Három góllal nyerte a Fradi a derbit

2023. október. 29., 20:46   |    

Három góllal nyerte a Fradi a derbit

A Mezőkövesd 1-0-ra legyőzte a vendég MTK Budapest csapatát az OTP Bank Liga 11. fordulójának vasárnapi játkéknapján, ezzel idénybeli első hazai bajnoki sikerét aratta. A Paks őrzi százszázalékos hazai mérlegét, kétgólos győzelmet aratott a sereghajtó, vendég Kisvárda ellen. címvédő és listavezető Ferencváros hazai pályán magabiztos, 3-0-s győzelmet aratott ősi riválisa, az Újpest ellen.

OTP Bank Liga, 11. forduló:
Mezőkövesd Zsóry FC–MTK Budapest 1–0 (1–0)
Mezőkövesd, v: Andó-Szabó
gólszerzők: Molnár G. (8.)
sárga lap: Da. Babunski (34.), Drazic (85.), Piscitelli (87.), illetve Hej (40.), Kosznovszky (56.), Bognár (64.)

Mezőkövesd: Piscitelli – Kállai, Beriasvili, Pillár, Vajda – Cseke, Da. Babunski (Lukic, 81.), Gomis (Brtan, 91.) – Cseri (Nagy G., 69.), Drazic, Molnár G. (Szalai J., 68.)

MTK: Demjén – Hej, Kocsis, Vadnai – Kosznovszky, Kata, Thiam (Végh, 64.), Antonov – Kovács M. (Zsóri, 70.) – Bognár, Molnár R.

Az első félidőben veszélyesebben futballozott a házigazda csapat, amely már a nyolcadik percben vezetést szerzett, és előnyét a szünetig meg is őrizte. A fővárosi vendégek túlnyomórészt a védekezéssel voltak elfoglalva, támadások építésére már nem maradt erejük. A mezőkövesdiek meglehetősen sok lövéssel próbálkoztak, és ezek közül szinte mind el is találta a kék-fehérek kapuját, így Demjén kapusnak bőven akadt dolga, egy alkalommal pedig a kapufa segítette ki.

Fordulás után kiegyenlítettebbé vált a játék, de még mindig a hazaiak futballoztak veszélyesebben. A Mezőkövesdnek ugyanakkor itt már nem sikerült olyan sok helyzetet kialakítania, mint az első félidőben, így a játékrész derekán Kuttor Attila vezetőedző kettős cserével próbált frissíteni együttesén. A hajrához közeledve alacsonyabbá vált a színvonal, és csökkent az iram is, javarészt mezőnyben folyt a küzdelem. Az MTK-nak végül nem sikerült kiegyenlítenie, így pont nélkül távozott Mezőkövesdről.

A meccsen bíráskodó Andó-Szabó Sándornak ez volt pályafutása 300. NB I-es mérkőzése. A játékvezető 2006. április 14-én debütált a magyar élvonalban.

Paksi FC–Kisvárda Master Good 3–1 (2–0)
Paks, v.: Káprály
gólszerzők: Szabó J. (16.), Windecker (45+3.), Mezei (80.), illetve Balogh N. (73.)
sárga lap: Lenzsér (94.), illetve Vida (2.), Melnyik (26.)

Paks: Szappanos – Lenzsér, Kinyik, Szabó J. – Kovács K., Papp K., Windecker, Mezei (Bőle, 82.) Silye (Osváth, 82.) – Skribek (Szabó B., 67.), Hahn (Böde, 67.)

Kisvárda Master Good: Kovács M. – Cipetic, Széles, Jovicic, Vida (Alic, a szünetben) – Melnyik (Czékus, 90.), Ötvös – Navratil (Stefan, 73.), Makowski (Nikolov, a szünetben), Camaj (Ilievski, 53.) – Balogh N.

A Paks a kezdő sípszótól kezdve gólratörően játszott, igaz, nagy helyzetet sokáig nem tudott kialakítani. A vendégek fiatal kapusa, Kovács Marcell jól védett, de negyedóra elteltével, egy bal oldali szögletet követően már ő is tehetetlen volt, Szabó János ugyanis közvetlen közelről a kapuba fejelte a labdát. A hazaiak a vezetés megszerzése után is nyomás alá próbálták helyezni a várdaiakat, bár sokszor hiba csúszott a passzokba, Windecker József pedig 14 méterről gyengén lőtte el a labdát, amikor már csak a kapussal állt szemben. A vendégek – bár nem játszottak alárendelt szerepet – nem igazán tudtak gólszerzési lehetőséget kialakítani, ezzel együtt a 40. percben, egy kontra után azért sikerült megtornásztatniuk Szappanos Pétert. Közvetlenül a szünet előtt ismét a bal oldalról végezhetett el szögletet a Paks, Windecker elé került a labda, ő pedig ezúttal, négy méterről már nem hibázott.

A fordulás után gyorsan végleg lezárhatta volna a meccset a hazai csapat, de a Lenzsér Bence lerántásáért megítélt büntetőt az 52. percben Hahn János kihagyta, illetve Kovács hárította. Hahn két perccel később a keresztlécet találta el, majd Kovács újabb védései mentették meg a vendégeket a harmadik góltól. A hajrához közeledve aztán, szinte a semmiből szépített a Kisvárda: szintén egy szöglet után Balogh Norbert lőtte közelről a kapuba a labdát. A góltól felélénkültek a szabolcsiak, többször is veszélyeztettek, de egy kontrával – Böde Dániel remek kiugratása után Mezei Szabolcs lőtte ki a bal alsó sarkot – eldöntötte a három pont sorsát a Paks.

Ferencvárosi TC–Újpest FC 3–0 (1–0)
Groupama Aréna, v.: Karakó
gólszerzők: Pesic (28.), Abena (70.), Abu Fani (73.)
sárga lap: Lisztes (20.), illetve Hall (53.), Kosanovic (81.)

Ferencvárosi TC: Varga Á. – Wingo, S. Mmaee, Abena, Botka (Ramírez, a szünetben) – Makreckis, Abu Fani (Esiti, 88.) – Owusu, Zachariassen (Gojak, 83.), Lisztes (Marquinhos, a szünetben) – Pesic (Nguen, 88.)

Újpest FC: Banai – Pauljevic, Kosanovic, Hall, Tamás (L. Kastrati, 62.) – Mörschel (Mack, 72.), Onovo, Tajti – Kiss T. (Simon K., 72.), Ambrose (Ganea 80.), Csoboth (Sasere, 80.)

A hazaiaktól az utolsó pillanatban két kulcsember, a csapatkapitány Dibusz Dénes és a középpálya motorja, Sigér Dávid sem tudta vállalni a játékot. A házigazdák nagy elánnal vetették bele magukat a mérkőzésbe, és Lisztes révén egy korai kapufát is jegyeztek.

Amikor a lilák éppen kezdtek feljavulni, egy hiba után Pesic megszerezte a vezetést a Ferencvárosnak – Tamás nyúlt bele rosszul egy átadásba, amivel helyzetbe hozta a rivális csatárát. Néhány perccel az első félidő rendes játékidejének vége előtt kis híján egyenlített az Újpest, de a válogatott kapusa helyén pályára lépő Varga Ádám bravúrral hárított. Az első félidő végül 55 percig tartott, a lilák nagyon közel voltak ebben a periódusban az egyenlítéshez.

A szünet utáni első percekben futószalagon érkeztek az újpesti helyzetek, Ambrose például öt méterről gurított mellé senkitől sem zavartatva. Az Újpest nyomása ellenére megduplázta előnyét a címvédő, Abena fejelt gólt szöglet után. Három perccel később eldőlt a három pont sorsa, Abu Fani értékesítette a Banairól kipattanó labdát. A hajrára hitehagyottá vált az Újpest, a Ferencváros pedig már nem erőltette a támadásokat, így az eredmény nem változott.


A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
Újabb rekordokat dönthet a Ferencváros
Bajnokságok / Kupák
Merkantil Bank Liga: Bajnok a Nyíregyháza

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS