Háromgólos előnyből kapott ki az ETO

2013. április. 26., 21:13   |    

Háromgólos előnyből kapott ki az ETO

Az OTP Bank Liga 25. fordulójának pénteki játéknapján a győriek a szünet után négy gólt kaptak a Pakstól, így már hazai pályán sem veretlenek. A Kecskemét gyorsan eldöntötte az egriek elleni meccset.

KTE-Phoenix Mecano - Egri FC 3-1 (3-1)
Vezette:
Radványi Ádám (ifj. Tóth Vencel, Szpisják Zsolt)
Gólszerzők: Rakovic (öngól) a 6., Mohl a 22., Rajczi a 26., ill. Zvara a 34. percben

A néhány napja az éllovas Győri ETO-t kiütő hazaiak ezúttal is kiválóan kezdtek, igaz, gyors vezető góljukhoz egri asszisztencia is kellett, egy kapu elé belőtt labdát a felszabadítani igyekvő Rakovic lőtt a saját kapujába (1-0). A 22. percben ismét Rakovic hibázott, balul sikerült felszabadítási kísérlete után Mohl Dávid 9 méterről a hálóba helyezett (2-0). A 26. percben Rajczi Péter kapott jó indítást, majd 6 méterről, egy védővel a nyakán a kapu közepébe gurított (3-0). A 34. percben váratlanul szépített az Eger, Zvara Dávid lőtt 18 méterről a kapu jobb oldalába (3-1). A KTE a harmadik gólja után alaposan visszavett a tempóból, és a folytatásban inkább az előny tartására törekedett, míg az egriek többet támadtak ugyan, de nem tudtak élni a kínálkozó lehetőségekkel, így a házigazdák magabiztos győzelmet arattak.



Győri ETO - MVM Paks 3-4 (3-0)
Vezette:
Iványi Zoltán (Medovarszki János, Takács Gábor)
Gólszerző: Völgyi a 9., Strestik a 30., Kamber a 39., ill. Bartha az 55., Lázok az 57., Eppel a 78., Könyves a 90. percben

A győriek a kedden elszenvedték második szezonbeli vereségüket, de előnyük így is jelentős maradt a tabella élén a Paks elleni hazai meccs előtt. Az ETO esélyeshez méltóan kezdett, a 9. percben Völgyi Dániel 18 méteres lövésével szerzett vezetést (1-0), majd a 30. percben Nikola Trajkovic beadására Marek Strestik érkezett, és 5 méterről a hálóba továbbított (2-0). A paksiaknak is voltak nagy helyzeteik, de elrontották azokat, míg az ETO minden lehetőséget kihasznált: a 39. percben Völgyi adott be szögletből, Djordje Kamber pedig 10 méterről a jobb alsó sarokba fejelt (3-0). Úgy tűnt, eldőlt a meccs, de nem: a paksiak a második félidő elején két perc alatt két gólt is szereztek, előbb az 55. percben Bartha 17 méteres lövését nem tudta fogni Stevanovic (3-1), majd Tököli Attila passzával Lázok János tört kapura, és 18 méterről, a kifutó kapus fölött a hálóba emelt (3-2). A 78. percben megszületett a harmadik paksi gól, Heffler Tamás jobb oldali beadása után Eppel Márton félfordulatból a jobb alsó sarokba lőtt (3-3). A hajrában a győriek sokat tettek a győztes gól megszerzése érdekében, de kihagyták helyzeteiket, a Paks pedig a 90. percben belőtte a győztes gólt, Könyves Norbert 16 méterről, a balösszekötő helyéről csavart a léc alá (3-4).


A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
Az Újpest ellen a leggólerősebb a Kisvárda, gödörben a Paks
Bajnokságok / Kupák
Kikapott Budafokon az ETO, növelte előnyét a Nyíregyháza
Bajnokságok / Kupák
Paksi győzelmével ezüstközelbe került a Fehérvár

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS