Három magyar csapat kezdi meg nemzetközi kupaszereplését

2017. június. 28., 11:29   |    

Három magyar csapat kezdi meg nemzetközi kupaszereplését

Csütörtökön rendezik az Európa Liga-selejtező 1. fordulójának első mérkőzéseit, a Videoton FC és a Ferencváros itthon, a Vasas idegenben lép pályára.

A Vasas izraeli riválist kapott a sorsoláson, a bajnokságban bronzérmet szerző Beitar Jerusalem együttesét. Érdekesség, hogy a két csapat éppen az EL-sorsolás előtti napon találkozott egymással felkészülési mérkőzésen Telkiben, akkor a Vasas 2-1-re nyerni tudott. A jeruzsálemiek azóta szerződtették az elmúlt másfél évtized egyik legjobb izraeli játékosát, a sikeres angliai karrierje során többek között a Liverpoolban és a Chelsea-ben is futballozó 37 éves Jusszi Benajunt. A Beitar tavaly három sikeres selejtezőkör után a play off körben búcsúzott az EL-től, a Saint-Etienne elleni vesztes párharc után. A csütörtöki mérkőzést a Beitar korábbi UEFA-büntetése miatt zárt kapuk mögött rendezik meg.
Amennyiben a Vasas továbbjut, a második selejtezőkörben az albán Partizani Tirana és a bolgár Botev Plovdiv párharc győztesével játszhat.

A Vidi a máltai bajnokság ezüstérmesével, a Balzan FC-vel mérkőzik meg. A Balzan tavaly az első körben kiesett az EL-selejtezőkből, az azeri Neftci búcsúztatta, ettől függetlenül a fehérváriak alaposan felkészültek riválisukból, és teljes erőbedobással készülnek az összecsapásra. Az FC Balzan keretében kilenc külföldi játékos található: három brazil, kettő montenegrói, egy szerb, egy tunéziai, egy olasz és egy kolumbiai, míg a csapat vezetőedzője a szerb Marko Micovic.

- Mindenképp olyan teljesítményt szeretnénk nyújtani, amilyet mi saját magunktól elvárunk, és amivel a szurkolóink is elégedettek lehetnek. Egyáltalán nem szabad a máltai labdarúgást lebecsülni, jó tíz éve például válogatott szinten igen kellemetlen meglepetést okoztak nekünk, amikor 2-1-re legyőztek bennünket. Idézőjelben a kisebb nemzetek közül Málta mindenképp kiemelkedik, az utóbbi években több nagy válogatott orra alá is borsot törtek. Ettől függetlenül mi vagyunk a párharc esélyesei, de maximálisan tiszteljük az ellenfelünket és száz százalékosan fel fogunk készülni belőlük - fogalmazott Juhász Roland a vidi.hu-n.
Ha a fehérváriak sikerrel veszik ezt a kört, a második fordulóban az észt Nomme Kalju vagy a feröeri B36 Tórshavn csapatával mérkőznek meg.

A Ferencváros a lett bronzérmes Jelgava ellen kezdi meg az EL-selejtezőt. A Jelgava tavaly nagy meglepetésre a Slovan Bratislavát búcsúztatta simán, 3-0-ás összesítéssel az Európa Ligában, majd a harmadik selejtezőkörben éppen a Vasas ellenfele, a Beitar Jerusalem ejtette ki a sorozatból.

- Nem szabad alábecsülni az ellenfelünket, ők már javában benne vannak a bajnokságban, míg nekünk ez lesz az első idei tétmeccsünk. Éppen ezért nagyon koncentráltnak kell lennünk, nagyon oda kell figyelnünk, de mindenképpen támadó szellemben kell fellépnünk, hazai pályán különösen - mondta Leandro a fradi.hu-nak.
Ha a Ferencváros továbbjut, a dán Midtjylland és az ír Derry City párharcának győztese vár rá.

A csütörtöki kupaprogram:

Ferencváros-Jelgava, Groupama Aréna, 18.45 (TV: Duna World)
Videoton FC-Balzan FC, Pancho Aréna, 20.45 (TV: Duna World)
Beitar Jerusalem-Vasas, Ha Moshava, Petah Tikva, 18.45

A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
Férfi futsal Magyar Kupa – Szerdán kezdődnek a negyeddöntők
Bajnokságok / Kupák
Férfi futsal NB I – Kezdődnek a rájátszás visszavágói
Bajnokságok / Kupák
Hetvenéves Pásztor József

2024-03-20 12:23:25

Hetvenéves Pásztor József

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS