényben.

Győri ETO - MTK Budapest 1-2 (0-0)
Vezette: Iványi Zoltán
Gólszerző: Strestik az 56., ill. Strestik (öngól) a 81., Hrepka a 86. percben

Küzdelmes volt a meccs első félideje, egy-egy helyzet is adódott a kapuk előtt, de gól a szünetig nem született. A fordulás után belehúzott az ETO, és meg is szerezte a vezetést, az 56. percben Priskin Tamás labdájával Marek Strestik tört be a 16-oson belülre, majd 12 méterről a kapu jobb oldalába emelt (1-0). A 80. percben Strestik a másik kapuba is betalált, Kanta József bal oldali szöglete után az ötös elől a jobb alsóba fejelt, öngól (1–1). A 86. percben az MTK megszerezte a győztes gólt, Kanta remek passza után Hrepka Ádám emelt 6 méterről a kapuba (1-2).

Puskás Akadémia - Dunaújváros 3-2 (0-2)
Vezette: Vad II István
Gólszerző: Lorentz a 61., Szakály a 69., Tischler a 78., ill. Orosz a 40., Peric a 44. percben

Az alsóházi rangadó első félórája kiegyenlített játékot hozott, a fő események a szünet előtti öt percre koncentrálódtak. A 40. percben egy bal oldali szabadrúgás után rossz volt a hazaiak felszabadítási kísérlete, Orosz Márk gyűjtötte be a labdát, és 12 méterről a hálóba lőtt (0-1). A 44. percben Zsótér Donát egy csel után lendületesen megindult az alapvonal felé, pontosan centerezett, Milan Pericnek már könnyű dolga volt, csak két lépésre a hálóba kellett továbbítania (0-2). Az újvárosiak a második félidő első negyedórájában magabiztosan tartották az előnyt, a 61. percben azonban szépített a PAFC, az előrehúzódó Lorentz Márton tört be a kapu előterébe a jobbösszekötő helyén, kiharcolta a lövőhelyzetet, majd miután nem lépett ki rá senki, 10 méterről a jobb sarokba lőtt (1-2). A 69. percben nagy védelmi hibát használt ki a hazai együttes, egy hazaadási kísérlet rosszul sült el, Szakály Dénes belepiszkált a labdába, amit már csak a gólvonalon túl tudtak elérni az újvárosiak (2-2). A 77. percben Jakab Dávid megkapta második sárgáját, 10 főre fogyatkoztak a vendégek. A 78. percben a Puskás Akadémia meglőtte a győztes gólt is, Sallai Roland pontos passzát követően Tischler Patrik talált 9 méterről a hálóba (3-2).

MVM Paks - DVSC-Teva 2-1 (1-1)
Vezette: Farkas Ádám
Gólszerző: Bartha a 37., Báló a 93., ill. Kulcsár a 16. percben

Az utóbbi hónapokban hazai pályán nagyszerűen szereplő paksiak a 16. percben hátrányba kerültek, Korhut Mihály jó felívelését követően Kulcsár Tamás elhúzta a labdát a kapus mellett, majd némi nehézségek után a hálóba juttatta azt (0-1). Néhány debreceni lehetőség után a 37. percben egyenlített a Paks, egy beadás után Máté Péter rossz helyre fejelte a labdát, Bartha László pedig egy igazítás után 16 méterről a jobb alsó sarokba lőtt (1-1). A DVSC több nagy gólszerzési lehetőséget is elrontott, majd a 73. percben a kapu előtt többször is pontatlan Kulcsár Tamás megkapta második sárga lapját, nehéz helyzetbe hozva együttesét. A 90. percben Zsidai László is a kiállítás sorsára jutott, ráadásul a megítélt szabadrúgásból a Paks megszerezte a győztes gólt, Báló Tamás éles szögből, jobbról a jobb felső sarokba csavart (2-1).

Lombard Pápa - Újpest 0-0
Vezette: Németh Ádám

Az első félidő az Újpesté volt, de hiába alakítottak ki számos helyzetet a lila-fehérek, ezek kivétel nélkül kimaradtak, Szűcs Lajos többször is nagy mentéssel hárított. Ugyanakkor a pápaiak sem adták fel a gólszerzés lehetőségét, Kenesei és Popin gyakori veszélyt jelentett Balajcza Szabolcs kapujára. A fordulás után Popin fejes után a hálóban kötött ki a labda, de a játékvezető nem adta meg a gólt. A folytatásban az újpestiek többet tettek a gólszerzés érdekében, ám ez kevés volt a győzelemhez, maradt a 0-0 a lefújásig.

A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
Férfi futsal Magyar Kupa – Szerdán kezdődnek a negyeddöntők
Bajnokságok / Kupák
Férfi futsal NB I – Kezdődnek a rájátszás visszavágói
Bajnokságok / Kupák
Hetvenéves Pásztor József

2024-03-20 12:23:25

Hetvenéves Pásztor József

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS