Három győzelem után látogat Miskolcra a Győr

2012. szeptember. 01., 09:45   |    

Három győzelem után látogat Miskolcra a Győr

Négy mérkőzést játszanak szombaton az OTP Bank Liga hatodik fordulójában.

DIÓSGYŐRI VTK–GYŐRI ETO FC
(Szeptember 1., szombat, 14.00)

Két jó passzban lévő csapat találkozik a borsodi megyeszékhelyen. A DVTK a legutóbbi három fordulóban hét pontot gyűjtött, az idény során mind a három hazai bajnoki mérkőzését megnyerte. A Győr nehezebben lendült bele, de a legutóbbi három fordulóban tíz gólt szerezve háromszor is nyert. A vendégek házi góllövőlistáját vezető, a legutóbbi két fordulóban három gólt is szerzett Djordje Kamber a Diósgyőrben kezdte hazai élvonalbeli pályafutását, onnan szerződött Zalaegerszegre, majd Győrbe. 2011 okterének közepe óta – egyetlen kivétellel – a Győr minden idegenbeli bajnokiján szerzett gólt. Ugyanakkor a zöld-fehérek legutóbbi diósgyőri bajnoki kirándulása rossz emlék a számukra: a 2011–2012-es idény tizedik fordulójában, 9 győzelem és 1 döntetlen után ott veszítették el a veretlenségüket. A 2-0-s találkozó góljait a most sérülése miatt biztosan hiányzó Luque és Seydi szerezték. (Azóta játszott a két csapat Diósgyőrben Magyar Kupa-mérkőzést is, az 1-1-re végződött.)

EGRI FC–FERENCVÁROS
(Szeptember 1., szombat, 16.00)

Az 5. fordulóban, Ricardo Moniz, az új holland edző első magyar NB I-es bajnokiján a Honvéd 2-0-ra legyőzte a Ferencvárost. Az első, ha úgy tetszik a döntő gólt a kameruni Hervé Tchami szerezte. Az Egri FC, a zöld-fehérek következő ellenfele a héten leigazolta Tchami Joël keresztnevű bátyját, aki már be is mutatkozott a klub keddi edzőmérkőzésén, s elképzelhető, hogy játszik a Fradi ellen. A mérkőzést egyébként Debrecenben, az Oláh Gábor utcában rendezik. Az újonc egrieknek ez lesz a második, pályaválasztóként játszott találkozójuk az idényben, az elsőn 1-1-es döntetlent játszottak a Siófokkal a Fáy utcában, az Illovszky Stadionban. Simon Antal csapata a legutóbbi fordulóban 1-0-ra győzött Pakson, ez volt az egyesület első győzelme 25 év után a legmagasabb osztályban. A hárompontos siker nyilvánvalóan hozzájárult ahhoz, hogy az atomvárosban véget érjen Máté Csaba megbízott vezetőedző ideiglenes megbízatása. A korábban közel egy évtizeden keresztül Belgiumban szerepelt edző most ismét az Eger ellen készül: a héten ugyanis csatlakozott Ricardo Moniz stábjához, a Ferencváros alkalmazottja lett.

SZOMBATHELYI HALADÁS–MVM PAKS
(Szeptember 1., szombat, 16.00)

A Haladás a kitűnő idénykezdés után hazai pályán csak döntetlent játszott a Diósgyőrrel, majd vereséget szenvedett a Videotontól Fehérváron. A Paks még nyeretlen, kevés híve lehet elégedett az eddigi szereplésével, de a két idegenbeli mérkőzés egyaránt pontszerzéssel ért véget, a pápai 0-0 után Kispesten 3-3-ra végzett a csapat. Ráadásul 3-1-es vezetés. A hatodik fordulóban már a harmadik edző irányítja majd a vendégeket, Kis Károly és az ideiglenesen a vezetőedzői teendőkkel megbízott Máté Csaba után a szerb származású Tomiszlav Szivics került a kormányrúdhoz. Szivics élvonalbeli pályafutása során a Paks az első csapat a Kecskeméten kívül. Ugyanakkor Szivics a Paks történetének első külföldi edzője az élvonalban. A Haladás erősödött a héten, visszatért Olaszországból Simon Ádám. A paksi csapat a korábbi válogatott Lázok Jánost szerezte meg, aki az idényt az MTK-ban kezdte.

LOMBARD PÁPA TERMÁL FC–KAPOSVÁRI RÁKÓCZI
(Szeptember 1., szombat, 18.30)

Három idegenbeli mérkőzésből kétszer kikapott a Rákóczi a mostani idényben, de a győri vereség alkalmával sem játszott alárendelt szerepet. A pécsiek elleni találkozón kiállított Bank István és Bojan Vrucina eltiltás miatt nem léphet pályára.  A pápaiaknál edzőváltás volt a héten, Bene Ferenc és első számú segítője, Herédi Attila távozott. Az új vezetőedző szerződtetéséig Kovács László, a korábbi válogatott kapus irányítja a csapatot. Két új játékossal is erősödött a góllövéssel eddig hadilábon álló pápai együttes. A marokkói-francia Youssef Sekour egy szezonra, kölcsönbe érkezett a Diósgyőrtől. A szerb-spanyol kettős állampolgárságú Goran Marics a kazah FK Zsetiszu csapatával szerződést bontott, s visszatért Pápára. A Rákóczi ellen még nem lép pályára. A Pápa három hazai mérkőzést játszott eddig a szezonban, gólt egyiken sem tudott szerezni, a mérlege egy döntetlen és két vereség.


A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
Az Újpest ellen a leggólerősebb a Kisvárda, gödörben a Paks
Bajnokságok / Kupák
Kikapott Budafokon az ETO, növelte előnyét a Nyíregyháza
Bajnokságok / Kupák
Paksi győzelmével ezüstközelbe került a Fehérvár

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS