Három meccs, két kiállítás

2006. szeptember. 10., 20:56   |    

Három meccs, két kiállítás

Vasárnap három találkozóra került sor a Borsodi Liga ötödik fordulójában. A REAC otthon kapott ki a Budapest Honvédtól, a Győr megnyerte a Sopron elleni megyei rangadót, az MTK Budapest pedig a vártnál nehezebben gyűrte le a Paksot.

REAC - Budapest Honvéd 3-4 (0-2)

Budai II László Stadion, 1500 néző
Vezette: Bognár Tamás (Erős Gábor, Vámos Tibor)
Gólszerző: Nyerges a 70., Nyerges (11-esből) a 84., Makra a 94. illetve Genito a 18., Szentpéteri (öngól) a 26., Budovinszky a 60., Hercegfalvi a 67. percben
Sárga lap: Makra a 40., Kapcsos a 43., Horváth G. a 45., Cseri az 51. illetve Benjamin a 45., Hercegfalvi a 67. percben
Kiállítva: Budovinszky a 83. percben

Agresszíven kezdett a Kispest, és egy bombagóllal vezetést is szerzett, majd nem sokkal később a REAC kapusának öngóljával növelte előnyét a vendégcsapat. A második félidő kiegyenlített játékkal kezdődött, ám a piros-feketék két újabb gólt szereztek, s úgy tűnt, végleg eldőlt a meccs. Vissza is vettek a vendégek - akik az utolsó percekre emberhátrányba is kerültek - a REAC pedig nagyszerűen hajrázva szorossá tette az eredményt - a Kispest győzelmét azonban nem tudta megakadályozni.

Győri ETO FC - FC Sopron 2-0 (1-0)

Tatabánya, 2500 néző
Vezette: Gergely Sándor (Deutsch Szabolcs, Szalai Zsolt)
Gólszerző: Szabó Zs. a 25., Nyári a 90. percben
Sárga lap: Nyári a 68., Varga G. a 79. illetve Trkulja a 43., Horváth A. a 86., Magasföldi a 91. percben

Óvatosan kezdett mindkét együttes, a csapatok a védekezésre helyezték a nagyobb hangsúlyt. A Győr a játékrész derekán gólt szerzett, ezután a Sopron nyíltabbá vált, támadni kezdett, és akadtak is veszélyes helyzetei. A második félidő nagy küzdelmet hozott, a kapuk felváltva kerültek veszélybe, élvezetes volt a játék. Gól azonban már csak egy született: a győrieknek sikerült értékesíteni egyet lehetőségeik közül, így 2-0-ra megnyerték a megyei rangadót.

MTK Budapest - Paks 1-0 (0-0)

Hidegkuti Nándor Stadion, 1000 néző
Vezette: Fábián Mihály (Kelemen Attila, dr. Varga Zsolt)
Gólszerző: Urbán a 78. percben
Sárga lap: Hrepka a 23., Pollák az 59. illetve Horváth S. a 30., Barics 37. percben
Kiállítva: Horváth a 94. percben

Bár az MTK végig fölényben futballozott, a paksiak remekül megszervezték védekezésüket, és a hazai csapatnak nem is sikerült igazán komoly helyzeteket teremtenie. Többet birtokolta a labdát az MTK, de a győztes gól megszerzéséhez a szerencsére is szüksége volt. A paksiak láthatóan kedvüket vesztették a gól után, ekkor az MTK akár újra a kapuba találhatott volna. De maradt az 1-0, sőt, a vendégcsapat nem csupán gólhátrányba, hanem emberhátrányba is került a meccs végére...


A hírkategória további hírei

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS