Három pont a házigazdáknak

2007. augusztus. 04., 22:07   |    

Három pont a házigazdáknak

Szombaton négy mérkőzést játszottak le az NB I harmadik fordulójából. Valamennyi találkozó hazai győzelmet hozott - ráadásul minden otthonában szereplő gárda két gólt szerzett.

Biztos nyírségi siker

Nyíregyházán az első félidőben küzdelmes játékot láthattak a nézők, gólt azonban nem. A második negyvenöt percben aztán a hazai gárda kerekedett felül: az 52. percben Lippai Ákos 18 méterről lőtt a kapuba, megszerezve a nyírségiek vezető gólját (1-0). A meccs finiséig nyílt maradt a harc, a 82. percben azonban Bagoly Gábor 8 méterről a REAC kapujába fejelt, s bebiztosította a piros-kékek győzelmét (2-0). Az újonc így második meccsét is megnyerte - az első fordulóban esedékes, Győr elleni mérkőzése később kerül majd lejátszásra.

Első győri győzelem

A Győr már a 6. percben vezetést szerzett: Nikolov Balázs passzolt Igor Bogdanovichoz, aki 12 méterről a kapuba helyezett (1-0). Hamar meg is duplázódott a házigazdák előnye, a 15. minutumban Bogdanovic átadása után Pákolicz Dávid lőtt kapura, de Farkas Viktor szerencsétlenül ért a labdához, ami így a lábáról a hálóba került (2-0). A 74. percben szorossá vált a mérkőzés, Filó Tamás egy nyolc méteres fejes révén megszerezte a vendégek szépítő találatát (2-1). A hajrában még mindkét gárda változtathatott volna az eredményen, de több gól nem esett, a házigazdák megszerezték a három pontot, a Tatabánya pedig még nem szerezett pontot az új bajnokságban.

Otthon remekel a Vasas

Az első félidő a Vasas fölényét hozta, de gól nem született a szünet előtt. Az 57. percben azonban megszerezték a vezetést az angyalföldiek: Kincses Péter szöglete után Lázok János hét méterről fejelt a kapu jobb felső sarkába (1-0).

Vasas - Sopron 2-0
A 85. percben aztán be is biztosította győzelmét az angyalföldi együttes, B. Tóth Balázs óriási bedobása után Somorjai Tamás nyolc méterről lőtt a kapu közepébe (2-0). A Vasas így hatra növelte megszerzett pontjai számát, míg a Sopron egy döntetlen mellett már két vereséget kénytelen jegyezni. A piros-kék gárda második hazai mérkőzését is megnyerte.

Az első idei kaposvári győzelem

A gólnélküli első félidőt követően a vendéglátók az 54. percben szereztek vezetést. Ekkor Szakály Péter beadása után Andre Alves lőtt közelről a kapuba (1-0). Tíz perccel ezután, a 64. minutumban azonban egyenlített a Paks, Hanák Viktor átadását követően Márkus Tibor helyezett közelről a kaporváriak kapujának bal oldalába (1-1). A 88. percben Csehi Tamás buktatta Szakályt a vendégek 16-osán belül - a megítélt bűntetőt Zahorecz Krisztián értékesítette is (2-1). Ezzel el is dőlt a mérkőzés, a három pontot a Kaposvár szerezte meg, a Paks pedig nulla pontos maradt.

Nyíregyháza Spartacus - REAC 2-0 (0-0)
Gólszerző: Lippai az 52., Bagoly a 82. percben

Győri ETO FC - FC Tatabánya 2-1 (2-0)
Gólszerző: Bogdanovic a 6., Farkas V. (öngól) a 15. illetve Filó a 74. percben

Vasas - FC Sopron 2-0 (0-0)
Gólszerző: Lázok az 57., Somorjai a 85. percben

Gabona Trans-Kaposvár - Paksi FC 2-1 (0-0)
Gólszerző: Ales az 54., Zahorecz (11-esből) a 88. illetve Márkus a 64. percben

(A mérkőzések jegyzőkönyvei megtekinthetők a Bajnokságok menüpont alatt, az Eredmények címszónál.)


(Fotó: nb1.hu)


A hírkategória további hírei

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS