Három magyar csapat kezd a Konferencia Ligában

2022. július. 20., 22:53   |    

Három magyar csapat kezd a Konferencia Ligában

Július 21-én, csütörtökön rendezik az EKL-selejtező második fordulójának első mérkőzéseit. A küzdelemhez csatlakozik a magyar bajnoki ezüst-, és bronzérmes, valamint a negyedik helyezett is. A Kisvárda a Kajrat Almatihoz, míg a Puskás Akadémia a Vitória Guimaraeshez látogat. A Mol Fehérvár az azeri Qabala ellen lép pályára hazai környezetben.

 A három kupainduló közül a székesfehérváriak rendelkeznek a legtöbb nemzetközi tapasztalattal, a csapat 1985-ben UEFA-kupa döntőt játszott, legutóbb pedig az Európa-liga csoportkörében szerepelt, a 2012-13-as, illetve a 2018-19-es idényben. Jelenlegi ellenfele a negyedik helyen áll az éppen zajló azeri bajnokságban.

A Puskás Akadémia eddig kétszer indulhatott nemzetközi kupa selejtezőjében, 2020-ban az Európa Liga első körében búcsúzott, míg tavaly az EKL második fordulójában esett ki. Idén a portugál élvonal előző kiírásának hatodik helyezettjével csap össze először.

A Kisvárda idén először szerepelhet európai kupasorozatban, Kazahsztánban 16:00-kor lép pályára, a kazah bajnokságban 15 forduló után hatodik helyen álló Kajrat Almati vendégeként. A Fehérvár 19:00-kor fogadja ellenfelét, míg a Puskás Akadémia 21:30-kor mérkőzik meg Portugáliában. Az M4 Sport mindhárom mérkőzést élőben közvetíti.


A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
MOL Magyar Kupa: A Paksi FC lesz a döntő egyik résztvevője
Bajnokságok / Kupák
Erőt demonstrált a Haladás

2024-04-22 21:53:02

Erőt demonstrált a Haladás

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS