Három góllal verte a Sportingot a Videoton

2012. október. 04., 20:55   |    

Három góllal verte a Sportingot a Videoton

Az Európa Liga csoportkörének második fordulójában a fehérváriak nagyszerű első félidei teljesítményüknek köszönhetően győzték le ellenfelüket.

A Videoton nagyszerűen kezdte a mérkőzést, szervezetten, fegyelmezetten védekezett és gyors kontratámadásaival rendre sikerült megbontania a vendégek hátsó alakzatát. A fehérvári együttes a 15. percben, egy szöglet után, Paulo Vinicius révén szerzett vezetést (1-0), majd a 21. percben egy formás ellentámadás végén Walter Lee adott középre, Felipe Oliveira pedig megelőzve védőjét 5 méterről a jobb sarokba fejelt (2-0). A 35. percben már három gól volt a Videoton előnye, Nikolics Nemanja csapott le egy rossz hazaadásra, és éles szögből a bal alsó sarokba csavart (3-0)

A második félidőben a Sporting uralta a játékot, de a fegyelmezetten védekező fehérváriak magabiztosan tartották az előnyüket, s a hajrában néhány veszélyes kontrát is vezettek. Az eredmény a második játékrészben nem változott, a Videoton óriási bravúrt végrehajtva magabiztosan győzte le az Európa Liga 2011/12-es kiírásának egyik elődöntősét.

Európa Liga, 2. forduló:
Videoton - Sporting CP 3-0 (3-0)
Gólszerző: Vinicius a 15., Oliveira a 21., Nikolics a 35. percben


A hírkategória további hírei

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS