Háromgólos előnyt szereztek Miskolcon az olaszok

2016. március. 22., 19:39   |    

Háromgólos előnyt szereztek Miskolcon az olaszok

A magyar futsalválogatott sokáig döntetlenre állt az olaszok elleni vb-selejtező play off mérkőzésen, de a második félidőben a vendégek

A világbajnoki selejtező play off párharc első összecsapását a miskolci Generali Arénában rendezték meg, ahol telt ház előtt léptek pályára a csapatok. Válogatottunknak sikerült meglepnie a világ legjobbjai között számon tartott olaszokat, az első félidő egyenlő erők küzdelmét hozta, itt is, ott is adódtak helyzetek, melyek közül egyik sem lett gól.

A második játékrészben fölénybe kerültek a vendégek, a 22. percben Dróth Zoltánnak még sikerült a gólvonalról felszabadítania, egy perccel később azonban, egy szöglet után Alex Merlim megszerezte a vezetést az olasz válogatottnak (0-1). A 24. percben megduplázták az előnyüket a vendégek, egy nagy kapuskidobás után Fortino csúsztatott bele a labdába (legalábbis csak így lehetett érvényes a találat, a visszajátszások azonban azt mutatták, hogy nem ért bele a mezőnyjátékos a labdába). A gól mindenesetre érvényes volt (0-2). A folytatásban támadásban átálltunk öt a négy elleni játékra, de nem sikerült bevennünk az olasz kaput, a vendégek ezzel szemben újabb gólt szereztek a 34. percben, Merlim egy csel után lőtt a hálóba (0-3). A hajrában adódtak lehetőségeink a szépítésre, de ezek kimaradtak, így az olasz válogatott háromgólos előnyben várja a visszavágót.

- Nagyot küzdött ma a válogatott, hatalmas dolognak tartom, hogy közel huszonöt percig döntetlenre álltunk az olaszok ellen. Egygólos hátrányban még meccsben maradhattunk volna, de a második gól lélektanilag visszavetette a játékosokat. Az utolsó pillanatig harcoltunk a rúgott gólért, sajnálom, hogy nem sikerült szépíteni. Általánosságban elmondható, hogy az olasz válogatott jobb, mint a magyar, a különbség ma is látható volt a pályán, még ha három góllal nem is volt jobb az ellenfelünk - mondta a mérkőzés után Sito Rivera, a magyar válogatott szakvezetője.

Magyarország-Olaszország 0-3 (0-0)
Magyarország: Tóth Gyula – Komáromi Péter, Németh Péter, Horváth Norbert, Dróth Zoltán
Cserék: Matkovics Gábor, Dávid Richárd, Klacsák Bence, Öreglaki Norbert, Trancsényi János, Harnisch Ákos, Hosszú Ádám, Gál István


A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
Szombati csúcsrangadó a Merkantil Bank Ligában
Bajnokságok / Kupák
Eldőlhet a kiesés a Simple Női Ligában
Bajnokságok / Kupák
Az Újpest ellen a leggólerősebb a Kisvárda, gödörben a Paks

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS