Három pontot hozott Debrecenből a Videoton FC

2015. május. 02., 20:51   |    

Három pontot hozott Debrecenből a Videoton FC

Az OTP Bank Liga 26. fordulójának szombati napján a Videoton FC legyőzte idegenben a Debrecent. Kiesési rangadót nyert Szombathelyen a Dunaújváros, így már a Pápa áll a tabella utolsó helyén, míg a Haladás a 15. pozíciót foglalja el.

DVSC-Teva - Videoton FC 1-2 (0-1)
Vezette: Iványi Zoltán
Gólszerző: Bódi a 82., ill. Gyurcsó a 42., Feczesin az 54. percben

Nagyszerűen kezdte a mérkőzést a DVSC, az első 5 percben két ziccert is kialakított, az más kérdés, hogy sem Balogh Norbert, sem Szakály Péter nem tudott élni a lehetőséggel. A Vidi az első félidőben keveset tűnt fel a Loki kapuja előtt, jobbára az történt a pályán, amit a hazaiak akartak. Mégis a fehérváriak szereztek vezetést, a 43. percben Gyurcsó Ádám tekert a kapu elé a bal oldalról, a beadásnak szánt lövésbe nem ért bele senki, a labda pedig - miután lepattant a földön - a bal felső sarokban kötött ki (0-1). Az 54. percben Gyurcsó gólpasszt adott, jobb oldali szöglete után Feczesin Róbert zavartalanul fejelhetett 6 méterről a jobb sarokba (0-2). A DVSC kitámadott a második találat után, és a Vidi ezt kétszer is kihasználhatta volna, Feczesin Róbert és Nikolics Nemanja is százszázalékos ziccert hibázott. A 82. percben Bódi Ádám pazar kapáslövéssel szépített, jó 20 méterről, kissé balról lőtte ki a bal alsó sarkot (1-2). Az utolsó percekben a hazaiak mindent megtettek az egyenlítésért, de hiába, a Videoton FC elvitte mindhárom pontot, és már csak egy hajszál választja el a bajnoki címtől.

MTK Budapest - Kecskeméti TE 0-0
Vezette: Karakó Ferenc

Az MTK lépett fel kezdeményezőbben, de nehezen boldogult a jól szervezett kecskeméti védelemmel. A mérkőzés irama és színvonala bőven hagyott kívánnivalót maga után, az első félórában statikus volt a játék, kevés volt a helyzet. A félidő legnagyobb lehetőségét Csiki Norbert hagyta ki, aki Kanta József jó passza után lőtt közelről a kapu fölé. A második játékrész két elrontott Torghelle Sándor-lehetőséggel kezdődött, és ezt követően is kidolgoztak pár lehetőséget a kék-fehérek, de a helyzetkihasználásuk igen gyenge volt, így a KTE megvalósította tervét, ponttal tért haza a fővárosból.

DVTK - Lombard Pápa 2-1 (1-1)
Vezette: Pintér Csaba
Gólszerző: Bacsa a 41., Egerszegi a 89., ill. Seyé a 25. percben

A Vitelki Zoltán vezette DVTK támadó szellemben, de nagyon idegesen kezdte a mérkőzést, sok volt a pontatlanság a hazaiak játékában, ami eleinte elsősorban a támadások befejezésénél volt látványos. A 25. percben védekezésben is elkövetett egy hajmeresztő hibát a Diósgyőr, amit góllal büntettek a vendégek: Barczi Dávid utolsó emberként adta el a labdát, Seyé köszönte a lehetőséget, kapura tört, majd 16 méterről a bal felső sarokba tekert (0-1). A kapott gól még inkább megfogta a házigazdákat, de 41. percben mégis sikerült egyenlíteni, Egerszegi Tamás 15 méteres lövésébe Bacsa Patrik tette bele a lábát a kapu előtt, a labda a hálóban kötött ki (1-1). A második félidőben a DVTK tette többet a gólszerzésért, de a Pápa előtt is adódtak lehetőségek, Pongrácz Viktor például két nagy helyzetet is elhibázott. A hajrához közeledve áttevődött a játék a pápai térfélre, és a 89. percben góllá érett a hazai fölény: Gosztonyi András jobb oldali szabadrúgását követően Egerszegi Tamás 4 méterről, előrevetődve fejelt a jobb alsó sarokba (2-1), ezzel a Diósgyőr megszerezte első tavaszi győzelmét a bajnokságban.

Szombathelyi Haladás - Dunaújváros 1-4 (0-1)
Vezette: Erdős József
Gólszerző: Rocchi a 71., ill. Eppel a 45., Eppel a 49., Jakab az 53., Eppel a 80. percben

A kiesési rangadón a korábbi Haladás-edző, Artner Tamás csapata, a Dunaújváros hamar magához ragadta az irányítást, már az 1. percben védenie kellett Rózsa Dániel kapusnak, majd az 5. percben Eppel Márton előtt adódott lehetőség. A folytatásban a Haladás is próbálta aktivizálni magát, de a nagyobb helyzetek a vendégek előtt adódtak, a 25. percben például Nikházi Márk próbálkozásánál a kapufa mentette meg a házigazdákat. A 45. percben megérdemelten szereztek vezetést az újvárosiak, Orosz Márk jobb oldali beadása után Eppel Márton 8 méterről fejelt a hálóba (0-1). A szünet után gyorsan megduplázta előnyét a vendégcsapat, Jakab Dávid ívelt középre jobbról, Eppel ezúttal tíz méterről fejelt a kapuba (0-2). Az 53. percben Jakab Dávid kapott labdát a jobb oldalon, majd 14 méterről kilőtte a jobb alsó sarkot (0–3). A 71. percben szépítettek a hazaiak, Bühler bal oldalról tette középre a labdát, Tommaso Rocchi pedig 6 méterről a kapu közepébe lőtt (1–3). Nem sokáig bízhattak a feltámadásban a szombathelyiek, a 80. percben egy kapu elé ívelt szabadrúgást Eppel előbb fejjel levett, majd 8 méterről, fordulásból a kapuba lőtt (1-4). Vereségével a Haladás visszacsúszott a kiesőzónába.

Puskás Akadémia - Nyíregyháza 1-2 (1-0)
Vezette: Vad II István
Gólszerző: Tischler a 8., ill. Pekár a 88., Tar (öngól) a 93. percben

Két vendéghelyzettel kezdődött a mérkőzés, majd egy hazai találattal folytatódott: a 8. percben Kleinheisler László a felezővonal közeléből indította a kilépő Tischler Patrikot, a csatár pedig kihasználta a lehetőséget, a kapu jobb felső sarkába bombázott (1-0). A folytatásban a nyírségiek többet birtokolták a labdát, a Puskás Akadémia inkább kontrákkal próbált veszélyt teremteni az ellenfél kapujánál. A második félidőben a Nyíregyháza csak távoli lövésekkel tudott veszélyeztetni, és egészen a 88. percig úgy tűnt, a hazaiak otthon tartják a három pontot. Ekkor azonban egyenlítettek a vendégek, Halenár ívelt jobb oldalról a kapu elé, az érkező Pekár László pedig a kapuba fejelt (1-1). A három pont sorsát a 93. percben egy öngól döntötte el, egy beadás után Tar talált saját kapujába, így a nyírségiek végül győztesen hagyták el a pályát (1-2).

A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
Nagy csatában lett Amatőr Kupa-győztes az Unione FC
Bajnokságok / Kupák
MOL Magyar Kupa: A Paksi FC lesz a döntő egyik résztvevője

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS