Három hazai győzelemmel folytatódott a 22. forduló

2024. február. 24., 19:40   |    

Három hazai győzelemmel folytatódott a 22. forduló

A Zalaegerszeg 3-1-re verte a Kecskemétet, a DVTK 4-0-ra győzött a Fehérvár ellen, míg a Debrecen a Puskás Akadémiát múlta felül 1-0-ra az OTP Bank Liga 22. fordulójának második játéknapján.

OTP Bank Liga, 22. forduló

ZTE-KTE 3-1 (2-0)

Gólszerzők: Kiss B. (10.), Croizet (41.), Gruber (81.), illetve Zeke (60.)

ZTE: Dombó - Mim, Csóka, Safronov, Várkonyi, Szendrei N. - Kiss B. (Hadida, 63.), Sankovic, Bedi (Németh D., 85.) - Croizet (Gruber, 53.), Mance (Sajbán, 84.)

KTE: Varga B. - Szabó A. (Iyinbor, a szünetben), Belényesi, Katona L. - Zeke, Zsótér (Helmich, 56.), Vágó, Szűcs (Májer, a szünetben) - Banó-Szabó (Kovács K., 83.) - Lukács (Szendrei Á., a szünetben), Horváth K.

Jól kezdett a házigazda ZTE, már a 10. percben megszerezte a vezetést, a gólszerző éppen a Kecskeméttől érkezett Kiss Bence volt. A folytatásban kiegyenlített volt a küzdelem, a vendéglátók azonban nem sokkal a szünet előtt növelték előnyüket, az előző fordulóban a Paks otthonában duplázó Yohan Croizet verte meg egy az egyben az emberét, és lőtt a rövid felsőbe.

A vendégek hármas cserével frissítettek a szünetben, aminek gyorsan meg is lett az eredménye, Zeke Márió a 60. percben szépített.

A góltól új lendületet kapott a Kecskemét, a ZTE pedig így főként a kontrákra összpontosított, egy ilyen ellentámadás végén pedig a nemrég az FTC-től kölcsönbe érkezett és a Paks ellen is eredményes Gruber Zsombor egy kipattanót értékesítve eldöntötte a három pont sorsát.

A ZTE ezzel továbbra is veretlen még 2024-ben, idei ötödik bajnokiján ez volt a negyedik sikere.

DVTK-Fehérvár FC 4-0 (1-0)

Gólszerzők: Gergényi (18., öngól), Feuillassier (69.), Szabó L. (87., 89., az elsőt 11-esből)

DVTK: Ogyincov - Gera, Szatmári, Lund, Stephen - Bényei (Feuillassier, 63.), Vallejo (Klimovics, 71.), Holdampf - Jurek (Pernambuco, 63.), Edomwonyi (Szabó L., 71.), Pozeg Vancas (Kampecisz, 90.)

Fehérvár FC: Tóth B. - Bese (Simut, 80.), Serafimov, Spandler, Gergényi, Schön (Katona M., 65.) - Christensen, Csongvai, Sigér (Ruben Pinto, 65.), Stefanelli (Tóth T., 65.) - Gradisar (Karamoko, 80.)

Jobban kezdett a Fehérvár, de bő negyed óra elteltével emberhátrányba került: talpalás miatt, a videobíró segítségével mutatta fel a piros lapot Csongvainak a játékvezető. Alig telt el pár másodperc és vezetéshez jutott a hazai együttes, bal oldali beadás után a menteni igyekvő Gergényi megelőzte a kivetődő Tóth Balázst, a lábáról pedig a saját kapujába pattant a labda. Ezzel nagyon nehéz helyzetbe került a vendégcsapat, innentől jó ideig elsősorban a védekezéssel törődött. Néhányszor ugyan eljutott az ellenfél kapujáig, de a DVTK ekkor már uralta a játékot.

Hazai helyzetekkel kezdődött a második félidő, később azonban a Fehérvár is többször veszélyeztetett, volt olyan időszak, amikor rövid időn belül az egyik, majd a másik 16-osnál alakult ki gólszerzési lehetőség. A Fehérvárnak volt esélye az egyenlítésre, de a játékrész közepén a DVTK tudta növelni az előnyét, ezzel pedig gyakorlatilag eldöntötte a három pont sorsát. A 84. percben Serafimov buktatásért előbb piros lapot kapott, majd mikor a VAR alapján egyértelművé vált, hogy szabálytalansága a 16-os belül történt, tizenegyeshez jutott a DVTK, a fehérvári védőnek pedig piros helyett sárgát mutatott fel a játékvezető. A büntetőt a székesfehérváriaktól kölcsönbe érkezett Szabó Levente értékesítette, majd két perc múlva újabb gólt lőtt. A mérkőzés a végére teljesen egyoldalúvá vált.

A DVTK ezt megelőzően négy bajnoki összecsapásán nem tudott nyerni, az új vezetőedző, Vladimir Radenkovic irányításával azonban sikerült begyűjtenie a három pontot. A székesfehérvári csapat három győzelem után maradt alul.

DVSC-Puskás Akadémia 1-0 (0-0)

Gólszerző: Szécsi (75.)

DVSC: Megyeri - Baranyai, Dreskovic, Lagator, Manrique (Kocsis, 68.) - Domingues (Szécsi, 69.), Ojediran (Romancsuk, 69.), Szuhodovszki (Loncar, 58.), Ferenczi - Dzsudzsák, Bárány (Tuboly, 80.)

Puskás Akadémia: Pécsi - Szolnoki, Golla (Colley 69.), Stronati, Ormonde-Ottewill - Batik, Corbu (Nissila, 61.), Favorov - Komáromi (Slagveer, 78.), Plsek, Soisalo (Bévárdi, 61.)

A mérkőzés előtt a 34-szeres válogatott Varga Józsefet köszöntötték, aki tíz napja közös megegyezéssel szerződést bontott a DVSC-vel. Megemlékeztek arról is, hogy a Kecskeméttől igazolt Szuhodovszki Soma az előző fordulóban lépett pályára 50. alkalommal az NB I-ben.

Az első félidő első felében meglehetősen pontatlanul futballoztak a felek, igaz, nem könnyítette meg a játékosok dolgát, hogy kitartóan zuhogott az eső. Az idő előre haladtával egyre több kisebb-nagyobb szabálytalanság miatt akadozott a játék, miközben a kapu egyik oldalon sem forgott veszélyben. A szünet előtt kis híján előnybe került a vendégcsapat, a debreceniek röviden szabadítottak fel, Batik lecsapott a kallódó labdára, de 18 méterről leadott remek lövése a keresztlécen csattant.

Fordulás után sem változott sokat a játék képe, ugyanakkor némileg megélénkült a meccs, mégpedig elsősorban a debreceni kapu előtt. A Puskás Akadémia ugyanis aktívabb volt, helyzeteket is kialakított, de betalálnia nem sikerült. A félidő derekán kicsit "leült" az összecsapás, igaz, a színvonal addig sem volt túlságosan magas, ugyanakkor arra nem lehetett panasz, hogy mindkét oldalon küzdöttek a futballisták. A hajrához közeledve kissé váratlanul megszerezte a vezetést a DVSC, egy rossz helyre kifejelt labdát Szécsi bólintott 11 méterről a kapuba. A folytatásban a felcsútiaknak volt ugyan lehetőségük egyenlíteni, de nem jártak sikerrel, így pont nélkül távoztak Debrecenből.

A hajdúsági együttes két elveszített bajnoki után nyert ismét, míg a Puskás Akadémia két sikert követően veszített élvonalbeli találkozót. A DVSC tavaly november 12-e után győzött újra saját közönsége előtt.

 

 


A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
Pontot vesztett a Vasas, lőtávolban az ETO
Bajnokságok / Kupák
Bebiztosíthatja a feljutását a Nyíregyháza
Bajnokságok / Kupák
Paksi és debreceni győzelem a szombati játéknapon

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS